po rozhovore z jednym znamym ktory je podstatne mladsi odo mna som zistil ze vobec netusi kto bol Timur a jeho druzina a tak isto ze mal svojich nasledovnikov aj v byvalych krajinach vychodneho bloku tak sa chcem spytat ci vam nieco hovori to meno a ci by
raz o druhej rano som pozerala noc v archive a tam moderatorky doporucili kupit si knihu timur a jeho druzina. hned som to nasla na nete a objednala som to za 5 eur z antikvariatu (3e + 2 postovne). ale neviem o com to je. este som sa k tomu nedostala
ti napoviem len tolko ze sme sa o nom este bezne ucili na zakladnej skole ako iskricky a tak isto ako aj pioniery, do SZM som sa uz koli padu rezimu nedostal ale ten odkaz by bol aktualny aj teraz, je tam sice dost propagandy ale ale je to pribeh skutocneho pioniera
@rek na toto ti mozem kludne oponovat, do americkej propagandy sa vtedy tahali deti v amerike, v tom rozdiel nieje, ale co tak vynechat propagandu a prejst k jadru veci a pochopit aj to prvotne oco tam slo, ked toto dielo vzniklo tak propagandy boli plne obe strany to nepopries ale nie o tom som chcel
Čo má spoločné americká propaganda so sovietskou propagandou? Reč je o boľševickej propagande a kovaný boľševici hneď argumentujú: a Amerika hento, toto, tamto.
Dobre, v Amerike tiež fungovala ich vlastná propaganda? A to ako vyvracia to, že nejaký spisovateľ sa pchal knižkou o deťoch do riti najväčšieho vraha v dejinách ľudstva?
@rek preco ale stale len o propagacii? mas nejaku fobiu z bolsevikov? nechcem aby sa to tu zvrhlo na diskusiu otom kto bol v dejinach väcsi vrah, skus nieco o deji tej knihy ked uz tak
Áno, mám fóbiu z boľševikov Ale oni nie sú neškodné pavúky, oni ubližujú ľuďom reálne - a neustále, hoci ich už dejiny poslali tam, kam patria, stále sú tu, aby robili zle a škodili, kde sa dá.
O deji knihy len toľko, že to je čisté sci-fi propagované ako realistický žáner
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Dobre, v Amerike tiež fungovala ich vlastná propaganda? A to ako vyvracia to, že nejaký spisovateľ sa pchal knižkou o deťoch do riti najväčšieho vraha v dejinách ľudstva?
O deji knihy len toľko, že to je čisté sci-fi propagované ako realistický žáner
podla mna to nieje len scifi, asi nevies ako pionieri chodili pomahat, teraz sa to u skautov nevidi