Prečo sa plno ľudú sťažuje na to, keď niekto pri tzv. internetovom písaní používa ,,w" namiesto ,,v" ...veď predsa to je každého vlastná vec ako chce písať aspoň podľa mňa by sa do toho ostatní miešať nemali
Ale podla mna je trapne pocut od nejakeho 16rocneho parchanta ze mam gramaticku chybu ked on si pred kazdym druhym komentom zapne Translator aby si vobec bol isty ake Y I tam ma byt ale hra mudrca
mne to nevadi aj ja napisem napr. nwm atď. ale zas pouzivat to vsade kde ma byt normalne v je take divne inac dnes tu je nejak moc diskusii typu : styl internetoveho pisma nee ?
Lebo to vyzera hrozne. A jazyk dostal svoju jednotnu podobu na to, aby si ludia rozumeli. Ked bude kazdy pisat ako retard, skoncime ako v pribehu o Babylonskej vezi.
@mm47@2 Translator? Nemyslíš skôr kontrolu pravopisu?
Ale aj tak - už to používanie kontroly považujem za fajn vec - keď už má človek problém zapamätať si kam aké I/Y má dať, prípadne ako sa píšu niektoré slová (frustrácia, hanba a podobne), tak aspoň si to po sebe môže takto skontrolovať a opraviť si to. Niektorí si nedajú ani tú námahu...
Ja si tiež nie som vždy úplne istá (najmä ak ide o slovíčka, ktoré často nepoužívam), ale lepšie si zistiť ako sa to píše, než sa potom tváriť urazene, keď ma niekto druhý opraví.
A k tomu W-písaniu - áno, nech si každý píše ako chce, ale podľa mňa to vyzerá debilne, osoba ktorá týmto spôsobom píše vo mne vyvoláva dojem tínedžerky ktorá chce byť kúúúl (čo naozaj nie je dobrý dojem) a nech tá osoba potom neočakáva, že to ľudia budú čítať, lebo lúštiť to sa mi naozaj nechce.
je to vec každého a ja to nezvyknem vytýkať a niečo tomu človeku písať, však prečo by sa kvôli mne mal zmeniť, ale pomyslím si aj tak svoje....predsa len, pri písaní rukou píše ten človek inak, z čoho je jasné, že si dáva "špeciálnu námahu" a dáva si pozor na to, aby tam bolo w. písanie bez diakritiky je iné, je ľahké automaticky písať bez diakritiky, ale menenie v na w nie je až také automatické a prirodzené. čiže mi to príde strojené. plus to, čo napísala galinka, vyvoláva to vo mne dojem, že daný človek chce mať ešte aj štýl písania módny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
zn.Ako kokot
Ale podla mna je trapne pocut od nejakeho 16rocneho parchanta ze mam gramaticku chybu ked on si pred kazdym druhym komentom zapne Translator aby si vobec bol isty ake Y I tam ma byt ale hra mudrca
nie iba sk s9
(tj.: ahojqhy akho saa mhaas jhaa som zheee kkt....) a teraz tato tvoja
Čo sa mňa týka, tak mne to až tak nevadí.
(to je moja vec ako píšem, a je mi jedno, že ostatní to musia ľúštiť)
Ale aj tak - už to používanie kontroly považujem za fajn vec - keď už má človek problém zapamätať si kam aké I/Y má dať, prípadne ako sa píšu niektoré slová (frustrácia, hanba a podobne), tak aspoň si to po sebe môže takto skontrolovať a opraviť si to. Niektorí si nedajú ani tú námahu...
Ja si tiež nie som vždy úplne istá (najmä ak ide o slovíčka, ktoré často nepoužívam), ale lepšie si zistiť ako sa to píše, než sa potom tváriť urazene, keď ma niekto druhý opraví.
A k tomu W-písaniu - áno, nech si každý píše ako chce, ale podľa mňa to vyzerá debilne, osoba ktorá týmto spôsobom píše vo mne vyvoláva dojem tínedžerky ktorá chce byť kúúúl (čo naozaj nie je dobrý dojem) a nech tá osoba potom neočakáva, že to ľudia budú čítať, lebo lúštiť to sa mi naozaj nechce.