Najlepšie je na tom, že 90% tých čo sa tu chvália, tak má na vysvedčení priemerné známky, ak nie podpriemerné. Ani neviem aký je v tom v dnešnej dobe rozdiel. Chváliť sa, že chodím na gymko v dnešnej dobe je nezmysel. Veď na gymka dnes berú už aj debilov zo ZŠ.
@pa3cek vies kde je rozdiel? rozdiel je v tom, že tí z gymka mali maturitu z 3-6 predmetov a ja na odbornej obchodnej som mala z 13tich (lebo to bolo akože anglina, slovina a odborna cast, ktora sa skladala z 11 predmetov).. a rozdiel je este v tom, že aj ked sme to mali ovela tazsie, nasu skolu pomenovali SOS, co je to iste ako SOU, čiže na vyske koeficient 2 (pricom gymka maju 1), čize este aj tazsie sa dostat na nejaku skolu... krasny rozdiel
@sandy114 To mi nemusíš vysvetľovať, ja som chodil na chemickú priemyslovku čiže úplne ťa chápem.
Inak ja som na výške už nejaký ten rok a z tým koeficientom nemáš úplne pravdu. Pre SŠ je koeficient na VŠ 1,5 a 2,0 je pre SOU. Ďalej ešte záleží na akú VŠ školu pôjdeš, mňa uprednostnili aj pred gymkom, lebo som chodil na chemickú a ďalej študujem chémiu na technike.
@pa3cek tak ja som mala celkovo združenu skolu, co bolo spojenie SOU a OA.. ja som patrila k OA (manažment cest. ruchu) a to ma už nechceli zobrat skoro nikde
@sandy114 jááj čiže združená stredná škola, tak to jó to je tuším fakt koeficient 2. Ako to, že nikde???? Veď ďalej na nejakú ekonomickú a manažment alebo rozvoj cestovného ruchu atď, či??? Chcela si niečo iné študovať? Vieš ono záleží veľa ja od známok. Teraz nehovorím, že si sa učila zle, ale vieš ak máš koeficient 2, tak na VŠ je z čistého jednotkára dvojkár. To je blbé, ale to je blbé celé školstvo a to myslím úplne, je v dnešnej dobe na nič.
@pa3cek bola som vyznamenana... je manazment hotelierstva a turizmu v po, kde sa hlasi cez 1000 ludi (ved každy chce byt manazer), dokonca aj vela gymnazistov... ono ja som pri tom koeficiente mala z dvojek styrky ... a nejak ma ten cestovny ruch ani nechytal, tak ale vzali ma na strojarinu ... druhe kolo bola jedna zachrana, kedze s takych odborom som ani pracu nevedela najst a byt na urade prace netuzim... možno sa mi ta strojarina zapaci
@sandy114 Tak v tom máš pravdu. Tam kde sa hlási veľa ľudí, tak tam je boj o každý flek. Bodaj by sa ti tam zapáčilo a šlo ti to ľavou zadnou, len vieš to je technika a neviem ako ti ide matika a fyzika. Na VŠ je to brutál, ak nemáš rada tieto predmety a ideš na techniku. Inak treba aj študovať, to čo ťa baví.
@sandy114 pravdu povediac na slovensku nie je ani taká škola z ktorej by si sa po vyštudovaní dokázala sama bez akejkoľvek známosti(protekcie) zamestnať, neexistuje. Čiže možno je aj dobre, že máš takú strednú akú máš. Inak takých rád od svojich známych som sa napočúval aj ja dosť.
@pa3cek najviac sa mi paci, že ti, co u nas sli na ucnovske kuchar/casnik a potom si dali nadstavbu prevadzkara, tak maju viac ako my... lebo maju maturitu vdaka nadstavbe, maju vyucny list prevadzkara, casnika a kuchara... a potom su z nich namyslenci, ako z mojho ex, co mi do dnes otlka že ako to že si neviem najst brigadu... ja mam len maturu... mali sme sprievodcovske sluzby, ale keby som chcela robit sprievodkynu/delegatku, musim mat kurz.. mali sme animacne sluzby, ale to sa da len ako brigada na leto a nie ako seriozna praca... mali sme uctovnictvo, ale zase mi treba kurz...
@sandy114 tak to si mala potom veľmi dobrého priateľa, ak ti vyčíta nejaké veci. Nie to je normálne, zober si takú 5 ročnú obchodnú akadémiu, tí sa skôr uplatnia, lebo majú aj učňovský list aj maturitu(buď budú robiť, alebo budú vedúci), ako si písala. Jasné na 2 mesiace sa ti neoplatí robiť kurzy, je to zbytočné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Najlepšie je na tom, že 90% tých čo sa tu chvália, tak má na vysvedčení priemerné známky, ak nie podpriemerné. Ani neviem aký je v tom v dnešnej dobe rozdiel. Chváliť sa, že chodím na gymko v dnešnej dobe je nezmysel. Veď na gymka dnes berú už aj debilov zo ZŠ.
Inak ja som na výške už nejaký ten rok a z tým koeficientom nemáš úplne pravdu. Pre SŠ je koeficient na VŠ 1,5 a 2,0 je pre SOU. Ďalej ešte záleží na akú VŠ školu pôjdeš, mňa uprednostnili aj pred gymkom, lebo som chodil na chemickú a ďalej študujem chémiu na technike.
áno, máme žiacku knižku s lokomotívou.