Ahojte ľudia chodím na nemecké bilingválne gymnázium a chcela by som študovať tlmočníctvo na UK v BA. Neviete mi niekto poradiť či sa dajú vybrať aj tri jazyky ( angličtina + nemčina pokročilý a ruština začiatočík) ? Lebo všade čítam len o dvoch jazyko
@xiao Keď do Česka tak som rozmýšľala nad Karlovou univerzitou. Lenže tam je dosť problém že všetko sa musí prekladať do češtiny :/ .... ooch prečo bývam v takom štáte že keď chcem študovať s uplatnením tak musím ísť do zahraničia -.-
@masha by si sa divila - s tou češtinou zas až taký problém nie je, rýchlo si na ňu zvykneš a moja sestra tiež nešla do česka, lebo sa bála, že nebude rozumieť a učí sa z českých učebníc s českými profesormi v Košiciach... dobré, nie?
odporúčam Masarykovu univerzitu, lebo tá má za posledných 10 rokov exponenciálny rast - kreditov, ratingu, majú mrte peňazí, super intráky, perfektný campus. Sú fakt dobrí. U nás je porovnateľná asi len STU.
no ale je rozdiel rozumieť po česky a hovoriť po česky tiež mam kamarata čo chodil na Masarykovu na tlmočtictvo ale odišiel po dvoch rokoch lebo tu češtinu nezvladal... hocijaky iny odbor by som šla študovať do Česka , ale tlmočnictvo je dosť problem...
btw. takže podľa teba je lepšia Masarykova než Karlovka ?
@masha4 na UK sa daju len 2 jazyky pokial viem, a na MUNI v Brne je zase len filologia na bakalarovi a tlmocnictvo az na magistrovi, co mna osobne odradilo
Ja som začínala na UK s dvoma jazykmi, potom jeden povinne volitelný, no a teraz som si jeden jazyk zmenila ( slovenčinu na chorvatčinu ) a poviem ti, teraz mam predmety zo 4 jazykov.. je to dost naročné, ale dá sa to zvladat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
odporúčam Masarykovu univerzitu, lebo tá má za posledných 10 rokov exponenciálny rast - kreditov, ratingu, majú mrte peňazí, super intráky, perfektný campus. Sú fakt dobrí. U nás je porovnateľná asi len STU.
btw. takže podľa teba je lepšia Masarykova než Karlovka ?