Tréma závisí od tvojho vnútorného rozpoloženia v danej chvíle. Určite si si všimla že nikdy nieje rovnako intenzívna. Nieje lahké takto ti poradiť čo stým. Mne osobne pomáha sústrediť sa na dýchanie, pekne pomaly a zhlboka Hlavne sa neuzatváraj do svojej mysle, a skús si napísať niaky výrok, citát, na ktorý keĎ si spomenieš budeš sa cítiť uvolnene.
musis si vyvodit dosledky uplneho zlyhania a zmierit sa s nimi. Ked som isiel vcera na skusku, myslel som ze ma vyhodi. Dostal som jednu otazku co som vedel na 100% druhu na 50 % a tretiu na 0%. A dal som na D. cko.
podla mna treba panikarit ako ja... uplne ocerveniet a nevediet si usporiadat ani nabiflene veci... a potom si zanadavat aka som sprosta... skus - nepomaha
@alzbet Neviem či tréma, či stres alebo nervozita. Ale na ústnej maturitnej skúške som prišla skôr aby som zistila otázky a dosiahla som to, že moje zlatí spolužiaci ma rozhodili a začala som šialene panikáriť, od stresu, že nič neviem som roztrhala strany v zošite pri rýchlom listovaní, na každého som sa kričala a robila podobné somariny
Od vtedy pomáha nádych->výdych upokojenie sa, poskakovanie na mieste, prípadne dať si kolečko okolo budovy/auta/pavilónu... A zatiaľ najosvedčenejšie metóda, keď už sa klepem a strácam hlavu, je že keď ma niekto udrie/buchne/drgne do ramena aby som sa proste uvedomila čo robím a hlavne načo panikárim a potom to je lepšie
@ksyushka .. no u mňa je to tak, že pred hraním (hrám na husle ) sa nič nedeje všetko je okej a keď vystúpim pred ľudí tak sa mi nekontrolovatelne začnú triasť ruky .. našťastie dnes to neovplyvnilo moj výsledok na polročnej skúške :happy:
nervozna som len pred vystupenim a pocas neho to opadne, ak som dobre pripravena...cize da sa s nou vyrovnat tak, ze sa systematicky pripravujem, inak si zarabam na strapnenie sa...som rada, ze to mam takto, lebo aspon to viem ovladat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
neviem s ňou bojovať
možno alkohol a nemyslieť na to pomôže
Od vtedy pomáha nádych->výdych upokojenie sa, poskakovanie na mieste, prípadne dať si kolečko okolo budovy/auta/pavilónu... A zatiaľ najosvedčenejšie metóda, keď už sa klepem a strácam hlavu, je že keď ma niekto udrie/buchne/drgne do ramena aby som sa proste uvedomila čo robím a hlavne načo panikárim a potom to je lepšie