Čítala som tu už kadečo na tému "spolubvývajúci", tak by ma zaujímalo, či to je bežné v našich kruhoch, mať so spolubývajúcimi tichú domácnosť? Proste raz za deň "ahoj" a nič viac, len sa obchádzate v izbe, ignorujete a neviete vôbec nič o sebe? (koment)
Už druhý rok sa mi totiž stalo, že som prišla na izbu, zoznámili sme sa, ja som sa pýtala, oni odpovedali, nikdy nie naopak..potom také to klasické „ako v škole, ako cez víkend, aha pavúk!“...A vždy som bola ja tá, čo začala komunikáciu..baby sa nebavia ani medzi sebou, čučia do notebooku celý deň..prisahám, že som im nikdy nespôsobila žiadnu ujmu, tak neviem, či je problém vo mne, alebo v tejto generácii A už neviem, čo mám robiť, aby to aj na ďalší rok nedopadlo rovnako...
My sa niekedy bavime aj relativne osobne, ale vacsinoyje to tiez tak ako si popisala mozmo je to tym, ze ked nie ste vyslovene kamaratky clovek chce mat svpj klud..
prvy rok som mala spolubydlu ktora bola ok ale moc sme nekecali nad ramec ako sa mas a tk...
teraz uz mam druhym rokom uzasnu babu, velke kamky z nas, cize neexistuje ze by sme furt nekecali, az ma to samu prekvapuje
Nás dali na izbu 4 spolužiačky a teda nekacáme spolu stále, ale normálne sa bavíme, pozrieme spolu film , poohovaráme profesorov a tak.
Mňa by asi porazilo ak by som mala byť s niekym zavretá v jednej kutici a nevedeli by sme sa ani porozprávať...
Mala som tento rok. Zo začiatku som sa kvôli tomu cítila nepríjemne a napäto, potom som si zvykla, že tu je. Našťastie sme sa pred mesiacom sťahovali kvôli prerábke intráku na novú izbua ona sa prehodila na inú a ani mi nepovedala, že sa ide.
ked si spominam na moj takmer mesiac na intraku, bolo to ako z filmu od lyncha. bolo to prave po rozchode s byvalou, takze som bol uplne v pici, dali ma do jedinej volnej izby k trom ukrajincom. nase debaty sa obmedzovali na poprianie si dobreho rana a vecera, smrdelo tam za lacnym fejkovym axe, cez polovicku izby bola na stene zltomodra zastava, po veceroch tam chodievali divne stetkoidne dievcata, pili ruske vodky, raz nacapali typka odvedla ako masturbuje, a ja som tam sedel bez netu, v trenkach, nad spinozou, zral pizzu a chcel umriet.
v pohode,my sme sa tak "poškriepili",žee sa nebavíme asi mesiac vôbec,ani pozdravy...k tomu človeku necítim ale absolútne nič,nie je mi ani kamarátka,ani známa takže to neriešim...o mesiac končí škola,to ešte vydržím
Ja som takú tichú domácnosť na intráku zažívala celý prvý ročník. Len sme sa zdravili a to bolo všetko, tak 6-10 slov za týždeň Raz začas nás chytila dobrá chvíľka a povedali sme si viac, ale to v priemere dva krát za mesiac. Spočiatku mi to vadilo, že sedíme aj šesť hodín spolu v malinkej izbietke a ani pol slova si nepovieme, ale potom som si zvykla Iné roky to už bolo fajn, je príjemné si s niekým pokecať, posťažovať sa, povedať si aký mal človek deň a tak, keď príde domov...
Mala som za svoj život 5 spolubývajúcich a s každou to bolo iné.. s niektorými sme sa nonstop bavili aj o osobných veciach a boli sme fakt dobre kamošky, niektorymi to bolo len tak ako opisujes.. proste nie vždy si ľudia sadnu a ja tiež nie som ten typ co sa potrebuje nonstop baviť, aj keď očividne nie je o čom.. to nie je generáciou, to je o ľuďoch.. ja by som to byt tebou neriešila, to že s niekým byvas neznamená, že musíte byť kamarátky.. nie každý má o to záujem
ja to mám teraz tak, ale to aj zato že na intráku som minimálne.. jedna spolubyvka (sme tri) zostáva skoro stále na víkend, ja každý druhý chodím domov. bolo aj také, že za celý víkend len ahoj-ahoj
@lourinne U mňa úplne tak ist Ja by som už nemohla bývať s niekým, s kým by som zároveň nebola aj kamarátka. Ale tak tá predtým bola aj dosť nepríjemná a taká tá klasická "pipinka":/
@artlover akoze mam par veci napisanych a kludne by som ich sem mohol dat aj z trdelnika ale zda sa mi uz divne pisat o sebe a na verejny portal, kde ma okrem toho par ludi pozna aj osobne. pride mi to, akoby som si tym istym sposobom pytal pozornost okolia
Tiež sme mali tichší typ internátnej domácnosti, boli situácie, keď som ani nevedela či som na bunke sama alebo vedľa niekto je, až pokým nešla dotyčná na WC alebo do kuchyne ...Je to normálne si myslím, nie každý je ukecaný typ a mnohí ľudia chcú mať aj po škole (brigáde, iných koníčkoch) kľud
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
teraz uz mam druhym rokom uzasnu babu, velke kamky z nas, cize neexistuje ze by sme furt nekecali, az ma to samu prekvapuje
Mňa by asi porazilo ak by som mala byť s niekym zavretá v jednej kutici a nevedeli by sme sa ani porozprávať...
Teraz mám úžasnú spolubývajúcu, s ktorou sme kamarátky a normálne sa rozprávame
A nie, nie je to normálne. JA by som už s takou spolubývajúcou nemohla bývať, je to des.