Je normálne, že mi v tescu nechcela (drzá, stará, mrzutá) predavačka predať NEALKOHOLICKÉ PIVO ? (Birel -pomelo grep) pretože nemám ešte 18 ? A ja jej vravím, že to snáď nemyslíte vážne, naozaj si myslíte, že sa z toho opijem? ... A ona neviem, možno
každopádne pokladňa v tescu sama hlási aj pokladníkovi, kedy je tovar možné predať len zákazníkovi nad 18 rokov, nie je to na jeho vlastnom uvážení a sú za to nehorázne osobné pokuty takže radšej nik neriskuje pre nejakého teenagera ktorého nepozná
ty sa rozčuluješ nad tým že ti nechceli predať nealkoholicke pivo, ked som robila ja v tescu tak prišiel chlapec a kupoval 6 pív, mal 17 rokov tak som mu povedala že mu to pivo nepredam, kukal na mna a tvrdil že v aute ma strýka, tak som mu povedala nech si to pride kupiť on, zavolal mu a ked strýko prišiel tak mi vynadal že prečo mu to pivo nechcem predať tak bud poctivá predavačka a ešte ta zdrbkajú
@riskozvychodu jaaj, tak to je pekne zle.. ale videla som ze aj pri takych pralinkach v Lidli bol oznam ze az od 18 rokov... a to si pre koho kupoval cumle, ze si na toto prisiel?
mne minule nechceli tiež predať pivo, pýtala občiansky, zaskočilo ma to, pretože mi začala vysvetľovať, že ich strašne kontrolujú a podobne, hlavne, že týždeň predtým som kupovala tiež a za pokladňou sedela mladšia predávačka a tá nemala problém (a to mám po 18stke)
@salora ale vsak je toho malo Mne bude Tesco velmi chybat, ani jeden obchod mi nevyhovuje tak sortimentom ako aj dostupnostou, aj tym ze maju samoobsluzne pokladne a navyse v Tescu nikdy necakam v rade... a celkovo sa mi to tam najviac paci, aj ako je to usporiadane
Netreba si nechať skákať po hlave a platí to obojstranne jak pre predavačov tak pre kupujúcich... Uznám keď oprávnene predavačka niečo nepredá ale rovnako sa rozčúlim ak je arogantná a podobne. Na druhej strane aj kupujúci si občas bezdôvodne vylievajú zlosť a predavačky si to nemajú nechať...
@lenkaska1 tak každemu vyhovuje nieco ine napr. zeleninu, ovocie, maso a masove vyrobky v Tescu zasadne NIE... okrem toho nemam rad, ked obchodnik zavadza zakaznika... nehovotiac o tom, ze Tesco je nadnarodna spolocnost, ktora jednoznacne vedie v zamestnavani nekompetentných zamestnancov
podla mna skor nie je normálne,že tu vyplakávaš ako ti nechceli predat nealko pivo ked nemáš 18 .....nealko pivo sa rovnako nepredáva pod 18 tak nechápem čo riešiš ,mala pravdu tak sklop uši a nehraj sa dolezitu
neiem aky mala dovod, ale podla potravinárskych noriem, sa za nealkoholické nápoje považujú napoje z obsahom do 0,5% vrátane.
Potravinárska norma je síce menej ako vyhláška alebo nejaký zakon, ale neviem či existuje takýto rozpor medzi zakonom (vyhláškou) a potravinárskymi normami.
bol by som celkom zvedaví keby to tu niekto rozluskol a chcel by sa mu vyhladať nejaký zakon čo protirečí potravinarskej norme a zakazuje predávať nealkoholické napoje (podla normy su to všetky nealko pívá a pod.) osobam pod 18.
dalej by ma tiež zaujimalo ako je to s potravinami ktoré obsahuju určité hmotońostné % alkoholu ako napr niektoré čokoladove tyčinky, bonboniery, konzervované ovocia, pralinky napriek tomu že u nich je hmotnostné % nad 0,5% a podla potravinárskej normy by sa dali považovať za alkoholické potraviny.
ako to je? to nemožu predať dieťaťu margotku lebo obsahuje zhruba take hmotnostne % alkoholu ako nealko pivo?
@salora zeleninu a ovocie kupujeme na trhu a maso napriklad vo farmarskych potravinach Nas dvor... Vo vsetkych supermarketoch je podla mna zla kvalita takychto veci... Ludia chcu kvalitu za malo penazi.. nechapem co ocakavaju od takeho lacneho masa... Mudry clovek si da veci aj sam dokopy, na to aby vedel co sa moze kupovat v supermarkete a čo radšej nie...(ale je mi jasne, ze iste hygienicke zasady dodrziavat musia). Navyse Tesco ma ako jedine aj nonstop hypermarkety v BA, neviem si predstavit ze by to zrusili... a aj tesco expres otvorene od 6-22, kolkokrat ma zachranilo.. + to ze tovar sa da vratit do 30 dni bez udania dovodu za peniaze... dalej maju FandF odkial mam strasne vela peknych veci za dobru cenu... jednoducho ak ho zrusia tak budem velmi smutna a so zamestnancami som nemala problem praveze su velmi promtni a akonahle su napr v nasom tescu expres pri pokladni viac ako 4 ludia, tak uz volaju dalsieho pokladnika nech ide blokovat... a este aj tie samoobsluzne pokladne su super, naozaj nakup bez zdrzovania.. nie jak v lidli...
@lenkaska1 predovšetkým buď pokojná, tesco zatiaľ neplánuje skončiť na SK naprosto súhlasím - zelenina, ovocie i mäso... aj keď by sa dalo polemizovať o kvalite zeleniny a ovocia na trhoch, väčšina trhovcov nakupuje vo velkoskladoch alebo v Metre a potom predáva na trhu - česť poctivým pestovateľom. Praktiky predaja resp. dodrziavania hyg. noriem v supermarketoch sú celkom známe, takže no comment, pokial som doma, navstevujem masiarstvo Parizek (zilincania a martincania urcite poznaju) alebo farmamarkety.
pokial ide o tie výhody Tesca - beriem, nonstop prevádzka, aj keď celkom nechápem dokážem si naplánovať nákupy tak, aby som nemusel o polnoci do Tesca, navyše v Belgicku sú supermarkety otvorené celkom striedmo, takže som zvyknutý nakupovať cez deň a cez prac. týždeň
100% garancia spokojnosti zákazníka - veľmi dobrá vec, vrátiť môžeš nar. aj prázdny kelímok od jogurtu, pokiaľ ti nechutil a vrátia ti peniaze, bez účtenky... môžeš vrátiť aj pred skončením doby spotreby napr. mäso, bez účtenky a pod. - len škoda, že často pokladníčky resp. personál na infopulte o tom nevie, resp. nevie, ako to funguje...
samoobslužné pokladne sú tiež super, takisto Home Shopping, aj keď bohužiaľ zatiaľ nefunguje vo všetkých väčších mestách, ale je to asi jediná vec, ktorá Tescu fakt funguje, spolu s Tesco mobile... na rozdiel napr. od Clubcard - ten síce funguje lepšie ako v CZ, ale práve tu sa prejavuje najväčšia nekompetentnosť pokladníkov a personálu všeobecne... nehovoriac o menších predajniach bez samoobsl. pokladní, kde sú často napr. v špičke tak dvaja pokladníci, niekedy traja... a niekedy len jeden
nemohla si to dať kúpiť niekomu inému pri vedľajšej pokladni ? najlepšie tak aby to videli aj tá "stará, mrzutá a ešte neviem aká predavačka"
bola tam aj iná pokladňa? nemaj jej to za zlé ..
určite to malo nejaký dôvod, prečo tak spravila. A ak nemala dôvod tak si treba uvedomiť, že stále je to žena a teda ťažko pochopiť čo jej v tú chvíľu preletelo hlavou.
mna si raz *očkali *red tescom romske dietky a s rukami *rekrizenymi cez *rsia ma komentovali a kritizovali . smiley: som nechcela jednemu z nich *redať *ollitrový energeťák .D
@salora tak to dufam ze nekonci teda no mozno su tam aj taki predajcovia, ale moja mama ich uz aj pozna, tych u ktorych kupujeme..
a inak suhlas aj to home shopping je super aj ked nevyuzivame
Na etikete jasne píše, že predajné od 18 rokov. A to sa vzťahuje aj na nealko. A keby ju čapla inšpekcia, mala by z toho pekný problém... aj keď si myslím, že nieje prečo robiť pre jedno pivko taký humbuk ale.. hold možno nemala náladu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Prečo o tom nepísal Nový Čas? :ehm:
každopádne pokladňa v tescu sama hlási aj pokladníkovi, kedy je tovar možné predať len zákazníkovi nad 18 rokov, nie je to na jeho vlastnom uvážení a sú za to nehorázne osobné pokuty takže radšej nik neriskuje pre nejakého teenagera ktorého nepozná
a asi nejaký vtipálek v sklade to nahodil aj na cumle pre deti
@lenkaska @11 JE
Potravinárska norma je síce menej ako vyhláška alebo nejaký zakon, ale neviem či existuje takýto rozpor medzi zakonom (vyhláškou) a potravinárskymi normami.
bol by som celkom zvedaví keby to tu niekto rozluskol a chcel by sa mu vyhladať nejaký zakon čo protirečí potravinarskej norme a zakazuje predávať nealkoholické napoje (podla normy su to všetky nealko pívá a pod.) osobam pod 18.
dalej by ma tiež zaujimalo ako je to s potravinami ktoré obsahuju určité hmotońostné % alkoholu ako napr niektoré čokoladove tyčinky, bonboniery, konzervované ovocia, pralinky napriek tomu že u nich je hmotnostné % nad 0,5% a podla potravinárskej normy by sa dali považovať za alkoholické potraviny.
ako to je? to nemožu predať dieťaťu margotku lebo obsahuje zhruba take hmotnostne % alkoholu ako nealko pivo?
pokial ide o tie výhody Tesca - beriem, nonstop prevádzka, aj keď celkom nechápem dokážem si naplánovať nákupy tak, aby som nemusel o polnoci do Tesca, navyše v Belgicku sú supermarkety otvorené celkom striedmo, takže som zvyknutý nakupovať cez deň a cez prac. týždeň
100% garancia spokojnosti zákazníka - veľmi dobrá vec, vrátiť môžeš nar. aj prázdny kelímok od jogurtu, pokiaľ ti nechutil a vrátia ti peniaze, bez účtenky... môžeš vrátiť aj pred skončením doby spotreby napr. mäso, bez účtenky a pod. - len škoda, že často pokladníčky resp. personál na infopulte o tom nevie, resp. nevie, ako to funguje...
samoobslužné pokladne sú tiež super, takisto Home Shopping, aj keď bohužiaľ zatiaľ nefunguje vo všetkých väčších mestách, ale je to asi jediná vec, ktorá Tescu fakt funguje, spolu s Tesco mobile... na rozdiel napr. od Clubcard - ten síce funguje lepšie ako v CZ, ale práve tu sa prejavuje najväčšia nekompetentnosť pokladníkov a personálu všeobecne... nehovoriac o menších predajniach bez samoobsl. pokladní, kde sú často napr. v špičke tak dvaja pokladníci, niekedy traja... a niekedy len jeden
bola tam aj iná pokladňa? nemaj jej to za zlé ..
určite to malo nejaký dôvod, prečo tak spravila. A ak nemala dôvod tak si treba uvedomiť, že stále je to žena a teda ťažko pochopiť čo jej v tú chvíľu preletelo hlavou.
a inak suhlas aj to home shopping je super aj ked nevyuzivame
skor by ma zaujimalo, preco na niektorych SS je zakazany kofein a nemaju tam napr. automaty na kavu?