nie, ale ja stále stretávam španielov/španielsky hovoriacich ľudí, v každej jednej dvanástke smerom do centra ešte nikdy som v nej nešla bez toho, aby tam nejaký sedeli
Autobusoch.....už mi dochadzaju nervy...zachvilu to tu bude jak metropola v nemecku ci usa otvorene pre vsetkych ! A ked dojde voda zacnu sa sem cpať arabský šejkoviana začnu to tu okupovaý a tu niekde si tu niaky arabsky princ postavil mešitu ! .....upadáme...
@luucuska no to je naozaj mrte vtipne...asi ti musim pripomenut, ze aj v BA sa strielalo na verejnosti a nebolo to tak celkom davno...a vobec, akosi mi uniklo co to ma s cernochmi....
@paulinka24 o___O tak zavri hranice nech ani slovaci nechodia do anglicka, nemecka, usa, skandinavie...
@sturmer prosim ak to myslis komplexne, o tom sa hadat nejdem, kludne maj taky nazor, len je dost obmedzene vyhlasit toto len o cernochoch a zit si v tom ze my si mozme behat kade tade
mne stačia cigáni v dedine, nepotrebujem vidieť černochov, aj keď som ich videla už desiatky (síce nie tu na SR s jedným som sa však každý deň rozprávala, milý chlapík)
@thegoodlucy ja viem ako sa to pise ale aj tak to pisem takto...nechce sa mi nad tym rozmyslat a sorry ak ta to tak moc irituje musis si zvyknut na chyby ak chces citat moje komenty...
@transplantovana takých zvykneme sem tam vyhodiť z podniku, robia dosť bordel niekedy, už iba banán do ruky. Ale neboj, aj bielych vyhadzujeme. Vravíš, plná električka? Hmmmmmmmmmm
je to nádhera. počas jedinej jazdy nadzemkou sa vedľa teba vystrieda množstvo rôznych typov (rás, pohlaví a medzipohlaví). a vôbec nikomu (okrem zatrpknutých rasistov neschopných sa naučiť nenaliepať rasové stereotypy na náhodných okoloidúcich) to nevadí.
@sturmer ved v poriadku, sak som ti povedala neberiem ti to aj ked sa s tym nestotoznujem uplne ale apson to nie je oberchobotina ako dievcina v @14 ktora vyzera, ze to ponima len z jednej strany
@ladylolita neviem, kde žiješ ty, ale mňa tiež celkom prekvapilo, keď som zistil, že aj v rámci tejto nastupujúcej generácie sa až pričasto stretávam s týmto spôsobom vyhranenými názormi.
najprv sú to len nenápadné žarty, ale už vtedy to nie je sranda.
@23 neviem čo za kravinu si teraz vypustil.. černochov tu žije i keď možno dočasne dosť.
@paulinka24 prečo by nejaký (dobre si pozri, ako sa to slovo píše) arabský princ postavil mešitu tu na Slovensku? Prečo by sem vôbec chodil? Tú mešitu si môže "vyprosíkať" akurát tak moslimská menšina, ak by tu nejaká bola.. oficiálne stále nie je.
@transplantovana by si ty, alebo tvoji skurvení kamaráti na mňa položili ruky (ak by to vôbec stihli), išla by kudla pod rebrá každému. To chcem vidieť
A aby si mala dušičku na mieste, nikto z nás nič nespravil, to len ty si asi spomalená:
a je rozdiel medzi tým, keď sa bavíme o imigrantoch všeobecne a imigrantoch nejakej rasy. v tom druhom prípade nejde o legitímnu diskusiu.
a sú slušní imigranti a výtržnícki imigranti, rovnako ako miestni sú aj slušní aj výtržnícki, viac či menej v rámci nejakej štvrti, sídliska.
viď panelákové sídliská (doteraz stigmatizovaná Petržalka,...), "zlé" štvrte atď.
nemyslím si, že rasa je akýmkoľvek spôsobom určujúca, a nechápem, ako je možné, že to treba zdôrazňovať.
mal som potýčku s príslušníkmi viacerých etník, ale neznamená to, že teraz budem brojiť proti slovákom alebo rómom alebo trebárs aj eskimákom, všeobecne.
pre mňa bolo omnoho znepokojujúcejšie, že tie osoby sa správali extrémne, než to, ako vyzerali.
To ťa nemalo ako a čím položiť, neviem, odkiaľ si nabral zrovna takýto dojem.
Dúfal by som, že ťa to, napriek tvojmu prvotnému zdaniu, dovedie k presvedčeniu, že diskutérska vsuvka typu kudla pod rebro je už dosť ďaleko za hranicou nesociopatického jedinca.
Dneska jedného, cestou z práce do kc. Ale keby sme sa na seba nekukli v jednom momente, ani si ho nezapamätám. Čo to ako má byť niečo, čo treba počítať a štatisticky spracúvať?
chodievala som nimi dost casto a velmi malokedy som videla nejakeho cernocha
ale v ba na autobusovej stanici som isty cas vidavala dvoch a boli taki usmiati, dobre sa mi na nich pozeralo celkovo sa rada pozeram na exotickych ludi
nemáme električky ale ...ja, čo som zatiaľ išla električkou asi tak 6-7 krát, som vo vnútri nikdy nestretla černocha a keby aj, isto by som sa nad tým takto nevzrušovala...metro je tiež vždy plné- číňanov, japoncov, černochov, arabov a bohvie koho ešte, a tiež to nikto nerieši samozrejme len Slováci ... električky sú tak či tak len vo väčších mestách, teda sa niet čo čudovať, že sú tam rôzne rasy ľudí a tiež rôzne národnosti, ( =pracovné príležitosti, turizmus a pod.= )...myslím, že si treba na nich zvyknúť, však sú to tiež ľudia! ... táto otázka mi prišla presne taká divná ako keby sa róm/ černoch alebo ktokoľvek tmavšej pleti pýtal : ,, tiež furt stretávate tie biele tváre v * ?" (*- doplň si čo chceš)
nevidím nič zlé na tom, keď si niekto niekde chce postaviť mešitu.
problém je, keď sa veriaci snažia svoju náboženskú mocenskú štruktúru uplatniť aj na ľudí, ktorých sa netýka (ateistov, agnostikov, veriacich z iných náboženstiev),
ako bol prípad kresťanstva, ktoré tiež expandovalo a postupom času uplatňovalo túto moc čoraz agresívnejšími spôsobmi, delilo sa do táborov, ktoré bojovali medzi sebou, a tak ďalej.
problém nie je konkrétne vierovyznanie, problém je neschopnosť tolerovať INÉ a tá má korene poriadne hlboko.
@thrwtchr toto si mozu povedať aj oni šak jednu mešituuu a vi že okej jedna a potom dve,tri,päť,a nakoniec ich tu bude 1000000 ...a ano rozširuju tu svoje naboženstva ...veľa slovákov su moslimovia...ale boli kresťania.......začne sa sem sťahovať,čo aj stahuje černošské,ázijske,arabské menšiny a je ich tu dosť ale su všade po svk rozmiestneni a stahuju sa sem lebo tu nejsu nepokoje,je tu VODA,neni tu púšť,a sú tu dobré podmienky ! A oni sa za vodou zachviliu začnu trhať .......voda je najvzácnejšia na celom svete a zachvilu jej tu nebude ako byvalo....
"a ano rozširuju tu svoje naboženstva ...veľa slovákov su moslimovia...ale boli kresťania..."
kým nie sú militantní fundamentalisti, nech si sú, čo chcú.
"začne sa sem sťahovať,čo aj stahuje černošské,ázijske,arabské menšiny a je ich tu dosť ale su všade po svk rozmiestneni"
aj by som dokázal oceniť tento tvoj prístup,
len ma zarmucuje, že si neuvedomuješ, že to, o čom hovoríš, nie je záležitosť rasy alebo etnika alebo národa, dokonca ani ľudského druhu, ale spoločný problém všetkých foriem života na planéte.
ktokoľvek má nárok migrovať za vodou či bezpečím.
to sa netýka náboženstva - sú to základné životné potreby.
ináč, neexistuje nič také ako "černošská menšina". zas si zabočila k stereotypizácii rasy.
asi to zopakujem:
problém nie je konkrétne vierovyznanie, problém je neschopnosť tolerovať INÉ a tá má korene poriadne hlboko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
96 komentov
@paulinka24 o___O tak zavri hranice nech ani slovaci nechodia do anglicka, nemecka, usa, skandinavie...
a robim eto aj v mhd,nepustame Ykeho do dveri
no pasarán
a nielen v elektrickach
@thcpositif
1. vypni si CAPS LOCK
2. nauč sa gramatiku, tá tvoja "VETCINA" sa píše ako "väčšina" ZŠ volá
ale inak černochov stretávam velice často
@paulinka24 taká mladá a takú pomýlenú hlavu už má. škoda ťa.
a doma ked som von tak v bare, v meste a tak kde pride
(a nie su to cigani ale cernosi original, basketbalisti
bolas' niekedy v berlíne, paulína?
je to nádhera. počas jedinej jazdy nadzemkou sa vedľa teba vystrieda množstvo rôznych typov (rás, pohlaví a medzipohlaví). a vôbec nikomu (okrem zatrpknutých rasistov neschopných sa naučiť nenaliepať rasové stereotypy na náhodných okoloidúcich) to nevadí.
najprv sú to len nenápadné žarty, ale už vtedy to nie je sranda.
Jebo jak jebo, a na farbe zrazu nezáleží, však?
týmto by som ťa rada upozornila, asi po 145krát, aby si na mňa nereagoval, nechce sa mi čítať tvoje výprdky.
@23 neviem čo za kravinu si teraz vypustil.. černochov tu žije i keď možno dočasne dosť.
@paulinka24 prečo by nejaký (dobre si pozri, ako sa to slovo píše) arabský princ postavil mešitu tu na Slovensku? Prečo by sem vôbec chodil? Tú mešitu si môže "vyprosíkať" akurát tak moslimská menšina, ak by tu nejaká bola.. oficiálne stále nie je.
A aby si mala dušičku na mieste, nikto z nás nič nespravil, to len ty si asi spomalená:
» udalosti.noviny.sk/z-domova/14-01-...
@semhaforas zásadne nechodím na dovolenky.
navštívil som aj perifériu.
a je rozdiel medzi tým, keď sa bavíme o imigrantoch všeobecne a imigrantoch nejakej rasy. v tom druhom prípade nejde o legitímnu diskusiu.
a sú slušní imigranti a výtržnícki imigranti, rovnako ako miestni sú aj slušní aj výtržnícki, viac či menej v rámci nejakej štvrti, sídliska.
viď panelákové sídliská (doteraz stigmatizovaná Petržalka,...), "zlé" štvrte atď.
nemyslím si, že rasa je akýmkoľvek spôsobom určujúca, a nechápem, ako je možné, že to treba zdôrazňovať.
mal som potýčku s príslušníkmi viacerých etník, ale neznamená to, že teraz budem brojiť proti slovákom alebo rómom alebo trebárs aj eskimákom, všeobecne.
pre mňa bolo omnoho znepokojujúcejšie, že tie osoby sa správali extrémne, než to, ako vyzerali.
Ty sa už absolútne necítiš?
To ťa nemalo ako a čím položiť, neviem, odkiaľ si nabral zrovna takýto dojem.
Dúfal by som, že ťa to, napriek tvojmu prvotnému zdaniu, dovedie k presvedčeniu, že diskutérska vsuvka typu kudla pod rebro je už dosť ďaleko za hranicou nesociopatického jedinca.
Nie, nenaháňali.
Taktiež želám príjemný spánok spolu s kudlou a pekné sny o tom, ako ňou niekoho bodáš.
ale v ba na autobusovej stanici som isty cas vidavala dvoch a boli taki usmiati, dobre sa mi na nich pozeralo celkovo sa rada pozeram na exotickych ludi
inak ja ich stretavam, akurat ze su bieli a su v autobusoch
nevidím nič zlé na tom, keď si niekto niekde chce postaviť mešitu.
problém je, keď sa veriaci snažia svoju náboženskú mocenskú štruktúru uplatniť aj na ľudí, ktorých sa netýka (ateistov, agnostikov, veriacich z iných náboženstiev),
ako bol prípad kresťanstva, ktoré tiež expandovalo a postupom času uplatňovalo túto moc čoraz agresívnejšími spôsobmi, delilo sa do táborov, ktoré bojovali medzi sebou, a tak ďalej.
kým nie sú militantní fundamentalisti, nech si sú, čo chcú.
"začne sa sem sťahovať,čo aj stahuje černošské,ázijske,arabské menšiny a je ich tu dosť ale su všade po svk rozmiestneni"
aj by som dokázal oceniť tento tvoj prístup,
len ma zarmucuje, že si neuvedomuješ, že to, o čom hovoríš, nie je záležitosť rasy alebo etnika alebo národa, dokonca ani ľudského druhu, ale spoločný problém všetkých foriem života na planéte.
ktokoľvek má nárok migrovať za vodou či bezpečím.
to sa netýka náboženstva - sú to základné životné potreby.
ináč, neexistuje nič také ako "černošská menšina". zas si zabočila k stereotypizácii rasy.
asi to zopakujem: