No takže by som chcel začať hrať tenis. Profesionálne asi ťažko. Ale keď tak len na nejaké slovenské juniorské alebo seniorské (keď budem starší) rekreačne súťaže. Tenis som hral minulý rok v lete na kurte s jedným starším (60 roční ale čiperný) a nešlo
@kilobbite mas len 14 a stvrt roka.. v takom hokeji to by uz neslo zacat, ale v tenise si myslim ze to nemozne rozhodne nie je.. napriklad boxeri zacinaju niektori az 18 rocni, respektivne neviem ci dokonc minimalny vek na box nie je 18.
takze neviem z akeho si mesta ale na tvojom mieste by som to urcite skusil ist za nejakym trenerom a jemu povedat co si o tom mysli ako 14 a stvrt rocny zacat s tenisom ci by to bolo mozne(hingisova ako 16 rocna wimbledon vyhrala . ja si myslim ze ak by si mal talent a najma volu poriadne trenovat tak nejaku sancu mas aj v takto pokrocilom veku zacat s tenisom
ja som zacala s tenisom ked som mala 13 a sice som trenovala s 10 rocnymi ale na zaciatok to neskoro nie je
nemusis zrovna chodit na majstrovstva slovenska ale take dake klubove sutaze to isto hej
ten "stav" ma už dlhšie, ne ale všeobecne ma do toho dostalo to, že by som chcel dačo dokazať vyhrať dajaku športovu súťaž a chcem vyskušať tenis, ale tak baví ma aj volejbal ale ten hrám len raz za uhorský rok na telesnej...
Ty to máš ešte fajn mňa baví basket a s mojou hanblivosťou sa neviem nikam dostať aj keď by som sa basketu rád venoval no hanbím sa cudzích čiže by som nevedel so spoluhráčmi moc komunikovať asi... ma to uplne brzdí v mojom cieli hrať v budúcnosti hrať za naše mesto (ako muž)
takéto turnaje sú, len sa musíš poobzerať na stránke tenisového zväzu prípadne sa opýtať na miestnych kurtoch
tí ľudkovia čo chytajú lopty, teda ballboys na takýchto turnajoch nie sú, tých nájdeš len na ITF turnajoch, dokonca nie sú ani na juniorských turnajoch
@14 tak majstrovstvá slovenska je samostatný domáci turnaj, všetky súťaže alebo turnaje sa hrajú nezávislé od seba, získaš jedine body do rebríčka a vďaka nim sa dostávaš na ďalšie turnaje, avšak neviem naisto či je aj nejaký rebríček rekreačných hráčov ale myslím, že niečo bude
Aha a to majstrovstva Slovenska chodia aj v TV, žeby som si pozrel?
a otázka do kedy je možne podĺa Vás hrať tenis rekreačne (ja nesom starý) ale že či to možem hrať aj v 40,50,60,70.. atď.. ako viem že v 60 nebudem taký rýchly/ohybny/mať take reakcie ako v 20 - 30 rokoch ale či sa to dá? alebo či poznate niekoho na dôchodku kto to hra aktívne a je stále dobrý
Tak ja hravam tenis od 12 a moj otec zacal hrt (rekreacne) v 40 a ide mu to dost dobre oproti mne a co sa tyka 60 rocnych no na kurtoch v stupave chodia taky 4 typci co hraju stvorhru, ako celkom v pohode ale je sranda sa pozerat na nich ako si nadavaju
@kilobbite prečo chceš pozerať práve slovenské majstrovstvá, keď vo svete sa hrajú oveľa väčšie a dôležitejšie turnaje a zápasy? ale tak slovenské majstrovstvá sa hrajú až niekedy v novembri v Bratislave pod názvom Ritro Slovak Open a v telke dávajú aj priame prenosy
rekreačný tenis môžeš hrať dokiaľ ti to tvoje zdravie dovolí, veď to hráš v rámci oddychu, preto sa to volá rekreačný. jasné, že sa to dá hrať aj vo vysokom veku. u nás na kurtoch hráva strašne veľa starších ľudí a seniorov a niektorí toho vybehajú oveľa viac než mladší. ja osobne som ešte tak starého protihráča nemal, takže neviem ale čo vídavam, niektorí hrajú na dosť vysokej úrovni a majú kvalitné údery. taktiež sa stačí pozrieť na mnoho tenisových hráčov, ktorí kariéru ukončili aj niekoľko dekád dozadu a stále sú aktívni na exhibíciach alebo na grandslamových turnajoch, kde majú možnosť hrávať na turnaji legiend.
dobrovoľne tenis? u mňa to bolo naopak ...ja som nechcela a vždy keď som ešte aj prehrala tak na mňa otec pičoval celý čas aká som na piču a ako som na piču hrala a ako nič neviem ...no veď ak chodíš aj na tréningy do nejakého klubu tak členovia väčšinou sú aj členmi stz...ak nemáš nikde klub tak sa dá cez zväz zaregistrovať na bez klubu...a nejaké D-kové turnaje by si možno zahral :-S
Moj sen bol vždy hrať tenis, len rodičia mi nechceli platiť trening Raz za čas hrám s kamarátmi a myslím si že nám to celkom ide. Chcel by som si raz vyskusať zahrať na nejakom menšom slovenskom turnaji. A presne toto isté čo ty, ked budem mať deti tak budu z nich tenisti !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
takze neviem z akeho si mesta ale na tvojom mieste by som to urcite skusil ist za nejakym trenerom a jemu povedat co si o tom mysli ako 14 a stvrt rocny zacat s tenisom ci by to bolo mozne(hingisova ako 16 rocna wimbledon vyhrala . ja si myslim ze ak by si mal talent a najma volu poriadne trenovat tak nejaku sancu mas aj v takto pokrocilom veku zacat s tenisom
nemusis zrovna chodit na majstrovstva slovenska ale take dake klubove sutaze to isto hej
tí ľudkovia čo chytajú lopty, teda ballboys na takýchto turnajoch nie sú, tých nájdeš len na ITF turnajoch, dokonca nie sú ani na juniorských turnajoch
a nie, nie sú tam ani tí, jediný kto to sleduje a rozhoduje je jeden umpirový rozhodca
» www.zasportujsiopen.sk/...
a otázka do kedy je možne podĺa Vás hrať tenis rekreačne (ja nesom starý) ale že či to možem hrať aj v 40,50,60,70.. atď.. ako viem že v 60 nebudem taký rýchly/ohybny/mať take reakcie ako v 20 - 30 rokoch ale či sa to dá? alebo či poznate niekoho na dôchodku kto to hra aktívne a je stále dobrý
rekreačný tenis môžeš hrať dokiaľ ti to tvoje zdravie dovolí, veď to hráš v rámci oddychu, preto sa to volá rekreačný. jasné, že sa to dá hrať aj vo vysokom veku. u nás na kurtoch hráva strašne veľa starších ľudí a seniorov a niektorí toho vybehajú oveľa viac než mladší. ja osobne som ešte tak starého protihráča nemal, takže neviem ale čo vídavam, niektorí hrajú na dosť vysokej úrovni a majú kvalitné údery. taktiež sa stačí pozrieť na mnoho tenisových hráčov, ktorí kariéru ukončili aj niekoľko dekád dozadu a stále sú aktívni na exhibíciach alebo na grandslamových turnajoch, kde majú možnosť hrávať na turnaji legiend.