V súčasnosti veľa počujeme o týraní a zabíjaní nevinných zvieratiek. Zákon je veľmi slabý!Za zabitie zvieratka podľa mňa zaslúžia taký istí trest ako za zabitie človeka!Vy čo si o tom myslíte?
@gorcsosfa to je pohode, ale co rastliny? na kamenoch by som nechcel byt chudence zvieratka co budu jest, ked im to zjes ty? Budu koli tomu hladovat, to nie je tyranie?.
Ale kazdopadne mas pravdu, tyranie ako ho myslis je zle a nemalo by sa to robit. Moralka ludstva vsak klesa a tyranie zvieratiek je len zlomkom toho ako sa tyraju ludia....
@stahli lenze tie farmy stoja na miestach, kde zvieratka divo zili. Ja keby pridem k tebe, osedlam tvojho kona a obsadim ti maringotku pacilo by sa ti?
tresty by mohli byt prisnejsie... dotycneho by trebalo liecit, pripadne zavriet niekam do ustavu ak ma potrebu tyrat zvierata..a ked to vie spravit zvieratu, nemal by velky problem ublizit aj cloveku
inak @flyleaf podmienky, v akých sú na väčšine miest vaše rezne a guláše sú niekedy horšie jak keď niekto doma zabije zviera, to nie je život, roky nevidia svetlo ani trávu a žijú v tak tesnom priestore, že niektorým prasniciam nie je po celý život umožnené si ani ľahnúť. pozrite si na google o factory farming.. "bežná, normálna vec".
@puco90 a na to si ako prisiel? Lebo to clovek vyhlasil za absolutnu pravdu? Zvierata nas k zivotu nepotrebuju, my ich ano. Tak kto je teda menejcenny?
@puco90 presne tak, zachránila by som zviera, to som tu už raz hovorila problém? tak si umy ty svoje oči od hovien. pre zábavu by som vedela, čo robiť s dementmi, čo dokážu niečo takéto vypustiť. ďalší príklad toho, prečo grcám z niektorých ľudí.
@puco90 nechápeš, čo je zlé na tom, keď je podľa teba v poriadku zabíjať zvieratá ZO ZÁBAVY keď sú premnožené? ľudia nie sú premnožení? poďme zabíjať ich, budeš sa zabávať?
@nicolkaa tak vieš čo ? Nech ťa zožere nejaký medveď v Tatrách, ak ti nevadia ich počty a holuby nech ti naserú ešte viac na hlavu než politici
To, či sú ľudia premnožení je relatívna vec...Zem by síce uživila ešte viac, ale ideálne nie je nič, takže kvôli systému už premnožení sme...
Keby ľudia viac používali rozum, premnožení by sme neboli, Čína ide príkladom, mohla by sa inšpirovať Afrika...a pochopiteľne, že len tak zabíjať ľudí by bolo neetické.
@puco90 "jednoducho...každé zviera chráni svoj druh, teda aspoň väčšinou to tak platí a u cicavcov to platí ešte viac." nie je odpoved na moju otazku, preco je zviere menejcenne... takze skusme to este raz.. preco?
Je mi jasné, že prírode je jedno aké živočíšne druhy tu budú. Z pohľadu prírody sme si úplne rovnocenní (choroby, smrť...)
Ale uprednostňovanie je v samotných živočíšnych druhoch.
Tým, čo som napísal som vysvetlil úplne všetko.
Ak vidíš človeka, ktorý prechádza cez cestu so psom a uvedomuješ si, že ho zrazí auto a môžeš ho bez ujmy na zdraví zachrániť, tak pudová reakcia je taká, že odsotíš človeka a nie psa.
Ak by si odsotil psa, tak by s tebou nebolo niečo v poriadku.
A ďaľšia vec, ak by človek mal na háku, či človek, lebo zviera, ani by sme neprežili a nebol by som tu ani ja, ani ty.
Pretože ak by ľudia nezabíjali zvieratá, tak by neprežili.
nie som humanista, nehrám sa na nič, slovo "humánne" vo mňe evokuje zvratky a ty sa nauč odpovedať na otázky, obkecávať vie každý. to s tým medveďom a holubami, väčšiu pičovinu si už ako príklad dať nemohol čo lebo človek neohrozuje človeka? jak si povedal, zvieratá si chránia svôj druh, človek ničí nie len prírodu, iné živočíšne druhy, ale aj samého seba. veľmi inteligentný tvor. ktorý si len myslí, akým je pánom všetkého. a pritom sme len sebadeštruktívni hlupáci.
"tak by s tebou nebolo niečo v poriadku" kto to určil? nie vážne, kto toto povedal?
"Pretože ak by ľudia nezabíjali zvieratá, tak by neprežili." prečo by neprežili? prečo je pre náš život tak nevyhnutné zabíjať zvieratá ale zvieratá nás pre ich život absolútne nepotrebujú?
Som proti týraniu zvierat, som za ochranu niektorých zvierat a to hlavne takých, ktoré sú na pokraji vyhynutia ALE nemám problém s ich zabitím z určitých dôvodov (premnoženie, jedlo...), pretože u mňa je človek na prvom mieste, pretože je to môj druh.
Ak s týmto máte problémy, tak biológovia by vám vysvetlili prečo človek nemá depresie a samovražedné sklony ak zabije zviera, prípadne prečo človek pudovo ochraňuje primárne svoj druh.
@puco90 ? teraz si ma sundal, chlapec s úplnou úrovňou ani sa neobťažujem si nejaké 28 čítať, lebo dopisovať si s tebou je strata času, len ma prosím nenazývaj primitívom, raní ma, keď ma takéto zjavy grupujú do skupiniek s nimi
@worrye začať by mohol ten, kto začal urážať....ja som bol tolerantný, ale aby sa tu do mňa len tak niekto v každom príspevku navážal, tak to neznesiem.
@nicolkaa máš pravdu.Zvieratká sú cennejšie ako niektorý ľudia.Napríklad pes.Pes nikdy nebude neverný k svojmu pánovi,nezradí ho a bude pri nej stáť vždy. A @puco90 čo si hovoril,keď zvieratká začali zabiť ľudí,len zo zábavy?!
@zjemsvet málokedy nadávam, ale vytočila ma. Aby mi tu niekto nadával do dementov, potom že píšem pičoviny a spomínať tu hovná a grcanie v súvislosti s názormi....
Ako fakt, nesúhlasím s x názormi, ale nikomu nič takéto nevypisujem.
Ak mi brnkáš na city, že je to baba, tak nech sa ako baba najprv správa a potom sa môžeme baviť o úcte (s tým ja problém nemám ak je človek normálny...)
@tommyhot Splietaš 2 veci....nadradení sme, pretože ich môžeme s kľudným svedomím zabiť. Nás príroda vybavila takým ochranným mechanizmom proti zabíjaniu ľudí (teraz nerátajme chorých ľudí-psychopatov, sociopatov...), nie proti zabíjaniu zvierat.
Čiže z nášho pohľadu sú menejcenné.
ALE
Ja netvrdím, že máme vyhladiť zvieratá, alebo že máme loviť málo početné zvieratá.
Ty si spomenul závislosť našej existencie od zvierat. To je ale druhá vec, to už závisí od nás. Ak prírode dokážeme prírode, že takáto inteligencia nie je udržateľná, tak vymrieme a evolúcia pôjde iným smerom
@tommyhot@47 To čo za shit teóriu si vypotil? Človek bez zvierat môže prežiť tak isto ako zviera bez človeka ale ani zviera ani človek nedokáže prežiť bez rastlín a hmyzu. Čudujem sa čo za individuá vypúšťajú naše školy zo svojích lavíc keď take dačo nevedia.
Ale sme to my, kto sme na vrchole potravinového reťazca, vďaka inteligencii-sme nadradení.
No veď, hurá....je úplne prirodzené ak ťa zožerie zviera, takisto je prirodzené, ak ty zješ zviera. Pochopiteľne, máme nejaké sociálne normy, tak by sme ich nemali predtým týrať, alebo ich úplne vyhubiť.
Takže samotný zákon prírody nám to umožnil- takže môžeme zabíjať zvieratá.
@3kurt21 ty si úplná chudera bez argumentov. Stavím sa, že doma máte kožuchy, žereš mäso a praženicu robíš na masti.
Prepáč ale "inteligent" ako TY ma nevie uraziť...to,že ty nemáš ani kúsok citu sú tvoje problémy..áno máme kožuchy isteže , idiot...a neurážaj ma takým, že ja žerem,žereš tak ty..! a som vegetariánka a som úplne normálna..pokiaľ ma nevytočia tieto chudácke reči,prepáč ale študujem veterinu a mám pocit,že ty vieš tak veľký --- . a teraz nadávaj,mám ťa dakde
@3kurt21 Urážať si začala ty, ale ja ťa uraziť nechcem. Akože nemám cit ? Kde som povedal, že máme zvieratá týrať ?? Dokonca ja osobne som aj proti tomu, aby trebárs sliepky boli v klietke...som za voľný výbeh.
Predpokladám, že tebe ako vegetariánke nevadí, ak v Tatrách znižujú počty medveďov a v mestách znižujú počty holubov...Ale neboj, ja viem, že ty teraz na priek napíšeš že vadí
Študuješ veterinu ? A čo teraz ? Aj tí čo projektovali TITANIC študovali všeličo možné
@mm47 všímam si, nenávidím takýchto agresívnych ľudí jemu je jedno kto čo povie, aj tak si ide svoje kecy a ani sa nezamyslí nad tým, aká je pravda v tom, čo povie druhý človek, len nerozumiem, načo sa takíto ľudia zapájajú do diskusií
@puco90 inak ako sa správam ak nie ako dievča? a zaujímalo by ma ešte, čo je podľa niekoho ako ty normálny človek
@nicoolka ja som sa správal slušne, s agresívnym správaním si začala ty. Naozaj nemám vo zvyku niekoho napádať len tak...načo sa zapájaš ty, ak si vulgárna voči niekomu ?
Ako sa správaš ? Ako pubertálne decko.
Každý má iné merítko normálnosti, pre mňa je to ideologicky nezaťažený človek, ktorý POCHOPÍ druhého a neuráža bezdôvodne iného.
je to uplne jednoduche - to co robia ludia zvieratam by som spravil ja im (teda nie ja, ale system).
samozrejme, to v sucasnosti nie je mozne a preto je jedinou moznostou aktivne sa zapajat, to znamena - ked vidim tyrane zviera, tak to nahlasim, alebo niekoho upozornim, pripadne sam osobodim a odnesiem do utulku atd.
zvierata nie su "dobre a zle" a preto si nezasluzia akekolvek "tyranie"...ti ludia co to robia su pomyleni...vzdy je mi smutno ked sa o niecom takom dopocujem :/
nie, mäso nie je základnou zložkou potravy pre človeka. nie, človek nie je nadradený druh. nie človek nemá právo zabíjať zvieratá pretože sú premnožené.
hovoriť o týraní zvierat a obedovať pri tom hamburgery je pokrytecké.
(Ale sme to my, kto sme na vrchole potravinového reťazca, vďaka inteligencii-sme nadradení.??)joj no mi sme ale inteligentni.puco90 .ze setko co sa dostane do ruk cloveka keby to bola aj zelezna gula tak sa to automaticky dodrbe.....ale hovno sme nadradeny!!!.mi sme pre tuto zem ako mor..ako parazit..nic jej nedavame len si z nej bereme....keby sme sa pominuli ..konecne by sa tato planeta mohla dat do normalu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
a vies co? nemal by si zrat ani rastliny, lebo zozeres tym zvieratkam zradlo
Že je to nechutné, a tiež to, že sa tu budú teraz ľudia oháňať tým, že ja tiež zabíjam muchy a čo, a tiež, že sú to "len" zvieratá.
Ale to je jedno.
Ale kazdopadne mas pravdu, tyranie ako ho myslis je zle a nemalo by sa to robit. Moralka ludstva vsak klesa a tyranie zvieratiek je len zlomkom toho ako sa tyraju ludia....
a nech sa nepovazi nesuhlasit,ze zvierata nie su rovnocenne s ludmi
aspon psy a macky ano!!!a insie vecsie zvieratka
inak @flyleaf podmienky, v akých sú na väčšine miest vaše rezne a guláše sú niekedy horšie jak keď niekto doma zabije zviera, to nie je život, roky nevidia svetlo ani trávu a žijú v tak tesnom priestore, že niektorým prasniciam nie je po celý život umožnené si ani ľahnúť. pozrite si na google o factory farming.. "bežná, normálna vec".
Už chcem vidieť, ako by si zachraňovala namiesto človeka zviera, ak by si musela zachrániť len jedného z nich.
Pre mňa je bližší človek než zviera. Keby mám zachrániť človeka, alebo zviera, vyberiem si človeka.
Neviem kde som napísal, aby sme vyhladili zvieratá, je len na našej inteligencii, či ich dokážeme udržať.
Ale nevidím problém v zabití nejakého zvieraťa pre potravu a ak sú premnožené, tak aj pre zábavu.
Ty si utri grcky úst.
Mám taký pocit, že pseudohumanisti majú radi všetko, okrem človeka.
Fakt nechápem, čo je zlé na tom, že pre mňa je človek viac, než zviera....
To, či sú ľudia premnožení je relatívna vec...Zem by síce uživila ešte viac, ale ideálne nie je nič, takže kvôli systému už premnožení sme...
Keby ľudia viac používali rozum, premnožení by sme neboli, Čína ide príkladom, mohla by sa inšpirovať Afrika...a pochopiteľne, že len tak zabíjať ľudí by bolo neetické.
Ak by si ty s tým mala problémy tak na humanistu sa len hráš.
Je mi jasné, že prírode je jedno aké živočíšne druhy tu budú. Z pohľadu prírody sme si úplne rovnocenní (choroby, smrť...)
Ale uprednostňovanie je v samotných živočíšnych druhoch.
Tým, čo som napísal som vysvetlil úplne všetko.
Ak vidíš človeka, ktorý prechádza cez cestu so psom a uvedomuješ si, že ho zrazí auto a môžeš ho bez ujmy na zdraví zachrániť, tak pudová reakcia je taká, že odsotíš človeka a nie psa.
Ak by si odsotil psa, tak by s tebou nebolo niečo v poriadku.
A ďaľšia vec, ak by človek mal na háku, či človek, lebo zviera, ani by sme neprežili a nebol by som tu ani ja, ani ty.
Pretože ak by ľudia nezabíjali zvieratá, tak by neprežili.
"Pretože ak by ľudia nezabíjali zvieratá, tak by neprežili." prečo by neprežili? prečo je pre náš život tak nevyhnutné zabíjať zvieratá ale zvieratá nás pre ich život absolútne nepotrebujú?
Som proti týraniu zvierat, som za ochranu niektorých zvierat a to hlavne takých, ktoré sú na pokraji vyhynutia ALE nemám problém s ich zabitím z určitých dôvodov (premnoženie, jedlo...), pretože u mňa je človek na prvom mieste, pretože je to môj druh.
Ak s týmto máte problémy, tak biológovia by vám vysvetlili prečo človek nemá depresie a samovražedné sklony ak zabije zviera, prípadne prečo človek pudovo ochraňuje primárne svoj druh.
Práveže ty ideš proti základným zákonom prírody, vďaka ktorým sme vznikli.
Si fanatický nedouk.
A prečítaj si príspevok @28
Mimochodom nikde som nenapísal, že je v poriadku drancovať Zem.
Jasné, pre teba je to pičovina, pretože si fanatický primitívny nedouk.
A nechápeš, pretože piča nemá mozog.
Čau.
@puco90 Daj si dve facky, a ak ti to nepomôže tresni si hlavu o stenu..
Ako fakt, nesúhlasím s x názormi, ale nikomu nič takéto nevypisujem.
Ak mi brnkáš na city, že je to baba, tak nech sa ako baba najprv správa a potom sa môžeme baviť o úcte (s tým ja problém nemám ak je človek normálny...)
No ved prave. My sme zavisli od existenicie zvierat. Ako im teda mozme byt nadradeni? Oni nas nepotrebuju, my ich ano.
Čiže z nášho pohľadu sú menejcenné.
ALE
Ja netvrdím, že máme vyhladiť zvieratá, alebo že máme loviť málo početné zvieratá.
Ty si spomenul závislosť našej existencie od zvierat. To je ale druhá vec, to už závisí od nás. Ak prírode dokážeme prírode, že takáto inteligencia nie je udržateľná, tak vymrieme a evolúcia pôjde iným smerom
a k téme je to úbohe,nič viac.
Ale sme to my, kto sme na vrchole potravinového reťazca, vďaka inteligencii-sme nadradení.
No veď, hurá....je úplne prirodzené ak ťa zožerie zviera, takisto je prirodzené, ak ty zješ zviera. Pochopiteľne, máme nejaké sociálne normy, tak by sme ich nemali predtým týrať, alebo ich úplne vyhubiť.
Takže samotný zákon prírody nám to umožnil- takže môžeme zabíjať zvieratá.
@3kurt21 ty si úplná chudera bez argumentov. Stavím sa, že doma máte kožuchy, žereš mäso a praženicu robíš na masti.
Predpokladám, že tebe ako vegetariánke nevadí, ak v Tatrách znižujú počty medveďov a v mestách znižujú počty holubov...Ale neboj, ja viem, že ty teraz na priek napíšeš že vadí
Študuješ veterinu ? A čo teraz ? Aj tí čo projektovali TITANIC študovali všeličo možné
nepleť sem titanic ten ma vôbec nezaujíma...
tvoje názory sú bezmyšlienkové, a nemajú ani zmysel.
@puco90 inak ako sa správam ak nie ako dievča? a zaujímalo by ma ešte, čo je podľa niekoho ako ty normálny človek
Ako sa správaš ? Ako pubertálne decko.
Každý má iné merítko normálnosti, pre mňa je to ideologicky nezaťažený človek, ktorý POCHOPÍ druhého a neuráža bezdôvodne iného.
Ešteže tak, už som sa zľakla, že čo.
Samozrejme týranie to je druhá vec, ale ako rovnaké tresty ako za zavraždenie človeka? Trošku choré....
samozrejme, to v sucasnosti nie je mozne a preto je jedinou moznostou aktivne sa zapajat, to znamena - ked vidim tyrane zviera, tak to nahlasim, alebo niekoho upozornim, pripadne sam osobodim a odnesiem do utulku atd.
zvierata nie su "dobre a zle" a preto si nezasluzia akekolvek "tyranie"...ti ludia co to robia su pomyleni...vzdy je mi smutno ked sa o niecom takom dopocujem :/
hovoriť o týraní zvierat a obedovať pri tom hamburgery je pokrytecké.
asi toľko môj názor. nudím sa v práci.