bohužial...obcas ked ma fakt nejake netradicne meno tak si zapamatam po prvom pocutí...ale zvacsa zabudnem do minuty a vzdy ma to mrzí ...hlavne ked potrebujem neskor toho cloveka oslovit a neviem ako...a pritom viem ze uz sme sa predstavovali snažím sa stým nieco robit.
@jurito jj, a potom pride situacia z @11 a neviem co robit, tak pri kazdom (v praci) pouzivam len prosim ta, prosim vas a absolutne netusim, kto sa ako vola.
áno, hlavne keď sa ocitnem v početnejšej skupine nových ľudí a všetci na mňa vychŕlia mená, ak ide o jednotlivca alebo menej osôb, tak to nie je až také problematické
Dokonca sa mi stáva, že obviním spoločného/-ú známeho/-u, že sa správa neslušne, keď ma nezoznámi s novým človekom, ktorého on/a pozná.. Na čo sa zásadne dozviem, že sme sa už zoznamovali a druhá strana si ma samozrejme pamätá
@narazuvzdornaa No to mna nikdy nezoznamujú spoloční známi,tiež im to furt hovorím,že to sa patrí keď on je tá "spojka" medzi nami.Furt sa musím sám predstaviť.
dosť blbé bolo, keď ma raz v škole veľmi familiárne oslovila spolužiačka s ktorou som mala pol roka pred tým jednu skúšku a celú dobu som si nevedela spomenúť na meno, až po týždni som vďaka prezenčke zistila ako sa volá
nehovorím, že sa mi to nikdy nestalo, ale fakt len párkrát... mám veľmi dobrú pamäť aj na tváre, aj na mená (horšie je to s číslami a symbolmi a tak)
a úplne najviac ma vytáča, keď niekomu o niekom hovorím niekoľkýkrát a ten človek si meno/tvár daného človeka absolútne nevie zapamätať, a tak mu to/ho musím stále dokola vysvetľovať/opisovať
vôbec neregistrujem mená .. neviem si žiadne zapamätať a ani sa o to nepokúšam... strašne by ma tá osoba musela zaujímať aby som sa po mesiaci naučila jej/jeho meno
Ako kedy a v akom stave som s nimi, a hl. ako dlho, lebo ked si len podame ruky a zmiznu o chvilu, tak si ich nezapametam, ale na tvar mam dobru pamat.
Najhoršie je, že sa s tým človekom doteraz bavím (od začiatku septembra) a stále mu neviem prísť na meno. Ale tak to je asi s 3/4 ľuďmi z mojej triedy, lenže mňa si pamätajú všetci >
niekedy mám podozrenie, že ľudia mi nehovoria pri prestavovaní svoje meno, a väčšinou sa ma hneď chňiapajú, a obímajú, človek si musí dávať pozor, či mu náhodou nekradnú peňaženku alebo tak, nedá sa sústrediť na meno
minulého roku som mala troch spolužiakov, volali sa Kubo, Robo a Filip, a ja som sa ešte na konci semestra mýlila že ktorý je ktorý lebo sa mi tie mená zdajú rovnaké a tak je to s väčšinou mien, proste mi neprídu dostatočne zaujímavé na pamätanie si, nie je tam žiadna pomôcka alebo čo na zapamätanie. pritom keď niekoho poznám dlhšie neviem si predstaviť žeby sa volal ináč.
+sa pri predstavovaní sústredím na to akým menom sa predstavím a aby mi ho niekto rozumel, čo zväčša aj tak nerozumie, a ešte keď sa ľudia chceju bozkavať na líca potom! to čo je za kokotinu! šak ich ani nepoznám! a ešte že z ktorej strany sa toten človek ku mne približuje! obranné pozície zaujať!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
aj krvnu skupinu
tak sa za to vedia veľmi pekne nevedomky dosadzovať iné na slovensku populárne mená
a úplne najviac ma vytáča, keď niekomu o niekom hovorím niekoľkýkrát a ten človek si meno/tvár daného človeka absolútne nevie zapamätať, a tak mu to/ho musím stále dokola vysvetľovať/opisovať
minulého roku som mala troch spolužiakov, volali sa Kubo, Robo a Filip, a ja som sa ešte na konci semestra mýlila že ktorý je ktorý lebo sa mi tie mená zdajú rovnaké a tak je to s väčšinou mien, proste mi neprídu dostatočne zaujímavé na pamätanie si, nie je tam žiadna pomôcka alebo čo na zapamätanie. pritom keď niekoho poznám dlhšie neviem si predstaviť žeby sa volal ináč.
+sa pri predstavovaní sústredím na to akým menom sa predstavím a aby mi ho niekto rozumel, čo zväčša aj tak nerozumie, a ešte keď sa ľudia chceju bozkavať na líca potom! to čo je za kokotinu! šak ich ani nepoznám! a ešte že z ktorej strany sa toten človek ku mne približuje! obranné pozície zaujať!
napriklad som nevedela tyzden spolubyvajucej meno a ked som ju sla oslovit, no, ved viete ako