ked cvicis volaky bojovy styl(box, karate atd...) tak dolezite je cvicit skoro bez prestavky. alebo uplne bez prestavky. napriklad ze ides cvicit tlaky, robis to dajme tomu z 80kg, hned potom si hodis 60kg a hned na to 40kg a tych 40kg sa bere uz ako oddych a potom hned 80kg a takto 4serie
@boloabude crosfit neni moc dobry celkovo to je take slabe, ja radsej preferujem kvalitny cvik dlho. este ked som chodil do posilovne tak som tam bezne byval 3hodiny a cvicil som bez prestavky.
@padres ani az tak vela neni, ja osobne som cvicil naplno cez skolske prazdniny som takto cvicil aj 2x za den ale v tedy som chodil este na strednu. uz som vyse 5rokou necvicil, neni uz cas
teda lepsie povedane mne islo skor o silu ako o svaly(teda ako ma ist pri bojovom umeni). som mal obvod bicepsu cca 40-42cm a biceps som zdvihal 70kg s tycou. 55kg na knihe(a toto som daval len po roku cviceni a takyto dlhy trening som mal 3mesiace). teda to bolo este ked som mal 17rokou, teraz by som uz nedal ani 30kg asi
@boloabude teda uz necvicim dlho (5rokou) ale normalne som cvicil. napriklad prsia dal som si velku vahu, potom 2-krat o 20%mensiu ale hned bez prestavky a prvy krat som dal 10x druhy 15x treti 20x a takto 5x a na prsia cca dalsich 5cvikou, na biceps dalsich 5cvikou este k tomu pridal ramena 4cviky a ked si davas prestavky tak to mas aj za 4hodiny
Skus si najst na googly Caveman Training ci Kruhovy trening... Na vybusnost je fajn tienovanie s cinkami [vezmes cinku do ruk a ides udery... Cim viac minut zvladnes tym lepsie, nieze zacnes s 10kami slight_smile:, kliky s tliesknutim, drepy s vyskokom ci dynamicke zdvyhy na hrazde (nejak tak sa to vola) [daj si do youtube Fedor Emelianenko workout a tam robi dynamicke zhyby ]
Pre bojove umenia je dolezity trening brucha a nezabudaj na to, ze velka cast uderu prechadza od noh, cez brucho a prsia az po ramena a samotne ruky maju percentualne malu silu
Bohuzial, vela krat ti ostava len a len citanie, je tu par odkazov: 1. je tusim trening vybusnosti MMA, druhy by mal byt trening brucha pre bojove sporty.
Este som zabudol na jednu vec... Tychto panov maximalne uznavam, je tam par Senseiov a ich diskusie niekedy nieco plodne prinesu: » bojovaumeni.cz/modules.php?nam...
Proste explozívne cviky + aj na svalovu vytrvalosť...A samozrejme po určitom čase to vystriedať so silovým tréningom.
Len vôbec nemám šajnu ako zostaviť tréning na konkrétne aspekty sily..( počet opakovaní, váha atd,) ...pretože som čítal veľa článkov ale všade sa píše niečo iné ..
@toomanh neboj, ja nepotrebujem studovat nic o posilovani, ja viem o tom skoro vsetko len to ze kazdu chvilku sa to vsetko vola inak preto sa neucim nikdy nazvy
co sa tyka treningu vsak vidis na tom videu, napriklad medicinbal (7-10kg urcite) a hadzat si a podobne. pripadne dobre je aj chytat ten medicinbal ked ti ho budes chytat to je velmi podstatna cast treningu chytat ho; a nie len hadzat, len na to musia byt dvaja aby ti ho niekto poriadne silno hodil a striedat sa.
1-3 opak cisto na rozvoj sily (samozrejme musis mat k tomu vahu z 1-3 by som daval 90-95% z maxima) 3-6 objem+sila (70-80 z maxima) 6-12 je uz objemove tam 50-60%
ja mam momentalne zostaveny silovy trening na troj boj a idem
pondelok: drepy + bencpress doplnok biceps
drepy idem 5x5x125kg a benc 5x5x110kg a bic zdvihy 4x8x45kg a to mi absolutne staci niektori davaju aj 3-5 cvikov no mne toto uplne staci ked dam 2x do tyzdna samozrejme ine dni mam doladovacie ako hamstringy a taketo
potom idem mrtvoly a benc na mtrvoli davam 5x5x150kg a doplnok triceps
atd...
najlepsie je ked budes kombinovat silovy trening z treningmi co robis boj. sport ja som robil mma a uplne mi to sedelo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
2.Vytrvalostná sila Chod makat na stavbu
3.Maximálna sila A ked odmakas cely den na stavbe tak maximálnu silu úpreskúšaš v krčme
"môžeš trénovať dlho alebo tvrdo, nie oboje" takže 3 hodky je stráááášne veľa
@boloabude crossfit nechcem , ale dik
teda lepsie povedane mne islo skor o silu ako o svaly(teda ako ma ist pri bojovom umeni). som mal obvod bicepsu cca 40-42cm a biceps som zdvihal 70kg s tycou. 55kg na knihe(a toto som daval len po roku cviceni a takyto dlhy trening som mal 3mesiace). teda to bolo este ked som mal 17rokou, teraz by som uz nedal ani 30kg asi
Pre bojove umenia je dolezity trening brucha a nezabudaj na to, ze velka cast uderu prechadza od noh, cez brucho a prsia az po ramena a samotne ruky maju percentualne malu silu
Bohuzial, vela krat ti ostava len a len citanie, je tu par odkazov: 1. je tusim trening vybusnosti MMA, druhy by mal byt trening brucha pre bojove sporty.
» www.eastlabs.biz/article/2521/SI...
» www.bodybuilding.com/fun/ss3.htm...
Ak ides aj grappling, je tu par rad: » www.livestrong.com/article/514435-...
» www.boxingscene.com/forums/showthre...
Co sa tyka toho vsetkeho, existuje len jedna overena vec... Nesnaz sa byt pumpa, budes nepohyblivy a neobratny a dostanes...
Inač Borci ja sa Vás tu pýtam na konkrétnu otázku a vy točíte o blbostiach...
@boloabude
Crossfit, dik za tip ale mna to velmi nezaujalo..
Skôr by som chcel cvičiť nejak takto :
-
-
Proste explozívne cviky + aj na svalovu vytrvalosť...A samozrejme po určitom čase to vystriedať so silovým tréningom.
Len vôbec nemám šajnu ako zostaviť tréning na konkrétne aspekty sily..( počet opakovaní, váha atd,) ...pretože som čítal veľa článkov ale všade sa píše niečo iné ..
Vedel by si mi v tom pomôcť ?
co sa tyka treningu vsak vidis na tom videu, napriklad medicinbal (7-10kg urcite) a hadzat si a podobne. pripadne dobre je aj chytat ten medicinbal ked ti ho budes chytat to je velmi podstatna cast treningu chytat ho; a nie len hadzat, len na to musia byt dvaja aby ti ho niekto poriadne silno hodil a striedat sa.
ja mam momentalne zostaveny silovy trening na troj boj a idem
pondelok: drepy + bencpress doplnok biceps
drepy idem 5x5x125kg a benc 5x5x110kg a bic zdvihy 4x8x45kg a to mi absolutne staci niektori davaju aj 3-5 cvikov no mne toto uplne staci ked dam 2x do tyzdna samozrejme ine dni mam doladovacie ako hamstringy a taketo
potom idem mrtvoly a benc na mtrvoli davam 5x5x150kg a doplnok triceps
atd...
najlepsie je ked budes kombinovat silovy trening z treningmi co robis boj. sport ja som robil mma a uplne mi to sedelo...
Namiesto robenia benchpressu s 50kg činkou výbušne po 10 opakovní by som zrobil s 30-40kg činkou 20-25 opakovaní výbušne....
Bude to mať efekt ? Samozrejme časom by som zvyšoval postupne váhu činky...
a po takých dvoch-troch mesiacoch vystriedal tento typ tréningu za tréning rozvíjajuci čisto silu : 4 série, 3-6 op. ( na partiu, s väčšou váhou ) ..
Čo poviete ?