Meral som teplotu pomocou SpeedFan:
HD 28
GPU: 36
CPU: 37
Notebook je Lenovo G50-45
CPU: AMD A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics 2 Ghz
RAM: 4 GB
Na jednom fóre mi písali, že vraj mám vysokú teplotu HDD. Je to pravda?
to či máš hhd moc teplé závisí aj od izbovej teploty. ak je v izbe napr. 30 stupňov a hdd je 28 tak je chladný. ak je v izbe 10 a hdd je 28 tak je to moc (pokiaľ procák a iné na okolí sú v plnej záťaži na 70-90 stupňov). Aktuálne v mojom notebook v miestnosti fajčiarskej kde je max 17 stupňov mám HDD 15 stupňoví) (ideapad 700 » www.netlime.eu/lenovo-ideapad-...
Každopádne do 50 stupňov pre HDD si v pohode (neplatí pre všetky), vtedy už dochádza k možnému pokazeniu kvôli teplote. Pri výkonných notebook sú napr procáki robené tak (rpi herných notebook, alebo iné výkonné), že ti vydržia max 101 stupňov čo je ale horný limit(hovorím o intel) amd je dobre známe že sa prehrievajú pri záťaži možno majú aj vyšší limit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Každopádne do 50 stupňov pre HDD si v pohode (neplatí pre všetky), vtedy už dochádza k možnému pokazeniu kvôli teplote. Pri výkonných notebook sú napr procáki robené tak (rpi herných notebook, alebo iné výkonné), že ti vydržia max 101 stupňov čo je ale horný limit(hovorím o intel) amd je dobre známe že sa prehrievajú pri záťaži možno majú aj vyšší limit.
Dedukcia: tvôj notebook je si myslím v poriadku.