@onedisunity dvakrát urobila prvýkrát 2008, druhýkrát minulý rok, keď som priberala ďalší odbor. vraj sú ťažké, ale ja som skalopevne presvedčená, že sa nemusíš snažiť o najlepší výsledok. ono ide o to, na aký odbor sa hlásiš. a ak to je napríklad na prírodovedeckú fakultu, tak tam stačí percentil okolo 50 a dostaneš sa tam.
ja som sa zakaždým hlásila na filozofickú fakultu a tam bolo vždy treba trochu vyššie percentily.
zameraj sa na logiku a na všeobecný prehľad a si v pohode. a ber to ako hru a sústreď sa na riešenie.
@grietusha , no práve, oba odbory chcem na filozofickej, jedna pýta menší percentil, druhý trochu vyšší.
veď toto, že tá logika.. aj som si objednala od aleph internetové kurzy, niektoré veci mi idú, niektoré vôbec. keď som si pozerala test z 2010 tak by ma komisia vysmiala, že čo ja chcem na tej škole, keď som si pozerala 2003 urobila by som ich asi na 90 bodov.
a ten všeobecný, teda kultúrny prehľad.. existuje nejaká taká kniha, s takými nejakými základnými informáciami o živote a o svete? alebo to musím len dúfať že mi otázky sadnú?
@hawaitypek veď toto.. aj by som sa učila, no, ale mi hovorili že si mám len skúšať a skúšať tie staré ale nemám pocit že by som bola nejaká múdrejšia..
@onedisunity a na aké odbory sa hlásiš, ak sa smiem opýtať? celá logika na TSP sa skladá z úplne základnej výrokovej logiky. poprípade si tam kresli tabuľky a dopĺňaj si do nich, fakt to pomáha. ja som všetko riešila s nákresmi a šípkami a poznámkami a tabuľkami
čo sa týka kultúrneho prehľadu. ja neviem... to ide o to, ako ti sadnú otázky, fakt nič iné.
a potom tam sú samozrejme tie úlohy na verbálne myslenie. tamsa proste musíš vcítiť do jazyka.
@grietusha sdružené uměnovedy a druhý je teorie interaktívnich médií. hej mám pocit, že tá otázka je vlastne jednoduchá, ale strašne zložito položená. vo verbálnom myslení a úsudkoch je tá čeština pre mňa trošku problém...
a aké tabuľky prosím prosím?
napríklad symbolické a kritické je úplne vpohode, časť numerického, priestorové sa tiež dá.. najviac som v prdeli z tých výrokov, to sa fakt budem musieť asi naučiť. na strednej som tým dáko preplávala.. a teraz.. ach!
@onedisunity prečo sa zrazu všetci hlásia k nám na TIM? tak čau moja potenciálna budúca spolužiačka
no ja som si proste kreslila zadania, keď tam bolo veľa mien a neviem čoho. do tabuliek a so šípkami, že kto čo robí a bla bla a z toho mi sama vyplynula odpoveď často.
hej robila. a pacilo sa mi to. asi preto, ze som ich spravila dobry pocit na dusi. ale aj preto, ze tam... sa v podstate nemas ako pripravovat. nemusis sa bat, ze pride nejaky biflos, ktory ma namiesto hlavy encyklopediu a vyfukne ti miesto, hoci na dane zamestnanie mat nebude. ak vies rychlo a logicky premyslat, tak je sanca myslim dost vysoka. samozrejme ako vsade, aj tu je dolezite mat stastie.
a nepripravovala som sa vobec. isla som tam s tym, ze skusim a uvidim. teda som nemala vobec paru o com ten test je a co v nom asi bude.
a z mojej skusenosti mozem poradit, aby si sa nezastavovala pri ziadnej otazke. precitat, (pripadne vyriesit, vypocitat...) odpovedat. neviem, idem dalej.
inac nemas sancu stihnut prejst vsetky otazky.
ja som sa takto stihla vratit na konci asi k styrom otazkam a bol koniec.
@onedisunity hej hej strhava... preto si myslim, ze pokial si nieci ista odpovedou, radsej chod dalej.
ja inac tiez som nemala najslavnejsie vysledky. neviem ci sa na ten odbor hlasili hlupi ludia ale par odpovedi som mala zlych, par som nevedela vobec...
nepamatam sa uz ake bolo bodovanie. ale ziskala som len nieco nad polovicu. a to som skoncila s percentilom cca 82
@soraya ale ja v tých výrokoch neverím ani tabuľkám, kde si napíšem implikácie pravda nepravda bla bla, disjunkcie pravda nepravda bla bla.. neverím tomu. proste. to preskočíme. a hotovo
@elemia a na akýže odbor to bolo? verím že tam nebudem najhlúpejšia teda..
@onedisunity ja si uz nepamatam presne (totizto som tam nakoniec nemohla nastupit) ci to bol len vseobecny odbor vsetkych spec. pedagogik (fakt netusim ci to je spravne slovo - teda mentalne, zrakovo, sluchovo atd.. postihnutych, alebo len mentalne postihnutych.
@lojla asi to maju od znamych ktory tam boli minule roky, pripadne z intertnetu, percentil je kazdy rok iny, zalezi kolko ludi sa hlasi na fakultu (obor) a aj od toho ake tazke otazky budu na tsp
@lojla napr. 25 percentil priemer bol pred dvoma rokmi na moj odbor a hlasilo sa pred rokom 120 ludi a vzali 65... tak ak si dam dve a dve dokopy, vyjde mi, ze sa pretrhnut nemusim
a co mas od seba cakat.. vsimaj si ako ti idu jednotlive casti, ktore rychlo ktore pomaly, ktore lahko, pri ktorych stojis a podla toho sa snaz vyriesit hlavne tie ktore ti idu rychlo a chapes
ono na percentil cez 90 staci tusim cca 50% spravnych odpovedi.. (ak nie este menej)
@grietusha veru i ja som ich robil niekolkokrat a vzdy uspesne
ad vyroky.. preriesuj si ich a snaz sa pochopit ako sa to robi, na co sa zameriavaju.. v konecnom dosledku vsak je dolezite, co pisem vyssie a to, ze je dolezite robit hlavne to co vies a ti ide.. ten zvysok kaslat..
(preto tusim raz som cele vyroky odignoroval a dal som si radsej viac casu na ine a vyplatilo sa..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
@soraya ja robím 7meho v bratislave.. tiež som sa moc nepripravovala, ono sa to ani nedá.. podľa mňa je to šialene ťažké...
napíšte prosím vaše dojmy, názory, či je to ľahké, alebo ma prosím len upokojte - neboj to dáš, je to ľahké alebo hocičo.. začínam stresovať...
@ba55tripper moc ťažké? či veľa uchádzačov?
ja som sa zakaždým hlásila na filozofickú fakultu a tam bolo vždy treba trochu vyššie percentily.
zameraj sa na logiku a na všeobecný prehľad a si v pohode. a ber to ako hru a sústreď sa na riešenie.
veď toto, že tá logika.. aj som si objednala od aleph internetové kurzy, niektoré veci mi idú, niektoré vôbec. keď som si pozerala test z 2010 tak by ma komisia vysmiala, že čo ja chcem na tej škole, keď som si pozerala 2003 urobila by som ich asi na 90 bodov.
a ten všeobecný, teda kultúrny prehľad.. existuje nejaká taká kniha, s takými nejakými základnými informáciami o živote a o svete? alebo to musím len dúfať že mi otázky sadnú?
čo sa týka kultúrneho prehľadu. ja neviem... to ide o to, ako ti sadnú otázky, fakt nič iné.
a potom tam sú samozrejme tie úlohy na verbálne myslenie. tamsa proste musíš vcítiť do jazyka.
a aké tabuľky prosím prosím?
napríklad symbolické a kritické je úplne vpohode, časť numerického, priestorové sa tiež dá.. najviac som v prdeli z tých výrokov, to sa fakt budem musieť asi naučiť. na strednej som tým dáko preplávala.. a teraz.. ach!
no ja som si proste kreslila zadania, keď tam bolo veľa mien a neviem čoho. do tabuliek a so šípkami, že kto čo robí a bla bla a z toho mi sama vyplynula odpoveď často.
a tam si teda môžeš čarbať do zadania? či máš na to zvlášť papyrus?
a nepripravovala som sa vobec. isla som tam s tym, ze skusim a uvidim. teda som nemala vobec paru o com ten test je a co v nom asi bude.
inac nemas sancu stihnut prejst vsetky otazky.
ja som sa takto stihla vratit na konci asi k styrom otazkam a bol koniec.
podľa mňa sa niet prečo stresovať, myslím, že sa hlásia aj väčšie "esá" ako my
@elemia no vlastne, tam sa strháva za zlé odpovede však? čiže je asi lepšie vyplniť len to s čím som si istá.
ja inac tiez som nemala najslavnejsie vysledky. neviem ci sa na ten odbor hlasili hlupi ludia ale par odpovedi som mala zlych, par som nevedela vobec...
nepamatam sa uz ake bolo bodovanie. ale ziskala som len nieco nad polovicu. a to som skoncila s percentilom cca 82
nejak moc sa enpripravujem sa snažim azmerať an logiku a priestorove co mi ide v podstate aj symbolicke
nechapem tomu kritickému, fakt že nie, ak by mi tu s tým vedel niekto trošku poradiť veľmi by som sa potešila
@elemia a na akýže odbor to bolo? verím že tam nebudem najhlúpejšia teda..
@luwele aký odbor si dávaš? a na príjimačky do BA ideš, čo do Brna?
ja.robim.8.5.v.Brne,a.som.na.tom.asi.tak,ze.jedny.testy.urobim.na.percentil.70,a.druhe.na.90,tak.neviem,co.mam.od.seba.cakat
na mieste to bude predsa len o niecom inom..
a co mas od seba cakat.. vsimaj si ako ti idu jednotlive casti, ktore rychlo ktore pomaly, ktore lahko, pri ktorych stojis a podla toho sa snaz vyriesit hlavne tie ktore ti idu rychlo a chapes
ono na percentil cez 90 staci tusim cca 50% spravnych odpovedi.. (ak nie este menej)
@grietusha veru i ja som ich robil niekolkokrat a vzdy uspesne
@onedisunity
ad vyroky.. preriesuj si ich a snaz sa pochopit ako sa to robi, na co sa zameriavaju.. v konecnom dosledku vsak je dolezite, co pisem vyssie a to, ze je dolezite robit hlavne to co vies a ti ide.. ten zvysok kaslat..
(preto tusim raz som cele vyroky odignoroval a dal som si radsej viac casu na ine a vyplatilo sa..
@soraya
cmarat sa moze priamo do zadania, kedze odpovede idu na specialny papier.. akurat ze potom sa to vsetko odovzdava..
Hudobni Veda.. a este dva odbory, ktore ma netrapia