Niekde som čítala vyjadrenie nejakého pilota, že on osobne to nepovažuje za nič príjemné, počuť tlieskanie pri pristátí, pretože to berie ako svoju prácu a predpokladá, že by ju mal ovládať dobre a proste že toto je, ako keby mal pocit, že mu ľudia nedôverujú, že si myslia, že ich všetkých zabije, a tak im odľahne, až mu zatlieskajú...
Ale bohvie, či to tak berú všetci, ale mne to proste príde na hlavu postavené absolútne...
Na toto si spomínam..prvý krát keď som letel..a keď sme pristáli a všetci začali tlieskať a ja kukal jak puk čo robia ale pridal som sa..a potom som sa dozvedel že prečo tlieskajú podľa mňa je to super
-ja čo som letel tiež som sa čudoval ale keďže som bol rád že žijem tak som si zo srdca zatlieskal... a k tomu nám ešte pilot poďakoval a dačo žartovné povedal ale už si to nepamätám ale zjavne mu to robilo radosť čiže 100 ľud 100 chutí
@sarah_whiteflower - presne, mne by na jeho mieste potlesk po pristátií prišiel skôr sarkastický, akože "lietaš príšerne, tak ti pasažieri gratulujú že sa ti vôbec podarilo pristáť"
hehe, tlieskali sme v ryanari a wizzair... asi to závisí od ľudí, akí sa v tom lietadle stretnú, ja tak predpokladám trošičku, že tlieskajú tie "dovolenkové" typy ľudí, ľudia, ktorí málokedy cestovali alebo takí, čo radi dodržujú tie tradície v spoločnosti a v spoločnej situácii, ktorá akoby na niekoľko sekúnd spojila všetkých ľudí dokopy, čo mi príde skôr milé a blízke, než "blbé"; už pre aké dôvody sa tlieska môže byť napríklad radosť, že sme "tak rýchlo" došli domov, americký happyend, alebo napríklad u mňa je to dôsledok zvýšeného adrenalínu, ja si aj poplačem pri vzlete, takže nemám problém zatlieskať si, zadupkať, zatancovať chachu alebo zabudnúť občiansky preukaz v lietadle a tiež by sa mi chcelo zatlieskať po dvanásťhodinovom lietaní, preboha, musí to byť úmornééé
Bože nie To by sa napríklad aj vo vlaku, autobuse malo tlieskať, nie ? Ale dakujem za inšpiráciu, ked pôjdem s mamou autom a ona zaparkuje tak jej zatlieskam
raz som letela a take skurvene pocko bolo ze polku letu sa lietadlo triaslo jak keby malo hned padnut, ked sme konecne pristali tak som s radostou zatlieskala s ostatnymi, chvilami som mala pocit ze moj zivot sa konci... a vacsinou nie som iniciatorom tlieskania, ak to ludia robia tak kvazi tlapnem, ale je mi to jedno.
to len slovakom moze pripadat jebnute.. nikto od vas nechce aby ste robili mexicku vlnu ale podla mna je to mile a hlavne slusne zatlieskat a podakovat sa tak cloveku co vas doviezol dakam v pohode.
v uk na dialkovych linkach sa dakuje soferovi ked vystupujete, je to take samozrejme ako dobre rano (aj ked chapem ze pre slovac nie lebo ti si podaktori hubu nevedia otvorit ani ked vas poznaju dajaky ten rok)
ked som po prilete domov (pri ktorom som zatlieskala a nebol to "jebnuty ryanair") vstupovala z busu a automaticky sa podakovala pozerali na mna ludia ako na postihnutu..
vseobecne, ludia malo dakuju, prosia a hovoria "prepac" a preto je tento svet v takej riti v akej je.
noo ja sa vacsinou ponahlam von z lietadla nech som co najskor na pasovej kontrole, pri batozine a vonku ... naozaj nenavidim cakanie ... ale ked ostatni zacnu tlieskat, tak sa tak aspon z principu pridam
Len raz som zažila tlieskanie a to ma zobudila z môjho pár hodinového spánku,že wtf? .....aspoň zistíte, že ste pristáli no myslím, že ako bolo spomínané, keby sme tlieskali aj vodičovi autobusu keď nás v tej sofistikovanej tlačenici dovezie do školy tak to by vyzeralo
ako povedala @idiotproof , na území nášho štátu slušnosť priam vymrela...pre mňa je to akési ,,ďakujem´´ , keďže inak to tomu človeku povedať šancu nemám...a áno, je to jeho práca, ale to je to isté, ako keď sa chirurgovi poďakujete, že vás dobre odoperoval...aj pre neho je to práca, ale ide predsa o váš život, nie? ... a šoférovi autobusu nemusím tlieskať, stačí, keď sa pri vystupovaní poďakujem, tak ako je to zvykom v civilizovanejších krajinách...
na meiste toho pilota by som sa asi cítila hlúpo..mala by som pocit, že ti ludia neverili že ich dopravím na to miesto a maju potrebu zatlieskat..takže ak raz budem letiet tlieskat urcite nebudem
Keď som letela prvýkrát Ryanairom, pri neskutočne prudkom, nárazovom pristátí si nikto nebol istý, či sme náhodou skôr nehavarovali.. ozval sa takmer nečujný, nervózny potlesk
nechápem prečo tlieskať lietadlom som letela a nikdy som ešte nezažila, aby niekto tlieskal..... dokonca som počula, že lietadlo je označované za jeden z najbezpečnejších dobravných prostriedkov.... ak porovnáte počet havárií áut a počet havárií lietadiel... tak lietadlá tvoria len mizivé množstvo....
tlieskať pri pristátí? tieto dve slová počujem dokopy 1x a príde mi to fakt čudnéé nikdy som to neurobila, to aby som tlieskala aj ked "vykonám potrebu" (slušne povedané áno?? ... lol
my sme raz tlieskali bol to dlhyyy 8 hodinovy let a navyse pilot uplne hladko pristal (nie jak ti predtym ze 4x to este nadhodi tak vsetci sa tesiliii, nahodou to bolo fajn hehe
ako tak citam prispevky nado mnou...akoze neviem co je na tom take divne, myslim ze je to celkom mily prejav, tak isto ako ked vystupujem z autobusu ze sa soferovi pozdravim a pod.
to tlieskanie nemusi znamenat ze "hura, prezili sme" ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Ale bohvie, či to tak berú všetci, ale mne to proste príde na hlavu postavené absolútne...
v uk na dialkovych linkach sa dakuje soferovi ked vystupujete, je to take samozrejme ako dobre rano (aj ked chapem ze pre slovac nie lebo ti si podaktori hubu nevedia otvorit ani ked vas poznaju dajaky ten rok)
ked som po prilete domov (pri ktorom som zatlieskala a nebol to "jebnuty ryanair") vstupovala z busu a automaticky sa podakovala pozerali na mna ludia ako na postihnutu..
vseobecne, ludia malo dakuju, prosia a hovoria "prepac" a preto je tento svet v takej riti v akej je.
Pilot: "Máme málo paliva. Okamžitě žádáme další instrukce.
Věž: "Jaká je vaše pozice? Nemáme vás na radaru."
Pilot: "Stojíme na ploche 2 a čekáme už věčnost na cisternu."
alebo
Věž: "Abychom zabránili hluku, uhněte prosím 45 stupňů doprava."
Pilot: "Co můžeme dělat za hluk ve 35000 stopách?"
Věž: "Takovej rachot, jako když vaše 707 narazí do 727 před vámi."
No vojenským som letela veľakrát, ale tam sme boli len dvaja
ale keď s tým drbne o zem že nadskočíš zo sedadla aj keď si pripútaný tak zvyčajne len pár individuí zaťapká lebo nevedia či bú alebo mé.
možno keby spravil nejaký akrobatický kúsok, alebo by zachránil lietadlo pred nehodou, tak mu zatlieskam
veď je to normálna práca toho pilota, to mám tlieskať aj smetiarom, keď úspešné vynesú smeti,?
a preco by si mu mal dakovat? lebo to je slusne. lebo to, ze sa niekomu podakujes ukazuje, ze si vychovany clovek ktory si ceni pracu inych..
no ale podla tvojej reakcie je toto bezpredmetne.
cize vam by to vsetkym bolo suma fuk keby pre niekoho nieco spravite a on odide ako tela bez "dakujem"
deti moje vas bude kruto fackat zivot
to tlieskanie nemusi znamenat ze "hura, prezili sme" ...
boze neviem co ste vsetci taki vazni