Polovinu piškotů, asi 10 ks, naskládáme na dno formy. Kávu smícháme s likérem nebo rumem a piškoty touto směsí pokapeme. Měly by dobře nasáknout a změknout. Podle návodu na obalu připravíme želatinu a smícháme ji s mascarpone a cukrem. Polovinu nalijeme na piškoty.
Krok 2:
Překryjeme dalšími piškoty, opět zalijeme kávou s likérem a navrstvíme mascarpone. Vše dáme ztuhnout do chladničky nejlépe přes noc. Nakonec povrch hustě poprášíme kakaem a krájíme ostrým nožem na porce.
ak to bude dobre spravene tak nevadi ze sa to bude jest az v stredu mimochodom uz 4 roky vyhrava v Cesku castopis Apetit cenu casopis roku a su v nom uzasne recepty, ktore dokaze spravit snad kazdy a maju aj web apetitonline.cz kde su recepty, triky a aj videa ako co spravit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
tiramisu musí byť čerstvé, i keď v ňom nie sú surové žĺtky............
a podávaj k nemu napr. rozmrazené ovocie
Tiramisu
--------------------
Ingredience
--------------------
piškoty cukrářské
rum: 1 lžíce
želatina
cukr moučkový: 50 g
espresso: 250ml
--------------------
Doba přípravy: 60 minut
--------------------
Počet porcí: 6
--------------------
Orientační cena: 85 Kč
--------------------
Postup přípravy
--------------------
Krok 1:
Polovinu piškotů, asi 10 ks, naskládáme na dno formy. Kávu smícháme s likérem nebo rumem a piškoty touto směsí pokapeme. Měly by dobře nasáknout a změknout. Podle návodu na obalu připravíme želatinu a smícháme ji s mascarpone a cukrem. Polovinu nalijeme na piškoty.
Krok 2:
Překryjeme dalšími piškoty, opět zalijeme kávou s likérem a navrstvíme mascarpone. Vše dáme ztuhnout do chladničky nejlépe přes noc. Nakonec povrch hustě poprášíme kakaem a krájíme ostrým nožem na porce.
napriklad na tiramusu tu mas tento:
» apetitonline.cz/recepty/1238-ti...
a rozhodne odporucam pouzit na krem pravy mascarpone syr sice je drahsi ale ta chut