aky mas nazor na trest smrti. ja aj napriek tomu ze som za tvrde tresty za zlociny som v tomto pripade zasadne proti, viem totiz ze ziadny sudny system neni dokonaly. a vzdy existuje priestor pre justicne omyly a to ze niekoho nespravodlivo odsudia je dost pravdepodobne preco ma trpiet nevinny clovek co nikomu nic nespravil?.
amerika sa povazuje za najdemokratickejsiu krajinu na svete, ale aj v nej boli 10ky nevinnych ludi poslanych na smrt (a to teraz hovorim len o pripadoch ktore boli dodatocne preukazane ktovie v kolkych pripadoch sa nic nezistilo) len preto ze sud nespravne rozhodol. je mi z toho zle... ako moze dnesna spolocnost dopustit aby bolo ublizovane nevinnym ludom len preto ze lud tuzi po pomste? si predstav ze si nic nespachal a niekto ta posle za mreze a ty cakas na popravu len preto ze sa pomylili?
Byť neprávom odsúdený na trest smrti je niečo hrôzostrašné, je to však horšie ako byť neprávom odsúdený na doživotie s najvyšším stupňom stráženia a naozaj to aj odsedieť? ... Možno v takýchto prípadoch je tá smrť ešte vykúpením, aj keď samozrejme chápem. Nezomrieť znamená mať nádej, že sa to raz objasní a vrátiš sa na slobodu. Nikdy už ale nebudeš rovnaký, roky v base ťa výrazne poznačia.
Inak kým je považovaná "Amerika" za najdemokratickejšiu krajinu sveta? Američanmi, či médiami, ktoré Američania vlastnia?
@aidenn viem ze sa na vsetkom zlom snazis vidiet nieco pozitivne, ale ja by som to takto morbidne nezlahcoval, keby si bol v kozi nespravodlivo odsudeneho klepal by si sa strachom z toho co pride, verim ze by si svoju smrt nepovazoval za vykupenie.
ad usa v prvom rade kazda krajina sa dopusta zlych veci kazdy jeden stat na svete, je zosobnenim institucionalizovaneho nasilia ani USA nie su svate a ssamorejme tak ako kazda krajina aj oni sa dopustili vela zlych veci. ale u nich ma predsa len demokracia 300 rocnu tradicu a ich justicia je na trosku inom leveli , alebo mas pocit ze v nasej krajine sudy rozhoduju nejako extra spravodlivo? v USA sa spravodlivosti venuje obrovska pozornost a o zavaznych zlocinoch rozhoduje porota a chudobnym ludom zaplati stat pravnika to su veci o ktorych sa nam ani nesniva. a napriek tomu sa tam stali 10ky justicnych omylov len preto ze to umoznuje system. proste spolocnost zabila chudaka nevinneho cloveka len preto ze sa niekto pomylil. a ten zivot mu uz nikto nevrati
na Slovensku tiez dostanes pro bono pravnika, to je co za picovinu, ze nie? neviem, ci je prave spravodlive, ze o tvojom osude rozhoduju ludia, ktori su v podstate lahko manipulovatelni vystupeniami advokatov, preto su aj zaverecne reci take mega dolezite a velakrat rozhoduju na zaklade emocii. plus niektore tresty su tam ozaj na hlavu, ako dostat dozivotie za drogy, ked si predtym nemal ziadny priestupok je fakt kurva mega spravodlive, do pice
ja neviem, ci zijes v nejakom americkom filme, ale sami USAcania ti povedia, ze ich sudnictvo je dost na picu
Hlavne asom videla video o tom, ake prostriedky na vykonanie toho trestu smrti pouzivaju a sorry alw wtf, nechapem ako toto moze v 21. storoci este existovat. Bleh.
@riddler Edison, spolu s Trumpom najvacsi podvodnik v historii, vdaka ktoreho hamiznosti mame elektricke kreslo skvely clovek na citovanie v tomto pripade!
@kakofonicka No ale každopádne mal v tomto pravdu, aspoň teda ja s tým výrokom súhlasím. No inak, prečo je Trump podvodník? Niežeby som bol jeho fanúšik, len ma zaujíma prečo by práve on mal byť najväčší podvodník v historii.
@riddler lebo v podstate cele jeho “bohatstvo” a vsetko, co dokazal je zhruba take iste ako Edisonovo nechce sa mi to nejako podrobne rozpisovat, na Netflixe je o nom dost zaujimavy dokument, z toho si vies urobit zaver sam
Je to jednoduche. Ked je raz vrazda spolocnostou nepripustna tak nemoze potom vrazdit ludi nie? To je potom ako keby povedali ze ked moz dostatocne dobry dovod tak mozes zabit.
V Amerike sa stalo,že aj policajti zastrelili nevinného človeka.No je im to jedno,zasa súhlasím s trestom smrti,keď niekto zavraždí 20-30 ľudí,postrieľa ľudí na strednej škole ako sme videli v minulosti,spácha terorizmus,znásilňuje ženy,ubližuje niekomu atď,no to je o tom,že tam zbraň dostaneš ako cukrík.Ešte šťastie,že v Európe máme rozum a nebehá tu so zbraňou len tak hocikto.No ak je človek nevinný,tak je to samozrejme smutné,že zomrie len tak,no koľko nevinných zomrie pri vojnovom konflikte denne a bez súdu,proste ich zabije nálet,bomba,teroristi a neviem,čo ešte.Každá strata nevinného života je bolestivá a nedá sa ospravedlniť,no nevinna sa preukáže až pár rokov po smrti.To je už vtedy veľmi malá náplasť pre rodinu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
amerika sa povazuje za najdemokratickejsiu krajinu na svete, ale aj v nej boli 10ky nevinnych ludi poslanych na smrt (a to teraz hovorim len o pripadoch ktore boli dodatocne preukazane ktovie v kolkych pripadoch sa nic nezistilo) len preto ze sud nespravne rozhodol. je mi z toho zle... ako moze dnesna spolocnost dopustit aby bolo ublizovane nevinnym ludom len preto ze lud tuzi po pomste? si predstav ze si nic nespachal a niekto ta posle za mreze a ty cakas na popravu len preto ze sa pomylili?
Inak kým je považovaná "Amerika" za najdemokratickejšiu krajinu sveta? Američanmi, či médiami, ktoré Američania vlastnia?
ad usa v prvom rade kazda krajina sa dopusta zlych veci kazdy jeden stat na svete, je zosobnenim institucionalizovaneho nasilia ani USA nie su svate a ssamorejme tak ako kazda krajina aj oni sa dopustili vela zlych veci. ale u nich ma predsa len demokracia 300 rocnu tradicu a ich justicia je na trosku inom leveli , alebo mas pocit ze v nasej krajine sudy rozhoduju nejako extra spravodlivo? v USA sa spravodlivosti venuje obrovska pozornost a o zavaznych zlocinoch rozhoduje porota a chudobnym ludom zaplati stat pravnika to su veci o ktorych sa nam ani nesniva. a napriek tomu sa tam stali 10ky justicnych omylov len preto ze to umoznuje system. proste spolocnost zabila chudaka nevinneho cloveka len preto ze sa niekto pomylil. a ten zivot mu uz nikto nevrati
ps nie vsetky staty usa maju trest smrti.
ja neviem, ci zijes v nejakom americkom filme, ale sami USAcania ti povedia, ze ich sudnictvo je dost na picu
a to je iba BOH