Prokrastinácia (z latinského pro crastinus – na zajtrajšok) je označenie pre chorobné odkladanie dôležitých úloh na neskôr (na zajtra).
Ide o problém napr. vysokoškolákov (v nemčine tzv. Studentensyndrom) a ďalších, ktorí nie sú vonkajším prostredím nútení organizovať si svoj čas. Postihnutý má vo zvyku tráviť čas nepodstatnými činnosťami, ako sú napríklad surfovanie po internete, pričom dôležité úlohy odkladá na neskôr.
Dôsledkom sú stres, pocity viny a vlastnej neschopnosti, čo vedie k ďalšej prokrastinácii.
Postihnutí sa často upokojujú a presviedčajú sami seba tvrdeniami typu: „Pod tlakom podávam lepšie výkony.“ a pod.
v podstate prokrastinanti sa riadia heslom co mozes odlozit na zajtra odloz na pozajtra...hej som levivy clovek stale nieco odkladam ..ale nevadi mi to aspon mam viac casu na hluposti
zvycajne nerobim veci do momentu kedy ich naozaj MUSIM urobit pretoze jedine vtedy ich naozaj urobim pricom to nema ziadne dopady na kvalitu mojej prace
niekedy ich samozrejme aj neurobim
fakt som nad tym teraz rozmyslala a neviem pretoze vsetko robim na poslednu chvilu ale tak to proste robim je mi to prirodzene tak robit a nevadi mi to kedze to nakoniec aj urobim ale popis splnam...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ide o problém napr. vysokoškolákov (v nemčine tzv. Studentensyndrom) a ďalších, ktorí nie sú vonkajším prostredím nútení organizovať si svoj čas. Postihnutý má vo zvyku tráviť čas nepodstatnými činnosťami, ako sú napríklad surfovanie po internete, pričom dôležité úlohy odkladá na neskôr.
Dôsledkom sú stres, pocity viny a vlastnej neschopnosti, čo vedie k ďalšej prokrastinácii.
Postihnutí sa často upokojujú a presviedčajú sami seba tvrdeniami typu: „Pod tlakom podávam lepšie výkony.“ a pod.
(zdroj: wikipedia)
Mě to vůbec nerozhází udělám to v neděli
Minulou jsem celou prospal po večírku do rána
Když nebude žádnej fotbal udělám to v neděli
ale ak mám kopu času, nič mi nenapadá a nejde sa mi učiť
stredná škola ma pokazila.......tam bol stres permanentný..........cca 2 roky som nemala voľný víkend..........no, až na pár výnimiek
koľko sviatkov som pokazila učením tiež nerátam
niekedy ich samozrejme aj neurobim
fakt som nad tym teraz rozmyslala a neviem pretoze vsetko robim na poslednu chvilu ale tak to proste robim je mi to prirodzene tak robit a nevadi mi to kedze to nakoniec aj urobim ale popis splnam...