Viem, že je možno úplne zavčasu riešiť nejaké veci o Vysokej škole a zamestaní keď mám len 13 rokov a som v 2 ročníku na 8-ročnom gympli, ale aj tak. Chcela som študovať psychológiu, ale s tým sa už vraj teraz tak moc neuplatním lebo psychológov je veľa.
Moja dobrá rada pre Teba... ja to idem urobiť takto.. idem o dva roky študovať nemčinu a asi angličtinu ale učiteľstvo týchto predmetov, pretože keď vyštudujem pedagogiku, môžem aj tlmočiť, ale keď vyštudujem prekladateľstvo a neuplatím sa, potom čo? Učiť nemôžem. A ak sa ako tlmočník neuplatíš, je to dosť na figu, keďže sa musíš tuším každé dva roky (keď nie každý rok) ,,dávať preskúšať" štátom, čo si platíš z vlastného vrecka.... A študovať idem asi do Nitry na UKF...
@avoktizapka Uplatníš sa aj so psychológiou Dnes musia byť psychológovia či už v školách alebo aj firmy si najímajú psychológov pre zamestnancov alebo aj na pohovory. A veľa ďalších smerov uplatnenia je.
S právom je to ťažšie, pretože právnikov je je pomaličky viac ako obvinených
A na jazyky musíš mať aj talent a musí ťa to baviť, pretože inak sa budeš iba trápiť.
v dnesnej dobre su tlmocnici len sluhovia , tiez som chcela ist nieco taketo robit ale znamy co poznam maju vo firme takychto tlmocnikov a vraj su to len obycajny poskokovia, skor prekladatelstvo ak nieco s jazykmy
@avoktizapka nevravím že musíš, len ja to takto riešim, ale ja v podstate aj chcem byť učiteľka.... Držím palce, ale za 5 rokov sa to ešte možno zmení Neviem či sa to dá, možno že aj hej...
@adheleide... nič v zlom, ale ak chceš ísť tlmočiť z pegadogickej, tak veľa šťastia. to je fakt skôr možné ísť učiť, keď máš vyštudované prekladateľstvo..
@avoktizapka....je sice pekne, ze sa o to zaujímaš už teraz, ale osobne podľa mňa je ešte skoro...ja som tiež chcela ísť študovať medicínu, a nakoniec som na strednej zistila, že ma chémia vlastne vôbec nebaví.. ale tak aspoň máš už nejaký ten cieľ....školy si je podľa mňa zbytočné vyberať, môžeš sa tak akurát niečo povypytovať na ne...ale za tie roky, čo pôjdeš na VŠ sa toho môže veľa zmeniť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
ps.: Máš krásny birdz nick Adhelaide
S právom je to ťažšie, pretože právnikov je je pomaličky viac ako obvinených
A na jazyky musíš mať aj talent a musí ťa to baviť, pretože inak sa budeš iba trápiť.
@avoktizapka nevravím že musíš, len ja to takto riešim, ale ja v podstate aj chcem byť učiteľka.... Držím palce, ale za 5 rokov sa to ešte možno zmení Neviem či sa to dá, možno že aj hej...
A ďakujem...
@avoktizapka....je sice pekne, ze sa o to zaujímaš už teraz, ale osobne podľa mňa je ešte skoro...ja som tiež chcela ísť študovať medicínu, a nakoniec som na strednej zistila, že ma chémia vlastne vôbec nebaví.. ale tak aspoň máš už nejaký ten cieľ....školy si je podľa mňa zbytočné vyberať, môžeš sa tak akurát niečo povypytovať na ne...ale za tie roky, čo pôjdeš na VŠ sa toho môže veľa zmeniť