@addynkaaa však sa maľuj prirodzenejšie, zvoľ si nude look, hnedú maskaru miesto čiernej, oko si zvnútra orámuj bielou linkou, na líčka trochu bronzeru, na pery balzam a nikto ti ani nepovie, že si namaľovaná - pleť bude vyzerať sviežejšia, oddýchnutá
@picasso to som aj raz skúsila, ale iba raz. Potom okamžite nastal vreskot že jak si toto možem dovoliť a podobné veci čo sa vobec netýkali mojej otázky .. :/
@mirkova presne to som aj skúšala.. prvý krat ked ma poslala sa umyť a povedala mi že sa nesmiem malovať tak na druhy deň som si dala iba hnedu ceruzku aj to slabo, NIč VIAC! a samozrejme hned v prvej minute na mna pozrela a vraví "no slečna asi nerozumie po slovensky, ale však jak chceš" ...Po tomto som sa už fakt nasrala a nadalej som sa začala líčiť jak som chcela
@stormmast3r a to si po našej škole chodili ešte aj šiestačky ktoré mali tiene neviem až kde nad obočie ale tým sa nič nepovedalo kedže majú inú triednu a s našu nemajú vobec nič.
@addynkaaa - tak povedz mame - ak to neprekáža tvojim rodičom, nechápem, čo sa do toho stará triedna - máš 16, preboha, to sú ešte stále také zakomplexované učiteľky? normálne povedz mame, nech sa ona porozpráva s triednou a hotovo
u nás na telesnej sme nemohli nosiť náušnice a spolužiačka mala také pekné, zlaté kruhy, asi po babke ich zdedila či čo - a nechcela si ich dávať dolu, učiteľka na ňu za to na každej hodine kričala, zakazovala jej cvičiť a dávala jej dokonca neospravedlnené hodiny - prišli však do školy jej rodičia, urobili rošambo a hneď sme si mohli všetky nechávať náušnice na telesnej
@slipknot619 že čosi o sebe myslím že či som na nejakej modnej priehladke alebo čo že by som sa mala spametať (pritom neviem co má stým modna prehliadka spoločné )
milujem zakomplexovane ucitelky ..vobec ich nechapem...uz maju prejebane mozgy stare z tej skole..rob si co chces, ser na to..povedz jej, ze to nen iv poriadku skoly...alebo nech dojde mama do skoly a nech jej to vysvetli, ze moja dcera sa bude malovat
U náš úplne v pohode Nosím tučnú linku, aj iné spolužiačky sa maľujú, dokonca tam máme jednu modrovlasú a v pohode nosíme aj piercingy. To sa len ty maľuješ, alebo len tebe nadáva? No ja by som sa na ňu vysrala a dala jej jasne pocítiť že to jej vec NIE JE a hotovo. Plus ju možno ešte aj provokovala ešte výraznejším líčením.
@mirkova vidíš to som tu ešte zabudla napísať ! že ona ešte aj mojej mame volala...mama mala vtedy v práci vela ludi, vela vybavovačiek a jej moja triedna volá že či vie o tom že sa malujem akože mala som dosť,fakt.. moja mama jej povedala že jasne že o tom vie a sa jej spýtala že a čo má byť no a potom jej ešte povedala že nemá teraz moc čas také veci riešiť bo je v práci... no né moja triedna jej tam ešte začne kecať že či si vobec uvedomujem že škola je na učenie a nie na malovanie...
vooov tak spolužiačka dobre spravila že poslala rodičov
@stexie no šak sa aj malujem chcela som vedieť či to takto chodí aj na druhých školách
@ta modrovlasu ? toto kebyže je u nás ta naša triedna by rovno odpadla ale aj ostatné baby sa maluju... nie všetky, ale niesom jediná. Som iba jediná ktorá si to odskáče, pretože vždy zato len mne nadávala. Ale aj tak ona mi vynadala ja som len oči prevracala a dalej som sa malovala
na druhych školách? ja som bola na dvoch gymnáziách a ani na jednom to takto nefungovalo... to máš nejakú extra školu? alebo... čo? nejaká cirkevná alebo? nechápem prečo ti to zakazuje, to len jedna profesorka alebo celý učitelský zbor to žiada od študentov?
Nám zakazovali nosiť v tých horúčavách čo boli (a naša škola - vetranie nula bodov) tričká, ktoré mali ramienka tenšie ako 5 centimetrov.
Alebo nosiť slnečné okuliare na hlave. Žiadne letné šaty (ja som raz prišla v takom kraťasovom overale, pretože bolo peklo vonku... a bola som zdrbaná za to, že som prišla ako na pláž), žiadne krátke kraťasy...
Samozrejme, všetci to ignorujú. Ale to, ako do teba každý hučí už ide na nervy.
@mirkova ale tak náušnice aj podľa mňa by bolo lepšie, dávať si na telesnej dole,, aj u nás na základnej to zakazovali, môže sa stať nejaký "úraz" alebo čo.. učiteľka nám tuším hovorila, že jedna baba mala tiež nejaké kruhové náušnice a natrhla si ucho, lebo neviem či jej spolužiačka sa nejak zachytila alebo ona.. už si nepamätám presne..
ale tak tá vaša učiteľka to tými neospravedl. hodinami prehnala, ale podľa mňa to nie je taký problém dať na tých 45 min. dole a niekde odložiť..
@moniqas nie práveže normálna obyčajna škola, nie ani riaditelka to nechce dokonca! iba jedna blbá učtelka a to naša triedna..
@lilnicole NOOOOO tak o oblečení už ani nehvoorím ! to je presne to isté čosi písala...nemožme sa obliekať "vyzívavo" normálne tielko a normalna sukna je vyzívavo...mmm to máme asi chodiť do školy v dlhých nohaviciach cez vyše 30stupnové horúčavy ..
fakt kašli na nu, a podla mna ma volačo proti tebe ked si to odneses ty... alebo ked to bude prehanať povedz riaditelke nech jej dohovori ze ta furt otravuje a buzeruje v podstate za nič tej by sa mohla zlaknuť
Haha zakomplexovanosť z jej strany je zlá vec U nás na škole chodia zmaľované 10 ročné deti a nič z toho nemajú, aj ked riaditeľka má občas reči, ale inak pohoda
@addynkaaa a ona akoze namalovana nechodi? ser na nu zvysoka a maluj sa este viac, ked bude mat reci tak ju ignoruj, co ti moze spravit? co neni zakazane je povolene, a po case jej mozno dojde ze aj tak s tym nic nenarobi a sklapne...
ucitelka neni verejny cinitel, ani tvoj rodic, ani boh, ani nic, moze sa tak akurat postavit na hlavu ked sa jej daco nepaci... pochopim ked moralizuje, ked ziak fajci alebo co robi ale toto je odveci, pani/slecna je zrejme len sfrustrovana zo zivota a ty si vdacny objekt na kom si moze odbavovat ego
keby videla, ako vyzeraju niektore studentky na mojej byvalej strednej - 2mm vrstva make-upu, ciernym namalovane obocie cez cely ksicht, tiene jak dva monokle, vystrih po pupok, sukna dlha asi ako hrubsi opasok a k tomu 12centimetrove platformy jak stripterky (a to su tak prvacky druhacky) tak by asi zinfarktovala
áno funguje aj keď len na základke... učiteľka nemá problém na nás vrieskať, že sa maľujeme a obliekame ako štetky a že z nás nič dobré nevyrastie a že sa čuduje, že ešte vidíme kvôli tým vlasom (ofinám) pre ňu je "obliakť sa ako štetka" tričko na ramienkach s troooošičku väčším výstrihom, alebo kratšia sukňa či kraťasy ale, ona určite len závidí! a tá tvoja možno tiež
Ci to je normalne? na slovensku mozno nie... zalezi na skole ale uprimne mi to je totalne a hlboko v mojom rektali.
To ti fakt tolko zalezi na tom sa malovat? mne pride rovnako divne zapasit s tym ze ci sa malovat mozes alebo nie... to ti fakt zalezi na tom mat nejaky sajrajt na ksichte?
@myschka Ne, kdeže..ona a malovať sa...má už vyše 60 tuším teda dosť... ale ked už sme pritom máme tu jednu učitelku ktorá tiež pod 50 nemá no oči ma zelené 10cm nad očami a 5 cm aj pod očami a ktomu silný bordový rúž..háro červené krátke kučeravé a ešte ktomu natupírované a oblečenie jak z obdobia baroku ale s tvojím názorom ulpne súhlasim.
@impulse to stým obliekaním presne aj u nás je tak...ale ked si príde učitelkina dcéra do školy zo sukničku dlžky 10cm a pod tým sieťkované pančuchy tak to už je v poriadku pretože je to učitelkina dcéra faajne ne ?
@ashythaka zaleží mi na tom ako veččine iných dievčat. Neni to žiadna "závislosť" , iba mi normálne na tom záleží.
nečudujem sa... na tie zgechlené sviňky sa nedá pozerať, mali by na celom svete zakázať používať tie farbičky na ksicht a bol by pokoj a peňazí by bolo hneď viac. krásny deň.
je to zakomplexovana pi*a, čo ti poviem.. ako tu povedali viaceri, maľuj sa ďalej... my sme to takto mali na zakladnej až na to že tou sekerou bola prave riaditeľka, žiadny make up, žiadna špirala, tiene, linky, nič.. takisto žiadne farbenie vlasov a lakovanie nechtov.. vtedy mi to bolo dosť jedno lebo som sa ešte nejako extra nemaľovala no aj tak mi to prišlo prehnane... teraz na gympli je to pohodička a dokonca ma ani nezdrbali za to keď som mala modro ružovo fialove vlasy
@mirkova rodica nerodicia, rosambo, nerombo, nausnice a pearcing rapidne zvysuju moznost urazu. staci, ak si tam trafena loptou alebo ta niekot nahodou omliaskne a mas uraz. zbytocny uraz. nic by sa nestalo, keby si tam nieco take nemala.
To mi pride, ako ked zeny aurugmentovali, ze ak idu na bicykli, nemozu mat predsa helmu, ved to nie je sexi...
@kosh ja netvrdím, že to je správne, iba že to je jedna z možností - ak rodičia za ňu prevzali zodpovednosť, je to ich vec, ja som si náušnice dávala dolu stále
ale tu ide o make-up, ak to neprekáža rodičom, prečo to prekáža učiteľke
čo takto jej vysvetliť že to je jej problém a nie je to v žiadnych školských pravidlách tak by ťa mala rešpektovať ? ty zo seba robíš to čo sa jej nepáči ale treba toleranciu a pochopenie čo ona asi nemá
@kosh nemiešaj hrušky s jablkami, ja tu píšem IBA o make-upe
že je z namaľovaných dievčat TEBE zle, je mne úprimne jedno, nie si jej spolužiak ani učiteľ, tak čo ťa to trápi, ako chodí namaľované nejaké 16-ročné dievča, ktoré ani nepoznáš
možno má problém s akné, je normálne, že ho chce prekryť, nebude predsa chodiť vyhádzaná... okrem toho, v komentoch vyššie písala, že nechodí zmaľovaná ako veľkonočné vajce a že učiteľka jej vkuse vyčíta aj iné veci
tam vidím hlbší problém a make-up je iba spôsob, akým si tá učiteľka dokazuje svoju nadvládu
@addynkaaa - určite sa nezačni maľovať ešte viac, prinesie ti to len viac problémov, ona ti bude nadávať stále viac a viac a aby ti ešte aj nevybavila nejaké riaditeľské pokarhanie alebo dvojku zo správania
@kosh nemiešaj hrušky s jablkami, ja píšem IBA o make-upe
a ak ti teda býva tak vážne zle z nalíčených žien, ako sa dokážeš prejsť trebárs po ulici bez toho, aby si sa nedovracal? veď dnes sa maľujú už aj chlapi...
k veci @addynkaaa - veľu ľudí ti tu radilo, aby si sa maľovala ešte viac - nerob to, učiteľka je proste len autorita, ona neprestane, pokiaľ ťa úplne nezlomí
plus má v rukáve také tromfy, ako že ti vybaví trebárs dvojku zo správania alebo riaditeľské pokarhanie
zájdi za ňou cez prestávku do kabinetu a normálne sa jej spýtaj, čo proti tebe má, prečo sa len ty jediná nesmieš maľovať - normálne ukáž, že si už skoro dospelé, slušné dievča, že nemáš problém s dodržiavaním pravidiel, ale že trváš na tom, aby také pravidlá platili aj pre ostatných - ak to nepomôže, naozaj sa obráť na riaditeľku alebo na rodičov
hoci to mnohým možno príde hlúpe, bojovať takto za trošku farieb na tvár - ale ja ťa chápem, aj ja som mala 16, aj ja som chcela vyzerať staršie a krajšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
alebo sa inšpiruj tu
Jednoducho sa jej spýtaj, kde na to prišla, že sa nesmieš malovať.
@mirkova presne to som aj skúšala.. prvý krat ked ma poslala sa umyť a povedala mi že sa nesmiem malovať tak na druhy deň som si dala iba hnedu ceruzku aj to slabo, NIč VIAC! a samozrejme hned v prvej minute na mna pozrela a vraví "no slečna asi nerozumie po slovensky, ale však jak chceš" ...Po tomto som sa už fakt nasrala a nadalej som sa začala líčiť jak som chcela
@toxo ... aj ja
@stormmast3r a to si po našej škole chodili ešte aj šiestačky ktoré mali tiene neviem až kde nad obočie ale tým sa nič nepovedalo kedže majú inú triednu a s našu nemajú vobec nič.
Ostatným dakujem za názory.
u nás na telesnej sme nemohli nosiť náušnice a spolužiačka mala také pekné, zlaté kruhy, asi po babke ich zdedila či čo - a nechcela si ich dávať dolu, učiteľka na ňu za to na každej hodine kričala, zakazovala jej cvičiť a dávala jej dokonca neospravedlnené hodiny - prišli však do školy jej rodičia, urobili rošambo a hneď sme si mohli všetky nechávať náušnice na telesnej
vooov tak spolužiačka dobre spravila že poslala rodičov
@ta modrovlasu ? toto kebyže je u nás ta naša triedna by rovno odpadla ale aj ostatné baby sa maluju... nie všetky, ale niesom jediná. Som iba jediná ktorá si to odskáče, pretože vždy zato len mne nadávala. Ale aj tak ona mi vynadala ja som len oči prevracala a dalej som sa malovala
na druhych školách? ja som bola na dvoch gymnáziách a ani na jednom to takto nefungovalo... to máš nejakú extra školu? alebo... čo? nejaká cirkevná alebo? nechápem prečo ti to zakazuje, to len jedna profesorka alebo celý učitelský zbor to žiada od študentov?
Alebo nosiť slnečné okuliare na hlave. Žiadne letné šaty (ja som raz prišla v takom kraťasovom overale, pretože bolo peklo vonku... a bola som zdrbaná za to, že som prišla ako na pláž), žiadne krátke kraťasy...
Samozrejme, všetci to ignorujú. Ale to, ako do teba každý hučí už ide na nervy.
ale tak tá vaša učiteľka to tými neospravedl. hodinami prehnala, ale podľa mňa to nie je taký problém dať na tých 45 min. dole a niekde odložiť..
@addynkaaa prečo len tebe za to nadáva? ..
@lilnicole NOOOOO tak o oblečení už ani nehvoorím ! to je presne to isté čosi písala...nemožme sa obliekať "vyzívavo" normálne tielko a normalna sukna je vyzívavo...mmm to máme asi chodiť do školy v dlhých nohaviciach cez vyše 30stupnové horúčavy ..
ucitelka neni verejny cinitel, ani tvoj rodic, ani boh, ani nic, moze sa tak akurat postavit na hlavu ked sa jej daco nepaci... pochopim ked moralizuje, ked ziak fajci alebo co robi ale toto je odveci, pani/slecna je zrejme len sfrustrovana zo zivota a ty si vdacny objekt na kom si moze odbavovat ego
keby videla, ako vyzeraju niektore studentky na mojej byvalej strednej - 2mm vrstva make-upu, ciernym namalovane obocie cez cely ksicht, tiene jak dva monokle, vystrih po pupok, sukna dlha asi ako hrubsi opasok a k tomu 12centimetrove platformy jak stripterky (a to su tak prvacky druhacky) tak by asi zinfarktovala
stara dobra stredna...
To ti fakt tolko zalezi na tom sa malovat? mne pride rovnako divne zapasit s tym ze ci sa malovat mozes alebo nie... to ti fakt zalezi na tom mat nejaky sajrajt na ksichte?
@impulse to stým obliekaním presne aj u nás je tak...ale ked si príde učitelkina dcéra do školy zo sukničku dlžky 10cm a pod tým sieťkované pančuchy tak to už je v poriadku pretože je to učitelkina dcéra faajne ne ?
@ashythaka zaleží mi na tom ako veččine iných dievčat. Neni to žiadna "závislosť" , iba mi normálne na tom záleží.
a presne tak to je každeho osobna vec
-Farbiť si vlasy, vrátane melíru
-Chalani nemôžu mať nič vyholené, ani mať ,,kohútov"
-Nemôžu sa hrať karty
-Nemôže sa nosiť do školy mobil
-Nemôžeš mať ani len špirálu
-Zakázané sú nalakované nechty
-A zdá sa mi že aj druhá náušnica alebo veľmi výrazný piercing bol problém
-Plus tričká s výstrihmi
Stačí?
A prežila som
no..a ani chalani nemohli mať dlhé vlasy..
ti venujem troseno 45 sekundu
To mi pride, ako ked zeny aurugmentovali, ze ak idu na bicykli, nemozu mat predsa helmu, ved to nie je sexi...
vanitas vanitatum
ale tu ide o make-up, ak to neprekáža rodičom, prečo to prekáža učiteľke
tú príhodu s náušnicami som dala iba ako príklad
mimochodom, z make-upovanych dievcat je vcelku vela ludom zle, vratene mna.
že je z namaľovaných dievčat TEBE zle, je mne úprimne jedno, nie si jej spolužiak ani učiteľ, tak čo ťa to trápi, ako chodí namaľované nejaké 16-ročné dievča, ktoré ani nepoznáš
možno má problém s akné, je normálne, že ho chce prekryť, nebude predsa chodiť vyhádzaná... okrem toho, v komentoch vyššie písala, že nechodí zmaľovaná ako veľkonočné vajce a že učiteľka jej vkuse vyčíta aj iné veci
tam vidím hlbší problém a make-up je iba spôsob, akým si tá učiteľka dokazuje svoju nadvládu
@addynkaaa - určite sa nezačni maľovať ešte viac, prinesie ti to len viac problémov, ona ti bude nadávať stále viac a viac a aby ti ešte aj nevybavila nejaké riaditeľské pokarhanie alebo dvojku zo správania
a ak ti teda býva tak vážne zle z nalíčených žien, ako sa dokážeš prejsť trebárs po ulici bez toho, aby si sa nedovracal? veď dnes sa maľujú už aj chlapi...
k veci @addynkaaa - veľu ľudí ti tu radilo, aby si sa maľovala ešte viac - nerob to, učiteľka je proste len autorita, ona neprestane, pokiaľ ťa úplne nezlomí
plus má v rukáve také tromfy, ako že ti vybaví trebárs dvojku zo správania alebo riaditeľské pokarhanie
zájdi za ňou cez prestávku do kabinetu a normálne sa jej spýtaj, čo proti tebe má, prečo sa len ty jediná nesmieš maľovať - normálne ukáž, že si už skoro dospelé, slušné dievča, že nemáš problém s dodržiavaním pravidiel, ale že trváš na tom, aby také pravidlá platili aj pre ostatných - ak to nepomôže, naozaj sa obráť na riaditeľku alebo na rodičov
hoci to mnohým možno príde hlúpe, bojovať takto za trošku farieb na tvár - ale ja ťa chápem, aj ja som mala 16, aj ja som chcela vyzerať staršie a krajšie