hm, kedze je clovek premnozeny a VYBIJA vsetky zivocisne druhy na zemi, otravuje vzduch, moria, zem, vesmir, tyra zvierata.. tak mi to nejak nevadi hento, o com pises..
@fxx veganstvo nie je o stravovavi.. je to o tom neublizovat, pokial clovek nemusi.. resp. nepodielat sa na tom krvavom biznise.. ak to niekoho uspokojuje, je to jeho vec.. viacmenej moj nazor je taky, ze ziadny ochranari nikdy zvierata nezachrania.. ich ucelom je zit popri cloveku, dokym ich clovek vsetky nezabija.. a ziadne veganstvo, ani ochranari to nikdy nezastavia.. takze mi to je uprdele.
byt veganom sa da uplne normalne a zdravo... tiez teraz neodoberiem deti vsetkym co jedia maso, lebo jeden zral tolko reznov ze umrel na infarkt... argh
@d170 Hej moja Babka sa rozčuľovala že mi rodičia nesolia jedlo keď sa ale v časopise dočítala že sa to nemá už to bolo v poriadku. Tuším ani mäso mi do takých troch rokov nedávali. Normálne by som ich udal že netŕpim žiadnou chorobou alebo alergiou vyrástol som skoro na dva metre a dokonca aj mentálne som relatívne v pohode. Vieš čo je choré podľa mňa? Napríklad kŕmiť ročné dieťa bravčovým mäsom, kuracím planým hormónov atp.. Normálne je u deti dbať na vyváženú a čo najmenej chemicky upravovanú stravu. Či chceš povedať že 9 z 10 detských lekárov odporúča deťom slané jedlá a sladkosti? Veď jesť majú všetko?
@james144 čo sa týka soli, o tej som nikde nepísala, je dobre známy fakt, že soli jeme až veľa, takže je správne jedlo nesoliť alebo soliť málo, lebo veľa jedla už tú soľ obsahuje aj predtým ako ho posolíme.
k tomu, že deti majú jesť všetko, neviem prečo si to práve tak pochopil, to všetko bolo myslené tak, že majú jesť všetko, myslím tak že aj máso, aj mlieko a mliečne výrobky a tak dalej a napríklad aj sladké, ale v primeranom množstve a určite pod tým nemyslím 5 čokolád denne, ale sladká je napríklad aj krupičná kaša, žemlovka, parené buchty, palacinky a podobne...
a samozrejme, že aj podľa veku, je asi logické, že polročnému dieťaťu nebude nikto dávať rezeň a podobne.
a ešte niečo, sladkosti nepovažujem za jedlo, nakoľko to okrem cukru neobsahuje nič a určite to nie je niečo čo sa dá jesť ako plnohodnotné raňajky, desiata, obed, olovrant alebo večera, takže to jedlo podľa mňa v pravom slova zmysle nie je.
a takisto napríklad cestoviny, zemiaky, mäso patria medzi slané jedlá, ale to neznamená, že ich musíš ešte dochutiť kilom soli, dá sa tam dať soli len trochu alebo vôbec a dochutiť to napríklad bylinkami.
Čo je v dnešnej dobe zdravé, už keď sa na to chceme tak pozerať..? Mäso nezdravé, zelenina chemicky upravená, geneticky modifikované potraviny.. To už je na každom, čo z toho si vyberie. Ale dieťa potrebuje všetko. A nie len blbosti.. Poznám veľa vegetariánskych mamičiek, ktoré ale deťom mäso varia (respektíve manžel). Takto by to asi malo byť. Veď nech sa dieťa ako dospelé samo rozhodne. Ale nech má dobrý základ.
už som počula o chlapcovi ktorý nemôže ísť na operáciu, lebo jeho rodičia sú svedkovia jehovovi a nedovolia mu prijať transfúziu. pritom tú operáciu potrebuje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
stravovavi - stravovani
dokym ich clovek vsetky nezabija - dokym ich clovek vsetky nepozabija
Tamti ludia boli magori, ale idioti sa najdu v kazdej skupine ludi...
dá sa s tým súhlasiť, ak majú taký životný štýl dospelí ľudia, ale je choré aby boli vegánmi alebo vegetariánmi ich deti.
deti majú jesť všetko, to vám povie každý detský lekár, že vegetariánstvo a vegánstvo u detí nie je zdravé.
k tomu, že deti majú jesť všetko, neviem prečo si to práve tak pochopil, to všetko bolo myslené tak, že majú jesť všetko, myslím tak že aj máso, aj mlieko a mliečne výrobky a tak dalej a napríklad aj sladké, ale v primeranom množstve a určite pod tým nemyslím 5 čokolád denne, ale sladká je napríklad aj krupičná kaša, žemlovka, parené buchty, palacinky a podobne...
a samozrejme, že aj podľa veku, je asi logické, že polročnému dieťaťu nebude nikto dávať rezeň a podobne.
a ešte niečo, sladkosti nepovažujem za jedlo, nakoľko to okrem cukru neobsahuje nič a určite to nie je niečo čo sa dá jesť ako plnohodnotné raňajky, desiata, obed, olovrant alebo večera, takže to jedlo podľa mňa v pravom slova zmysle nie je.
a takisto napríklad cestoviny, zemiaky, mäso patria medzi slané jedlá, ale to neznamená, že ich musíš ešte dochutiť kilom soli, dá sa tam dať soli len trochu alebo vôbec a dochutiť to napríklad bylinkami.
a potom sa čudujú, že ich detská sú tučné a pažravé.......prirodzený dôsledok..........
Bukovský dobre hovorí.........treba jesť papundekl a lístie
inak ,na odľahčenie, práve som si spomenula na moju obľúbenú