Ahojte, je tu niekto kto sa tento rok chystá na príjimačky na Masarykovu ? Ako sa pripravujete na TSP ? Ževraj sú na to nejaké finty a dá sa na to naučiť neviete o niečom ? Ďakujem za každú zmysluplnú odpoveď.
to by aj mňa zaujímalo ,ale limetka má ešte čas
inak ja si myslím,že zrovna naučiť sa to nedá,
ale ak si precvičíš viacero starších testov,
tak sa na teba istotne niečo nalepí a pomôže ti to
@miriaam123 Naučiť sa to nedá, ale tým, že si budeš robiť testy takéhoto typu, tak prídeš na princíp, ako to máš riešiť a bude sa ti to zdať jednoduché, keďže už budeš vedieť "stratégiu" riešenia daných úloh na akú fakultu si dávaš?
@2 akurát som si dorobila test a ako bieda.. ale ževraj tie prípravné kurzy dosť pomôžu, mi hovoril známy tak asi vyskúšam no ževraj ti tam povedia nejaké finty ako na to jednoduchšie a tak
@bamm na prírodovedeckú sa robia TSP však? .. ja sa chystám na lekársku, odbor pôrodná asistencia, len nehápem, že sa mám učiť presne z tých kníh, ako aj na všeobecné, či zubné lekárstvo
@danielaxoxo Ano, ano, ale niektore odbory maju aj odborovy test a na niektore sa da tusim aj na scio dostat na fsv beru zase len na zaklade scio testov
@bamm tak scio budem aj tak robiť na svk, tak ak by sa mi tam dalo dostať zo scio a mala by som dobý percentil, tak by to bolo pre mňa iba + ... teda držím palce, dúfam že sa tam dostaneme
ja som inak bola svojho casu na super kurze jednodnovom od aleph co mi vylepsil percentil o nejakych 12-15 nez som zvykla mat predtym.. v brne to bolo a jedno popoludnie proste vsetky ulohy prechadzali a podrobne vysvetlili plus sa tam pisalo tsp na necisto a stalo to len nejakych 300 korun alebo tak.. ale to uz bolo 4-5 rokov dozadu
ked si urobis dost cvicnych testov tak prides na vlastnu taktiku - ktory oddiel vynechat, ktoremu venovat viac casu, kedy tipovat a kedy netipovat a podobne
chapem ze pri numerickom mysleni sa da najst taktika a pochopit princip ale jak robite to verbalne a kriticke ? ked mne tam pasuju skoro vsetky odpovede
ja ale nepripravujem sa nejak asi si spravím testov pár ale šak mám čas do mája... pokiaľ je to silne podobné OSPčku tak to bude pohoda, to už viem, ako to mám riešiť
@blanc joj a to mas povinnu? :/ fuha.. no ja son spravila po jednom teste z aj aj sj a usudila ze 80% mi staci tak sa asi budem venovat tomu tsp uz iba.. ked uz to scio som robila zbytocne..
@sheily nemám povinnú ja si len občas veľmi verím a potom to ľutujem ale tak neni iný predmet ktorý by som si dala... ja mám len problém písať matematiku, aj na písomkách a tak, že keď som pod tlakom a obmedzená časom tak vypínam úplne :ehm: ale dám to nejako.
a nad ostatným sa nepozastavujem, anglinu aj slovinu dám a je mi celkom jedno, že na koľko percent alebo percentil :ehm: ale tak nemuselo by to byť pod 50
1) Nestresovat.
2) Najprv si preletiet cely test a pozriet si, ktore otazky budes vediet rychlo a dobre odpovedat a rozmysliet si vopred, ktore casti spravis najskor (tie co ti idu a vies hned, ako budes riesit).
3) Az na zaver dokoncovat veci, co ti nejdu.
Robit to priamo od zaciatku do konca a na kazdej blbosti sa zaseknut a nedoriesit ju je najvacsia blbost. Sa mi zda, ze to nepochopitelne takto robi hrozne vela ludi, cize sa da lahko dostat na dobru priecku s bodmi.
mňa počuvaj ja som mala nejakých 93 skoro bez prípravy
a ja ti radím že
1. buď inteligentný
2. kukni si pár testov dopredu doma skús si urobiť ale nejak to nesiľ
3. sa vyspaj predtým a možno ak nepojdeš s dvoma grumpy chlapecami jak ja a nestratíte sa zúfalo v BA tak že ledva dobehnete na TSP tak ti to pomože tiež
4. možno ak sa vonku nebude konať Million Marihuana March s účasťou asi 5 ľudí a strašným hlukom ktorý nevieš z čoho pochádza tak ti to pomože tiež
5. ale možno treba zrekonštruovať body 3. a 4., čojaviem
6. zrob čo vieš hneď a nezrob čo nevieš, kľudne trebárs vynechaj celú matiku alebo tak ak by si ňou zabil pol roka
7. koniec hotovo
voléé ja by som si išla TSPčka zrobiť zase že o koľko to klesne po dvoch rokoch
tldr: v podstate @26 to povedal múdro a bez kokotin
rumázgam za TSPčkami.... predstava ústnych prímačiek ma veľmi .... bubákuje!
k veci @26
ale i v @27 ako je spomenuté, dosť prilepší okolnostiam ak sa marihuana march (ktorý marchuje na jednom mieste, kde sa to krásne ozýva) nekoná
Najlepší spôsob ako sa pripraviť na TSP je pozrieť si, ako TSP vyzerajú, pozrieť sa aké sú tam tipy otázok, cvične si ich vypracovať a mať nejakú tú "selskú" inteligenciu.
aj ja sa chystám na ESF a spravila som si par testov co maju na stranke skoly, akoze priprava na scio, a po napisani scio mi prislo ze to je uplne ine takze teraz je to v takom stadiu ze ma to este cas
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
inak ja si myslím,že zrovna naučiť sa to nedá,
ale ak si precvičíš viacero starších testov,
tak sa na teba istotne niečo nalepí a pomôže ti to
@danielaxoxo prirodovedecka a FSV :-S
a nad ostatným sa nepozastavujem, anglinu aj slovinu dám a je mi celkom jedno, že na koľko percent alebo percentil :ehm: ale tak nemuselo by to byť pod 50
1) Nestresovat.
2) Najprv si preletiet cely test a pozriet si, ktore otazky budes vediet rychlo a dobre odpovedat a rozmysliet si vopred, ktore casti spravis najskor (tie co ti idu a vies hned, ako budes riesit).
3) Az na zaver dokoncovat veci, co ti nejdu.
Robit to priamo od zaciatku do konca a na kazdej blbosti sa zaseknut a nedoriesit ju je najvacsia blbost. Sa mi zda, ze to nepochopitelne takto robi hrozne vela ludi, cize sa da lahko dostat na dobru priecku s bodmi.
a ja ti radím že
1. buď inteligentný
2. kukni si pár testov dopredu doma skús si urobiť ale nejak to nesiľ
3. sa vyspaj predtým a možno ak nepojdeš s dvoma grumpy chlapecami jak ja a nestratíte sa zúfalo v BA tak že ledva dobehnete na TSP tak ti to pomože tiež
4. možno ak sa vonku nebude konať Million Marihuana March s účasťou asi 5 ľudí a strašným hlukom ktorý nevieš z čoho pochádza tak ti to pomože tiež
5. ale možno treba zrekonštruovať body 3. a 4., čojaviem
6. zrob čo vieš hneď a nezrob čo nevieš, kľudne trebárs vynechaj celú matiku alebo tak ak by si ňou zabil pol roka
7. koniec hotovo
voléé ja by som si išla TSPčka zrobiť zase že o koľko to klesne po dvoch rokoch
tldr: v podstate @26 to povedal múdro a bez kokotin
k veci @26
ale i v @27 ako je spomenuté, dosť prilepší okolnostiam ak sa marihuana march (ktorý marchuje na jednom mieste, kde sa to krásne ozýva) nekoná
a @26 @27 ďakujeme!
Najlepší spôsob ako sa pripraviť na TSP je pozrieť si, ako TSP vyzerajú, pozrieť sa aké sú tam tipy otázok, cvične si ich vypracovať a mať nejakú tú "selskú" inteligenciu.