moj osobny nazor je se je to zbytocne.......lebo co tym dosiahnu ...mosno zmenu na par tyzdnov ae potom sa to aj tak vsetko vrati do starych kolaji .....
@4 sikovne chlapca mas moe sympatie...pretose si fakt myslim se je to zbytocnost...potom su deti len zurivejsie ked musia doma byt a nenavidia svojich rodicov .....
ja sa priznam se som dostala parkrat domace väzenie..ae moji rodicia si o mne mysleli se ja som take vzorne dieta (se smiech) newedia co robim ekd chodim s akmaratmi von ani nic podobne a mne to vyhovovalo se si to mysleli co si mysleli ae teraz ...nho ehm na mna zmenili nazor po tom co som si spravila incident dom aa a opila sa skoro pred mojimi rodicmi ..ked na to prisli ma skoro prerazili bo tam bola aj ina rodina a teraz mam take speky se ma moc necu nikde pustit mimo dedinu
@6 myslim se to hovoris preto elbo vies se tebe sa to stat us nemose ae pritom ked si bol v nasich nedospelych rkoch si to sam zazival ....myyslim tie domace tresty...
myslism si, ze dietatu nepomoze ani domace vazenie. Ale taka kazajka mozno ano . Domave vezenie mi pride nevhodne. proste drzat na silu dieta vonka koli znamkam? mnohy rodicia su stastny, ze to vypadne na chvilku.
Ja som nemal nikdy domace vezenie aj ked som mal zlu znamku proste vsetko v pohode.
mam takeho tusaka, ze najvacsi trest pre deti by bol to, keby im zatrhli PC, albo sa hrat hry. zobrali im Mobilny telefon na mesiac alebo aj na dva. toto su dostatocne tresty. alebo nedat im vreckove ak ho dostava
vooobec to podla mna nepomaha ... len sa to bude stupnovat ... radsej nech si rodicia s deckom pokecaju o tom a vysvetlia nasledky nez keby mali davat primitivne tresty ktore aj tak nepomoozu
@11 ja si myslim se mas pravdu .....toto sa fakt hodi aj ked ja si to necem predstavit ...ae myslim se keby mi toto rodicia spravili thaQ sa asi fakt polepsim
@10no tak to hey...ale vlastne ja ani nič také nerobím...možno preto že mám staršiu sestru o ktorej si mysleli že je strašne vzorné dievča a nikdy by žiaden prúser neurobila a ja som bola skôr tá problematickejšia...vždy bolo všetko na mňa...preto som si povedala že dosť a teraz som vzorná dcéra ja ...a už poriadne dlho som žiadne domáce väzenie a ani nič podobné nedostala
@19...nhoo ja mam 2 bratov a thy boli riadni samstri ..... a thaQ teraz sa boja asi nasi aby sa to iste enstalo aj zuo mna rpeto su na mna prisnejsi...ae nemam rada reci typu...oni su chalani......mozu viac.......napr. co sa tyka vychadziek ......proste oni mali 13 rokov a us si chodili kde chceli ....ae ja nemsoem .... je to nanic ....
@20 no tak ja to mám ľahšie kedže mi dôveruju a vedia že nič nevyvediem...tak ma púšťajú kam chcem ale musím im to povedať a porozprávať sa o tom.... chcú vedieť kam idem a čo tam budem robiť a prečo tam chcem tak veľmi ísť a to je všetk
ja mam stastie, ze nejsom vobec problemove decko, a nikdy som nedostal domace vazenie, vobec neviem co to je, a pochybujem ze by si to terza pri stavbe domu ustrazili, tak mam stasticko
a pravdupovediac, nasi su len radi ked sa ma zbavia ked idem von :d
nastastie u mna nikdy nic take nebolo...mozno raz-dvakrat, ale to trvalo tak den, maximalne...podla mna su horsie rozhovory, tie nekonecne kazne...nastastie moji rodicia mali viac-menej vzdy taky pristup ze bud vies co si urobila, a uvedomis si to, alebo to nepochopis a nema zmysel ti to vysvetlovat
S takym niecim nemam nastastie ziadne skusenosti,nikdy som taky ani podobny trest nedostala Ale myslim si ze je to len obmedzujuce a je mi luto tych co tym trpia
A ak nahodou budem niekedy mat deti,tiez by som im nerobila to,co viem ze by bolo neprijemne mne,existuje a lepsie jednanie,teda pokial to nejsu mali grazli,co uz azlezi ale od rodicov
je to neucinne.ked som ako mala dostala zaracha akurat som sa nasral a trucovala alebo vymyslala ako vyliezt cez okno, co by som asi aj urobila keby osm nebyvala na dvanastom
Ja u dnešnej generácie ( 13-16-17r. ) nevidím iné východisko iba to biť, biť, biť jak žito. Ja v ich veku som z času na čas dostal výchovnú po hube a len mi to prospelo. Vždy som vedel za čo to je. Ja by som dnešnú mládež tĺkol.
@jerry483 to mas pravdu ... ale to su ti rodicia tupi a ked nevedia vychovat decko aby si vazilo aspon rodicov tak to uz nepomoze nic...
a pochybujem ze nejake tresty pomahaju skor zastávam teoriu porozprávať sa... ale aj z vlastnej skusenosti viem ze ked mi nieco zakazuju a ja som presvedcena ze nemaju pravdu tak just spravim opak uz len preto ze sa mi do toho montuju... takze zákazy su na prd vobec to nezabera... aj ked niektore deti su uz take skazene ze s nimi sa rozpravat neda tak su uz len tie tresty... ale aj tak v kombinacii s rozpravanim ... a mozte dufat ze dostane rozum...
@38 podla mna to bitie nema zmysel .....v com to prospeje.....podla mna to nepomose a este to pohorsi aj v tom se dieta sa stava zurivejsie a straca nad tym kontrolu
@onqa ....za take pisanie by mali zatvarať do basy .... Štúra musi v hrobi torhať jak tak pišeš može ho uz i vertikalne preverlo nelen zo strany na stranu .....
no takze ja som uz parktar dostala domace väzenia ale aj zakaz telky ci pocitac alebo nedavanie vreckoveho na 2 tyzdne ale nikdy to netrvalo viac ako 2hod. hihihi...ale poviem vam ja byvam v rodinnom dome a mame vzadu terasu i bazen a krasnu zahradu takze mame v podstate vilu takze sa musim potajomky vytracat z domu niekedy...moj otec je manazer futbaloveho tymu takze nema na nas az tak vela casu ja chodim do skoly ale uz som 3x ostala po skole na zakladnej fuuuuu to boly prednasky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Teraz neviem či som bol ja také poslušné decko alebo či mám dobrých rodičov Ale asi skôr to druhé
Len sme viedli debatu, to malo vacsi ucinok ako vsetky tresty.
Ja som nemal nikdy domace vezenie aj ked som mal zlu znamku proste vsetko v pohode.
mam takeho tusaka, ze najvacsi trest pre deti by bol to, keby im zatrhli PC, albo sa hrat hry. zobrali im Mobilny telefon na mesiac alebo aj na dva. toto su dostatocne tresty. alebo nedat im vreckove ak ho dostava
a aj keby ho dostávam tak mi to jue jedno, aspon by som mohla čítať alebo síť na PC
a pravdupovediac, nasi su len radi ked sa ma zbavia ked idem von :d
Za dobrý trest považujem: budeš bez PC,bez mobilu, a budeš sa učiť
ale ako vseobecne si o trestoch nic nemyslim ja som bola v celku poslusne decko mne netrebalo tresty takze s nimi nemam skusenosti
a pochybujem ze nejake tresty pomahaju skor zastávam teoriu porozprávať sa... ale aj z vlastnej skusenosti viem ze ked mi nieco zakazuju a ja som presvedcena ze nemaju pravdu tak just spravim opak uz len preto ze sa mi do toho montuju... takze zákazy su na prd vobec to nezabera... aj ked niektore deti su uz take skazene ze s nimi sa rozpravat neda tak su uz len tie tresty... ale aj tak v kombinacii s rozpravanim ... a mozte dufat ze dostane rozum...
Kua šak to je aj záležitosťou zdravia, aby decko behlo von futbal zahrať atd ... Ale nie, dajme mu domáce väzenie, radšej nech sedí doma pri telke ...
No to s učením tiež neviem či je zrovna ideálny trest ...
učenie je trošku zložitejší proces a nestačí povedať choď sa učiť a hotovo ...
Asi bol sadista ...