čaute. zaujíma ma či by ste šli do tunisu v juni, prípadne ak ste tam boli poslednu dobu, Aká je tam situácia? planujem dovolenku tam ale boli tam nejaké nepokoje tak rda by som vedela ako to tam vyzerá. Prípadne kto tam bol aj dávnejšie nejaké vychy
Ja by som do Tunisu už nešiel. Všade po tebe pokrikujú hentie mátohy tam to tu a vôbec je tam všade špina mimo rezortu, otravní ľudia a ty kokos to teplo v lete je tiež celkom tragédia. Ale tak choď, kukneš inú krajinu, nazrieš do tajov inej kultúry (nenazri až príliš) a možno sa ti nakoniec bude páčiť, minimálne hotelový bazén a raňajky by mohli byť ok.
Súhlasím, že Tunis nie je žiadna výhra. Je to vhodné pre starých dedovcov, ktorým vyhovuje byť zatvorení v rezorte a ani sa nepohnúť odtiaľ. Obyvatelia sú veľké prasce čo budeš môcť vidieť hneď ako vytiahneš päty z hotela.
bola som v Tunisku a ja to zas nevidím tak čierne ak nemáš na Grécko alebo Taliansko , čo sa podľa mňa cenovo celkom inde pohybujú tak stojí za vyskúšanie..a celkovo je to aj zážitok keď nie si veľký bojko ja som tam bola iba s kamoškou a bez problémov nič sa mi nestalo, pohybovala som sa mimo rezortu skoro stále ..akurát neodporúčam tie najväčšie mestá turistické ..tie sú fakt špinavé aj voda je tam špinavá . ak túžiš po nočnom živote tak odporúčam Sousse ...ak chceš úplne čistučké more a piesok tak Mahdia .. tá je menšia a dá sa povedať ,že pokojnejšia ale tiež sú tam diskotéky .. ja som sa tam skamarátila s čašníkmi z hotela a povodili ma kade tade po meste ...je to o odvahe asi tak by som povedala....ak sa budeš báť takto riskovať tak potom fakt len hotelový rezort a čau .. hej a alkohol je drahý ako fakt veľmi, takže najlepšie sú vlastné slovenské zdroje : D a čo sa týka počasia tak podľa mňa istota skvelého počasia je od nejakého 10 júna .. pred tým ešte býva chlad no....a ešte hej veľa oblastí je takých že to vyzerá "ako na stavbe" ale podľa mňa každá krajina stojí za vyskúšanie .. išla by som v pohode znova keby na svete nebolo ešte toľko veľa iných štátov
Známy bol nedávno. Bezpečnosť v pohode, na každom kroku policajti, dajú si záležať. Málo ľudí, krásna krajina, prečo nie? Myslím, že je tam teraz väčšia bezpečnsoť ako tu na Slovensku.
PS: odporúčam ísť do mahdie konkrétne hotel les princes - naj dovolenka
@lyterka áno boja sa lebo si uvedomujú hrozbu ale snažia sa ju eliminovať zatiaľ čo európa si vpúšta xy utečencov z ktorých môže byť xy bojovníkov j*bnutého štátu. Fakt si daju zalezať
@6@7 cestovka nám odporiučila mahdiu ale uvidíme ako a čo lebo chceme ísť last minute takže nevieme dakujem za tipy ak sa bude ať tak zoberieme tu mahdiu no predpokladám že sa asi budeme vyvalovať poväčšine na pláži a mimo hotela pojdeme pozrieť asi len na nejake veci na pamiatku , stravu hodnotíte ako?
Tunisko ti môžem len odporúčať. Je to moja srdcovka a snáď aj budúce pracovisko, bol som tam trikrát, žial zatial len v turistických zónach - 2x po sebe Sousse a minulé leto to bola Mahdia. Stihol som pochodiť jedine tak staré mesto a Tunis s Kartágom. Sousse je pomerne veľké a otvorené mesto, v uliciach pulzujúce nočným životom. Mahdia je oveľa menšia, tichšia, kľudnejšia a ak by som mal porovnať, tak má aj krajšie pláže a neporovnateľne je čistejšie aj more. Odporúčam ti aspoň raz "vypadnúť" z hotela, zobrať taxík a nechať sa odviezť do mediny (starého mesta), ktoré síce nie je veľké, ale dá sa tu zabiť čas, poprechádzať sa uličkami a pobrežím Pozor na obchodníkov, ktorí dokážu byť otravní vtedy, ak sa necháš namotať. Sú skúsení, robia to celý život a už z prvého pohľadu spoznajú zbabelých dovolenkujúcich, ktorí nevedia čo chcú a sú ľahko manipulovateľní (vlastná skúsenosť ). Zjednávaj, nenechaj aby na teba obliekali turbany a kostýmy. Hoci ti povedia "just for a photo", ale potom si už niečo musíš kúpiť Keď niečo nechceš, poteš ich arabskou frázou "Lá, šukrán - Nie, ďakujem".
Čo sa týka bezpečnosti - Tunisko je najbezpečnejšia, najtolerantnejšia a najdemokratickejšia krajina severnej Afriky a celého arabského sveta. Bol tu síce dosť veľký teroristický útok pred vyše desiatimi rokmi na Djerbe a tento rok v Tunise, čo bolo fackou pre tuniskú ekonomiku spoliehajúcu sa na cestovný ruch. Ale neboj sa, Tunisko je aj napriek tomu BEZPEČNÉ, vláda dbá na bezpečnosť turistov hliadkami v uliciach a domáci sú naklonení proti akejkoľvek forme terorizmu, veď prakticky žijú z turistov a cestovného ruchu Na pláži ti hrozí maximálne úpal, v meste pozor na kabelku aj keď podľa toho čo som počul, tak turistov sa veľmi ani neoopovážia okradnúť. Stravovať som sa stravoval len v hoteli, strava bola pestrá a výborná, mäso možno trochu "tvrdšie", nealko nápoje oveľa sladšie ako naše. A čo sa týka počasia, tento týždeň tam skončili dlhotrvajúce horúčavy so 40-kami, dnes sa o dosť ochladilo a pršalo, postupne sa to stabilizuje a bude opäť horúco. More má už teraz okolo 22°C, do tvojho termínu sa ešte určite oteplí. Jún, júl a august sú už letné mesiace, takže tam šanca chytiť nejaké horšie počasie je nízka, búrky z tepla ale podvečer môžu prísť. 2x som mal úplne bezoblačné a horúce počasie, raz som chytil búrkový týždeň, to bolo v septembri Bolo síce teplo, ale skoro každý večer prišli neskutočne silné búrky.
Ak by si ešte niečo chcela, tak veľmi rád poradím
@berre ku strave - ak by si bola v hoteli co ja tak so stravou by si bola maximalne spokojna (aj ked niektori ludia neboli, nechapem preco) ta ich arabska kuchyna je totalne bozska ta ich ryza a dezerty :o mňam @patban hej aj mna v medine v mahdii "okradli" taky ujko sa vydával za to, ze pracuje v našom hoteli (vedel to podla naramkov) a ze nam ukaze nejaky suvenirovy obchodm No neodmietni to isli sme niekde do nejakej diery v ulicke a tam taka hnusna moslimka na nas caka a normalne vedela po slovensky (asi obabrala uz vela slovakov ) presli sme si jej obchodik a vybrali pár magnetiek a podobnych debiliniek potom ked islo ku plateniu samozrejme neboli na vyrobkoch ceny a musi sa zjednavat ako na trhoch. Takticky zacala velmi vysokou ciastkou (1000€) potom sa to zacalo znizovat kym sme prisli k sume v preratani 40€ a na to povedala "BANKROT" zdalo sa mi to vela tak som zjednal cenu na polovicu rad, ako dobre som nakupil potom som siel pri hoteli k malemu obchodiku a tam boli tie iste veci ako v jej obchode ale za cenu v preratani 20 centov za magnetku ked som to videl az mi slza vyletela lebo som dal 20€ za 6 magnetiek, 2 pohladnice a malu ťavu v hodnote 1,50€
@borispetrik situacia je normalna podla mna bezpecnejsia ako na slovensku - ocakavam ze v najblizsich tyzdnoch alebo mesiacoch sa nejaky zaostaly isis "bojovnik" odpali aj tu
@matthewp To isté sa mi stalo Dokonca ja som bol v hoteli, kde ani náramky nedávali a v medine sa nám prihovoril muž, ktorý sa vydával za kuchára v našom hoteli, ktorý mal práve voľný deň Tak nás vtiahol do svojho obchodu, ukázal nám svoj dom kde vraj zamestnáva 100 žien a doniesol obrovské plachty a turbany, ktoré nám nakázal si obliecť. Napokon sme horko-ťažko kúpili vodnú fajku za zjednanú cenu, ktorá sa im nepáčila už boli nasratí Ak sa im nepáči nami požadovaná cena, tak už hneď kričia "sabotááááž, kapitalista, komunista, bankrot, katastrofa" A že niektorí vedia jednoduché slovenské frázy, je tiež pravda. Mal som pocit, že po maďarsky vedia ešte viac.
@patban kolko vychádzaju taxíky? a dá sa tam nejako stratiť alebo ludia aj povedia kade sa vrátiť? na miestnych sme už boli upozornení že sú veľmi dotierní na ženy, a ja už len z princípu si budem držať odstup lebo by som sa bála, ani by som s nikým nikam nešla ako tu píšeš aj s @matthewp že ste s niekým nekam šli ja už by som mala srdce na najvyšších otáčkach a v hlave predstavy ako ma rozrežu na orgány stravu budeme mať zabezpečenú a oplatí sa niečo vyskúšať? niečo typické? alebo an trhoch nejaká sldkosť a podobne?
Cenu taxíka by vám mala povedať delegátka, prípadne sa opýtaj na recepcii, ale je to tam vcelku lacné. Zastav taxík a rovno sa ho opýtaj, či ťa vezme za tú sumu do mediny. Taxametre nemajú zapnuté Neviem či sa dobre pamätám, ale cesta z hotela do mediny v Mahdii ma vyšla asi na 5 dinárov. Cestovanie v meste môže byť adrenalínové, sadni si dopredu vedľa vodiča, potom zistíš o čom hovorím V Mahdii som sa nevedel stratiť, čom som ľutoval, pretože čaro mediny je v tom, že bezcielne blúdiš uličkami Tam sa nedalo a aj keby náhodou sa ti to podarilo, je ľahké sa odtiaľ dostať von, kde už čakajú taxíky. Nám hneď po prílete dala delegátka fajn mapku Mahdie, pomohlo mi to.
Milujú turistov, a európske ženy zbožňujú, doslova im tečú sliny pri tých pohľadoch, ale sú neškodní
Po pláži chodia každý deň s ovocnými košmi, ja odporúčam vyskúšať kaktus, budú ho núkať na pláži a aj ti ukážu, ako ho rozrezať a jesť. Na trhoch je toho ešte viac, figy, datle, rôzne ovocie, atď...
Cenovo konkrétne neviem, ale možnosti tam sú, či už cez fakultatívny výlet alebo samostatne, každý to tam ponúka Dvojdňová túra na Sahare stojí orientačne okolo 85eur, to chcem vyskúšať tento rok.
@patban a nevieš či si môžem odtial aj domov vziať to ovocie nepríklad? lebo niekde to býva nejako obmedzené no uvidím čo sa vymyslí a či budeme mať odvahu na výlety ale snad to tam bude pokojné a aj vybehneme niekam diki moc že takto ochotne odpovedáš
Jasné, v pohode môžeš zobrať. Kľudne dotoho, nebojte sa Tuniska! A nekaz si dovolenku tým, že budeš hľadať negatíva - prijmi krajinu takú, aká je a rešpektuj tamojší životný štýl. Do Tuniska sa človek buď zamiluje, alebo ju znenávidí na celý život a už v živote nebude chcieť ísť do žiadnej arabskej krajiny. Uvidíš, že domáci sú nesmierne milí, hoci majú obrovské problémy s nezamestnanosťou. Ešte taká chuťovka na záver z tuniského vnútrozemia www.youtube.com/watch?v=ABc1UJ7lstE
@berre vieš, minuly rok este bola bezpecnost uplne v pohode tento rok uz budem mat oci na stopkach. Taxik z nasho hotela stal 5 dinarov ale dakedy sme prehovorili na 4 a cesta je tam fakt adrenalinova skoro sme do moslimky na kruhaci vrazili a na plazi si kupuj ovocie ale iba ktore sa šúpe, lutujem, ze som az predposledny den skúsil banán - najlepší banán aký som kedy jedol a este dost odporucam parasailing, cenu si uz nepamatam ale nebolo to vela, fakt sa to oplati. Uvidis z vysky celu tu rozpravkovo najuzasnejsiu plaz, saharu, ruzove jazero a mahdiu kedy tam ides? A do ktoreho hotela? (ci sa nestretneme)
@laurikaaa k tomu 5* hotelu - bol som v 3 hviedzickovom a to bola najlepsia volba. Vsetko paradne, suhlasim, ze sme nemali napr. chaldnicku a bol to mensi hotel ale to je lepsie. Absolutne sa nebat ist aj do malo *
@matthewp ešte neviem presne kedy ideme ale dali sme termín od 18teho júna takže nám taká pani bude volať ohladom ponúk ktoré nám budu vyhovovať (cenovo) takže sa to dozvieme možno týždeň pred odletom a ty? kam a kedy? takže banán treba vyskúšať hej? nebol si aj na tých štvorkolkách cez púšť?
@berre cez akú kanceláriu? Ja rozmýšľam s Azur reizen (kedže som s nimi bol minulý rok, delegátky hrozné ale dovolenka na 1 do hotela Les Princes dátum: 25.6-6.7
Banán som tam ani nevidel odporučujem paraglaiding (si na padáku za ľodou) a nebol som na štvorkolkách ale zdá sa mi, že sa dalo ísť
@matthewp teorericky by sa mohlo stať že pár dní tam budeme rovnako no bola som v jednej pobočke ktorá ponúka cez tiptravel a potom sme boli u takej ženskej ktorá vybavuje dovolenky za pekné ceny a tá má viac tých ck, takže zoberieme čo najlepšiu cenu ty dáš kolko za osobu ak možem vedieť? alebo kolko chceš dať maximálne ?
@berre minulý rok to bolo presne 300€ na 12 dni so vsetkymi poplatkami a pomaly ultra all inclusive tento rok mam strop cca. 350€ a nedavaj viac ako 400
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
More vygrcalo často " chutný a voňavý " bordel.
PS: odporúčam ísť do mahdie konkrétne hotel les princes - naj dovolenka
Čo sa týka bezpečnosti - Tunisko je najbezpečnejšia, najtolerantnejšia a najdemokratickejšia krajina severnej Afriky a celého arabského sveta. Bol tu síce dosť veľký teroristický útok pred vyše desiatimi rokmi na Djerbe a tento rok v Tunise, čo bolo fackou pre tuniskú ekonomiku spoliehajúcu sa na cestovný ruch. Ale neboj sa, Tunisko je aj napriek tomu BEZPEČNÉ, vláda dbá na bezpečnosť turistov hliadkami v uliciach a domáci sú naklonení proti akejkoľvek forme terorizmu, veď prakticky žijú z turistov a cestovného ruchu Na pláži ti hrozí maximálne úpal, v meste pozor na kabelku aj keď podľa toho čo som počul, tak turistov sa veľmi ani neoopovážia okradnúť. Stravovať som sa stravoval len v hoteli, strava bola pestrá a výborná, mäso možno trochu "tvrdšie", nealko nápoje oveľa sladšie ako naše. A čo sa týka počasia, tento týždeň tam skončili dlhotrvajúce horúčavy so 40-kami, dnes sa o dosť ochladilo a pršalo, postupne sa to stabilizuje a bude opäť horúco. More má už teraz okolo 22°C, do tvojho termínu sa ešte určite oteplí. Jún, júl a august sú už letné mesiace, takže tam šanca chytiť nejaké horšie počasie je nízka, búrky z tepla ale podvečer môžu prísť. 2x som mal úplne bezoblačné a horúce počasie, raz som chytil búrkový týždeň, to bolo v septembri Bolo síce teplo, ale skoro každý večer prišli neskutočne silné búrky.
Ak by si ešte niečo chcela, tak veľmi rád poradím
@patban hej aj mna v medine v mahdii "okradli" taky ujko sa vydával za to, ze pracuje v našom hoteli (vedel to podla naramkov) a ze nam ukaze nejaky suvenirovy obchodm No neodmietni to isli sme niekde do nejakej diery v ulicke a tam taka hnusna moslimka na nas caka a normalne vedela po slovensky (asi obabrala uz vela slovakov ) presli sme si jej obchodik a vybrali pár magnetiek a podobnych debiliniek potom ked islo ku plateniu samozrejme neboli na vyrobkoch ceny a musi sa zjednavat ako na trhoch. Takticky zacala velmi vysokou ciastkou (1000€) potom sa to zacalo znizovat kym sme prisli k sume v preratani 40€ a na to povedala "BANKROT" zdalo sa mi to vela tak som zjednal cenu na polovicu rad, ako dobre som nakupil potom som siel pri hoteli k malemu obchodiku a tam boli tie iste veci ako v jej obchode ale za cenu v preratani 20 centov za magnetku ked som to videl az mi slza vyletela lebo som dal 20€ za 6 magnetiek, 2 pohladnice a malu ťavu v hodnote 1,50€
Milujú turistov, a európske ženy zbožňujú, doslova im tečú sliny pri tých pohľadoch, ale sú neškodní
Po pláži chodia každý deň s ovocnými košmi, ja odporúčam vyskúšať kaktus, budú ho núkať na pláži a aj ti ukážu, ako ho rozrezať a jesť. Na trhoch je toho ešte viac, figy, datle, rôzne ovocie, atď...
Cenovo konkrétne neviem, ale možnosti tam sú, či už cez fakultatívny výlet alebo samostatne, každý to tam ponúka Dvojdňová túra na Sahare stojí orientačne okolo 85eur, to chcem vyskúšať tento rok.
Banán som tam ani nevidel odporučujem paraglaiding (si na padáku za ľodou) a nebol som na štvorkolkách ale zdá sa mi, že sa dalo ísť