ahoj,
uvažujem nad dvomi odbormi konkrétne evanjelickú teológiu a psychológiu na umb len sa neviem rozhodnúť aj keď ani jeden nemá dobré uplatnenie. Som chcel počuť názor ľudí čo by mi poradili skôr ma láka psychológia ale ani tá teológia nieje zlá
@palocundo psychológiu, pokiaľ myslíš normálnu, reálnu, a nie nejakú evanjelickú tiež, tá má dosť dobré uplatnenie, a bude ešte väčšie. marketing, PR, game design, UX design, HR, a podobne.
informatiku tam treba matiku a to nechcem,
zaujíma ma napr náročnosť
aj teológia a psychológia majú zaujímavé predmety, lenže to nemusí nič znamenať
to uplatnenie bude pravdepodobne lepšie u psychológie keď nato príde
Tak teologia sa podľa mňa nevyberá podľa toho,aké bude uplatnenie v tom zmysle,koľko zarobím,kde akého fleka si uchmatnem, ale človek to tak vnútorne musí cítiť,že toto je moje poslanie. Ak chceš šíriť slovo božie, evanjelizovať ľudí,tak chod do toho,ale ak rozmýšľaš kde sa lepšie zarába,tak sa nato radšej vykašli.
psychológiu myslím normálnu, nemyslím že by to bolo také hrozné(ak mám pravdu povedať už teraz v rodine som psycholog aj bez štúdia nemám problém počúvať o problémoch druhých a nemám problém dlho niekoho počúvať a tiež si myslím že empatia je jedna z mojich lepších vlastností. Nevravím že psychológia je len o tom ale aj tak
chces studovat teologiu lebo si veriaci katolik (krestan) alebo chces to studovat vedecky? potom skus religionistiku, to je veda o nabozenstvach (sirsi zaber nez len krestanstvo). ale podla mna ide o tvoju sikovnost, mas vela ludi co vystudovali viacmenej "bludy" a pekne sa uchytili. je to cele o tom ako si vnutorne silny a vies sa presadit.
možno som mal spomenúť skôr... mám problém so zrakom aj keď to by nemal byť problém
popravde informatika/programovanie či kódovanie ma zaujíma najviac lenže matika nieje nič pre mňa a tak sa tomu venujem len pomimo ako hobby(základy programovania, python, php html a tak)
potom tá teológia...najskôr som uvažoval nad religionistikou keďže aj veci ako náboženstvo a mytológia sú tiež zaujímavé no cestovať nechcem čiže len umb a tam som našiel len tú teológiu
pravdepodobne vyberiem psychológiu je tiež zaujímavá a myslím si že aj užitočnejšie než teológia
popravde momentálne študujem slovenský jazyk a literatúru medzi odborové s prekladateľstvo a tlmočníctvo konkrétne anglický jazyk lenže aj keď mám angličtinu rád ten slovenský jazyk je dosť problémový :d budem musieť zmeniť odpor takže uvažujem nad tou psychológiou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
zaujíma ma napr náročnosť
aj teológia a psychológia majú zaujímavé predmety, lenže to nemusí nič znamenať
to uplatnenie bude pravdepodobne lepšie u psychológie keď nato príde
/najmä pri teológii o tom dosť pochybujem
popravde informatika/programovanie či kódovanie ma zaujíma najviac lenže matika nieje nič pre mňa a tak sa tomu venujem len pomimo ako hobby(základy programovania, python, php html a tak)
potom tá teológia...najskôr som uvažoval nad religionistikou keďže aj veci ako náboženstvo a mytológia sú tiež zaujímavé no cestovať nechcem čiže len umb a tam som našiel len tú teológiu
pravdepodobne vyberiem psychológiu je tiež zaujímavá a myslím si že aj užitočnejšie než teológia
popravde momentálne študujem slovenský jazyk a literatúru medzi odborové s prekladateľstvo a tlmočníctvo konkrétne anglický jazyk lenže aj keď mám angličtinu rád ten slovenský jazyk je dosť problémový :d budem musieť zmeniť odpor takže uvažujem nad tou psychológiou