Prečo sa na sociálnych sieťach omieľa stále len tá blbá gramatika? Nerozumiem tomu. Prečítam si nejaký status, smejem sa a zrazu mi to pokazí nejaký bambus, ktorý hneď v prvom komentári spomenie nejakú ultra-mega-hyper-úžasnú výnimku z pravidiel. Na kieho
V niektorých prípadoch je to dosť otravné, ale niekedy sa nájdu takí exoti, ktorých proste musí človek opraviť..
Keď si dá niekto status "Ležím na plážy z viloženými nohami" tak ako koniec.. pri malých chybách mi to príde zbytočné.. každý sa sem tam pri rýchlom písaní pomýli
ak chces nieco precitat a odist, tak precitaj a odid ved komentare o ypsilonoch citat nemusis a preco sa to riesi ? ludia, ktori gramatiku ovladaju maju pocit ze je to velmi lahka vec, preto ich to velmi rozhorcuje ak to niekto nevie, takze oni tiez nie su tymi, ktori by z gramatickych chyb inych, cerpali silu a snazili sa tym riesit si svoje komplexy
@manymeny ja to riešim z dvoch protichodných dôvodov:
buď si o dotyčnom myslím že je blbec a toto je jedna z vecí ako mu to dám najavo.
alebo si o dotyčnom nemyslím nič, prípadne ho mám rád, a ja som taký že keby mi niekto opravil chybu a vysvetlil prečo som to mal zle a dal by mi tým nejakú novú info, tak by som bol vďačný, proste "pomôcť" dotyčnému, hej, z jednej strany je to nepodstatnosť, ale z tej druhej sú tu potom hromady ľudí čo sa do človeka sprosto oprú za každú chybičku, tak prečo trochu neprispieť k prevencii, keď môžem, a mám dotyčného rád?
chybozvedcovia- od slova zved-niekto, kto potajomky niečo tajné vyzvedá. chyby napríklad. v tomto prípade to nedáva zmysel, pretože to tajné nieje. je to uverejnené ako status..
chybozvestcovia- od slova zvestovať-upovedomiť, oznámiť, dať najavo chybu v texte ktorú si všimol.
Je iné keď stihne niekto spraviť v každom slove 2 chyby a keď spraví niekto jednu hrubicu. Takého ako v prvej možnosti neriešim lebo to nemá význam a radšej sa za neho večer pomodlim a takého ako je v druhej možnosti opravím ak je to vhodne ale nepotrebujem niekoho zosmiesnovat. Kľudne opravujte aj teraz mna píšem na tablete a som lenivý na diakritiku -.-
@patuskoo
hmm... Je dobré upozorniť niekoho, kto si naivne myslí, že si ľudia zapamätajú jeho pripomienku, ktorá sa vzťahuje na jedno zlé písmeno v texte, že sa mýli?
Mňa tiež priateľ opravuje a netankuje ma to, veď mi chce len dobre.
Ako také chyby typu zlá/chýbajúca čiarka, nespisovné slovo, nejaké vypadnuté písmenko alebo preklep si zas nevšímam u iných, ale sú veci čo kolú oči a nedajú sa prehliadnuť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Keď si dá niekto status "Ležím na plážy z viloženými nohami" tak ako koniec.. pri malých chybách mi to príde zbytočné.. každý sa sem tam pri rýchlom písaní pomýli
buď si o dotyčnom myslím že je blbec a toto je jedna z vecí ako mu to dám najavo.
alebo si o dotyčnom nemyslím nič, prípadne ho mám rád, a ja som taký že keby mi niekto opravil chybu a vysvetlil prečo som to mal zle a dal by mi tým nejakú novú info, tak by som bol vďačný, proste "pomôcť" dotyčnému, hej, z jednej strany je to nepodstatnosť, ale z tej druhej sú tu potom hromady ľudí čo sa do človeka sprosto oprú za každú chybičku, tak prečo trochu neprispieť k prevencii, keď môžem, a mám dotyčného rád?
@anjeliceq a podla mna je hanba si neuvedomit ze mozno niektori ludia s tym maju problem pretoze maju napr.. poruchu?
chybozvestcovia- od slova zvestovať-upovedomiť, oznámiť, dať najavo chybu v texte ktorú si všimol.
ale frajerku neopravujem, ale napisem to slovo kde mala chybu tiez v nejakom zmysle, ale spravne
Prečo nemôže byť viac ľudí takých ako si ty??
hmm... Je dobré upozorniť niekoho, kto si naivne myslí, že si ľudia zapamätajú jeho pripomienku, ktorá sa vzťahuje na jedno zlé písmeno v texte, že sa mýli?
Ako také chyby typu zlá/chýbajúca čiarka, nespisovné slovo, nejaké vypadnuté písmenko alebo preklep si zas nevšímam u iných, ale sú veci čo kolú oči a nedajú sa prehliadnuť