aj ja si mislim.ale nie len to ale vela veci sa tu "amerikanizuje".napr.taky valentin alebo halowen tieto sviatky tu prednedavnom nepoznali.lenze odkedy sa slovensko líšká amerike odtedy to tu je.
Why? ja casto pouzivam anglicke (alebo inojazycne) vyrazy, nie preto aby to bolo cool ale preto lebo ma napadnu skor pripadne nemaju adekvatnu slovensku nahradu alebo su proste neprelozitelne. A je to jednoduchsie
ignorovať amerikanizáciu v dnešnej dobe internetovej komunikácie je hlúposť
ale mám pocit, že prehodnotím používanie týchto anglických slov, pretože som dnes použil jedno slovo na pána riaditeľa a skončil som uňho na koberčeku ...
ja používam zahraničné výrazy tak vtedy, keď si nemôžem spomenúť na slovenský ekvivalent (aha, aj to je cudzie slovo )ale nielen tie anglické, ale napr. využívam aj nemčinu, napríklad také Scheisse je použiteľné alebo krajší fínsky výraz Perkele, a ešte rada použivam výraz suomalainenovia
Tak ako povedal @13 keď ma napadne skôr tak čo mám robiť? Navyše pokiaľ niekto angličtinu aktívne využíva každý deň tak je to pre neho prirodzené. Napríklad ja si už pomaly neviem predstaviť písať prácu do školy inak ako v angličtine. Tiež to používam bežne keď sa s niekým rozprávam a nechápem čo je koho do toho, že ja používam anglické slová v slovenčine, amerikanizujem alebo hovorím na SR úplne po anglicky. Je to moja osobná vec do ktorej sa nemá nikto čo starať. Navyše je úplne smiešne ako sa ludia brania amerikanizmu pričom sami profitujú z tohto vzťahu/situácie a/alebo nevedia poriadne ani po slovensky písať. A naschvál to píšem teraz celé komplet cakum prásk gramaticky správne aj s interpunkciou aby mi rýpači nemali čo vyčítať Therefore please be so kind and fuck off
@30 LINGVISTA SA OZVAL!!!! no pozrime sa nanho. ked by si poznal slovencinu tak by si drzal usta pekne spolu a prsteky za chrbtom a taketo bludy nepisal. jazyk sa vyvija odjakziva a prispievaju k tomu aj nove vyrazy ktore su prinasane z inych jazykov...
mna niekedy napadne slovo skor po anglicky ci cesky nez po slovensky a ked pisem rychlo, tak ho tam rovno dam... Ale ze by som to pouzival nejak bezne, to nie.
ja tiez nemam rada to vkladanie anglickych slov do vety..znie to hrozne..milujem, ked mi niekto napise alebo sa ma opyta " co mas new?" a podobne halucinacie, tak to ma ide klepnut..nenormalne mi to pili usi
mozno to bude tym, ze slovencina je absolutne neprakticky jazyk, ktory nam este slovencinarka prezentuje snad najhorsie, jak to len ide...
a samozrejme to bude tym, ze slovencina je neprakticka, strasne nejednoznacna, pomala a pouziva neexistujuci znak... a proste je chybna uz od navrhu...
No jo jeto pravda sak nie je krajsie niekoho rydzo slovensky "poslat do piče" ako vyfuckovat? Ale zase je to spojene softwerom, internetom kde sa pouziva zvacsa anglina
jake tečla vole vymyslelo slovencinu...aa uz ked aj dobre...ale uz davno mal byt jeden svetovy jazyk a vsetko by bolo jake jednoduche...aa nie ece skurvenu slovinu sa ucit sak sa to nikde nepouziva...je to chore taketo strasne velke rozdiely...anglina mala byt svetovy jazyk a bola by to uplna pohodicka...saa mi tak zda ze som cital dakde ze slovina najtazsi jazyk na svete..abo dakde pri konci je to...sak to sa nikto nemoze naucit...
@49 slovencina je tvoj rodny jazyk, tak by sa patrilo ho ovladat
za druhe anglcitina JE svetovy jazyk - dohovoris sa s nou takmer vsade a asi tak 1 miliarda ludi ma anglictinu ako uradny/rodny jazyk (USA, Kanada, UK, Australia, Malta...).
Slovencina je 3 najtazsi jazyk na svete podla toho co viem ja, prve miesto ma cinstina s 50 000 roznymi znakmi
@50 slovencina a treti najtacsii jazyk?! ok, tak pocitajme...cinstina, japoncina..arabscina, hinduiscina ( alebo ako sa to vola ten najhlavnejsi jazyk v indii) perscina..aha...nejak nam to nevychadza uz sme pri 4 jazyku a slovencina nikde takze nemzysel
a to ze ci je niekoho rodny jazyk ten ci onen..to mas ako skade?? od jedneho nemenovaneho politika?! lebo ako ja neviem, aj ked moj rodny jazyk je cestina.
osobne si myslim ze niekomu pisat alebo hovorit to ze "slovencina je tvoj rodny jazyk, tak by sa patrilo ho ovladat" je uplne debilne. lebo kludne moze mat clovek slovensko v ********. ako ta tenistka co zo slovenskom nema nic spolocne, lebo sa tu narodila len nahodou. a ma pravdu. co ako slovensko....?!
@51 nuz ja len hovorim kde som cosi cital/pocul ci to je pravda netusim... mozne to je aj nie je, nie som jazykovedec (ty zrejme ano ked to tak vies porovnat a vyznas sa v tom...)
to sa tak vseobecne hovori, ked chces iny prozaickejsi fakt tak slovencina je URADNYM jazykom v SLOVENSKEJ republike takze pokial si na Slovensku a mas slovenske obcianstvo mas ho ovladat aby si sa vobec doruzeml a nevyzeral ako debil. Ked nie si obcanom SR a jhazyku nerozumies, najdi si prekladatela. Pretoze slovencinu budes (ci chces alebo nie) pouzivat pri kazdom uradnom styku pokial budes na SR. Ale ked chces vyzerat ako debil co nevie ani do 5 napocitat, prosim kasli na to, tvoj zivot, tvoja vec, tvoj bordel.
@512 evidentne nevies, lebo v uradnom styku je uz uzakonena aj cestina ako uradny jazyk a ver my, ja mam slovencinu aj zo slovenskom tam dole vlastne..uz ani tam nie.
@52 a strc si niekam slovenske obcianstvo, si z nim vytrem rit. a ver mi...ked som v cesku tak plujem ked vydim auto z sk znackou.( na to auto ) plujem na tu bananovu republiku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
ale ako vidim tebe to az tak strasne nevadi..
inak s týmto sa stretávam minimálne
ale mám pocit, že prehodnotím používanie týchto anglických slov, pretože som dnes použil jedno slovo na pána riaditeľa a skončil som uňho na koberčeku ...
Lebo su blby....co už....alebo si chce zapametať nejaké frázy anglicke alebo slovicka xD cool like cucumber (dobre je to? )
napr. miesto prosim pls
(checking time) original
vsimam si to a sama to obcas nevedome pouzijem ale ked na teba ide same pls, omg, cool alebo tak si proste zvyknes
a samozrejme to bude tym, ze slovencina je neprakticka, strasne nejednoznacna, pomala a pouziva neexistujuci znak... a proste je chybna uz od navrhu...
za druhe anglcitina JE svetovy jazyk - dohovoris sa s nou takmer vsade a asi tak 1 miliarda ludi ma anglictinu ako uradny/rodny jazyk (USA, Kanada, UK, Australia, Malta...).
Slovencina je 3 najtazsi jazyk na svete podla toho co viem ja, prve miesto ma cinstina s 50 000 roznymi znakmi
a to ze ci je niekoho rodny jazyk ten ci onen..to mas ako skade?? od jedneho nemenovaneho politika?! lebo ako ja neviem, aj ked moj rodny jazyk je cestina.
osobne si myslim ze niekomu pisat alebo hovorit to ze "slovencina je tvoj rodny jazyk, tak by sa patrilo ho ovladat" je uplne debilne. lebo kludne moze mat clovek slovensko v ********. ako ta tenistka co zo slovenskom nema nic spolocne, lebo sa tu narodila len nahodou. a ma pravdu. co ako slovensko....?!
to sa tak vseobecne hovori, ked chces iny prozaickejsi fakt tak slovencina je URADNYM jazykom v SLOVENSKEJ republike takze pokial si na Slovensku a mas slovenske obcianstvo mas ho ovladat aby si sa vobec doruzeml a nevyzeral ako debil. Ked nie si obcanom SR a jhazyku nerozumies, najdi si prekladatela. Pretoze slovencinu budes (ci chces alebo nie) pouzivat pri kazdom uradnom styku pokial budes na SR. Ale ked chces vyzerat ako debil co nevie ani do 5 napocitat, prosim kasli na to, tvoj zivot, tvoja vec, tvoj bordel.