Ahojte, chcem sa poradiť s viacerými ľuďmi keďže sa na to neviem nejako pozrieť objektívne. Od Augusta bývam v inom meste, na priváte s ďalšími 3 dievčatami, od začiatku sme si vôbec nesadli povahovo. Každá máme vlastnú izbu no počuť keď s niekým telefonujeme alebo máme návštevu. Keď sa stretneme v spoločných priestoroch nerozprávame sa, občas sa snažím prelomiť ľady no nedarí sa mi to... Namiesto normálnej komunikácie nechávajú papieriky s odkazmi... Nie je to tam úplne zlé ,ale nie je mi tam vôbec príjemne, necítim sa dobre keď je niektorá z nich doma. Premýšľala som nad hľadaním nového ubytovania avšak samostatnú izbu ako túto a ešte tak krásne prerobenú ako sa mi podarilo prerobiť a v takej dobrej lokalite už len tak ľahko nenájdem a za takú cenu určite nie, Ešte jedna vec ma mrzí, že v tom byte ostanú všetky krásne spomienky. A navyše sa bojím aby som sa nedostala ešte do horších podmienok. Toľko môj výlev.... mohli by ste mi napísať prosím nejaké argumenty alebo názory aby som sa vedela rozhodnúť ? Lebo keď to rozoberám v hlave tak sa točím v kruhu. Ďakujem za každú rozumnú odpoveď.
Neviem, podľa mňa spolubývajúci, o ktorých takmer nevieš, sú výhra
Stále by si mohla počuť podivné zvuky z vedľajšej izby.
Alebo mať prehnane komunikatívnych spolubývajúcich, takže ti ukroja veľa z času, ktorý si mala vyhradený na niečo iné.
Alebo si na,teba počkať pred dverami kupelne, aby ti bytkli, že si,tam,príliš dlho alebo že priveľmi splachuješ
A tak
Lepsie nez hlucne party, hlucny sex atd atd atd...
Skus sa so spolubyvajucimi porozpravat, poprosit ich, ci by sa nedalo komunikovat normalnym sposobom alebo nieco.
Ja by som na tvojom mieste zostala, moze byt ovela, ovela horsie. Ja napr. byvam na intraku a moja spolubydla je jediny clovek na poschodi, co je pre mna v ramci tolerancie, inak oboji susedia su cisti kokoti, hlucny sex, hlucny smiech, jacanie, zavyjanie, piskanie, kvicanie, zvracanie, no proste keby tam prestahujes celu zoo tak je tam tichsie. Takisto vsetci ostatni, jacia po chodbach dnes tam niekto dovliekol male decko a 2 hodiny mi revalo pred dverami.
Ale tiez mam krasnu izbu a som az neuveritelne blizko ku skole tak to prehliadam
@mielikki podivné zvuky z vedľajšej izby počúvam denne.... a už mi bolo na papierikovom odkaze vytknuté že veľa varím (ze budu nedoplatky za plyn) a že veľa periem (že bude nedoplatok za vodu ... max. raz za tyzden periem nemyslim ze je to vela) a take neprijemne napätie tam je ... ale ano mas pravdu ze moze to byt stale horsie coho sa dost bojim ale bolo by fajn mat spolubyvajucich s ktorymi sa da aj porozpravat obcas
moja zlatá, buď rada, že bývajú v iných izbách ... čo by som ja dala za to, keby moja spolubývajúca bola v inej izbe..
a @mielikki má pravdu.. spolubývajúce, o ktorých nevieš, sú výhra..teda nie je to práve najlepšie, ak si spoločenský typ, ale je to určite lepšie ako to, čo mám ja...otravná, neznesiteľná, vymletá spolubývajúca
@staphylococcus asi všade sa nájdu nejaké indivíduá ktoré dokážu pokaziť životný priesor, neviem si predtaviť žiť na intraku vôbec... som zvyknuta na svoj klud a vlastnu izbu som jedinacik a potrpim si na tom a nehanbim sa za to ! D
@mielikki periem plne pračky, nosim len čierne oblečenie .. takže s tym problem nieje ... ubytovaní na výber je až až len neviem s kym by som zdielala životny priestor ale dik za ponuku
Presne takto som existoval 8 rokov. A nedá sa to vyriešiť. Jediné čo sa potom riešilo, boli hádky . Keď si predstavím, že sme mali takmer hodinovú diskusiu o čistiacich prostriedkoch ktorá skončila hádkou, tak ... ako. Potom sa baby odsťahovali, prišli chalani a je pokoj. Žiadne lístočky, žiadny bordel, rozprávame sa, zdravíme sa. Pohoda.
@dumbledore presne do tohto stadia by som rada dospela avsak toho ze odidu sa nedockam kedze jedna z nich ma ten byt v prenajme a uz je tam 7 rokov ale to ze pocas 6 mesiacov odtial zdrhli uz 4 baby to o niecom svedci
Haha u nás sa to dosť menilo, ale tak ľudia si našli inú prácu, svoje ubytko alebo sa odsťahovali. Každopádne sa naučíš veľmi veľa vďaka týmto skúsenostiam.
@dumbledore keby si vedela ze sa tam nic menit nebude lebo najvacsia trubka to ma v prenajme tak by si sa odstahovala alebo by si ostala ? ja sa bojim ze pojdem do horsieho
@dumbledore omg prepac D mrzi ma to velmi sa ospravedlnujem odpustis mi to ? automaticky som odpovedala v zenskom rode ked sa mi ozvali same baby zatial este raz prepac
Ale veď srandu si robím. Neodišiel by som, nikdy. Mal som krásnu izbu, sám som si ju zariadil a nikde inde by som nenašiel také dobré miestečko a vždy som vydržal, kým nejaké to nemehlo neodišlo. Určite vydrž. Nerobte si naschvály, upratuj si po sebe a keď bude mať niekto problém, tak proste neviem a zdrav, ak neodzdravia, tak sa na ne vyser.
@dumbledore ale ved ja sa snazim ako sa len da aj sa obcas snazim nadviazat konverzaciu a staaale nic len oni robia zlobu obcas a su straaaasne bordelarky
Haha o tom by som ti vedel napísať román, o tom bordeli. Ale nerieš, proste upratuj si po sebe, občas povysávaj celý byt, aby nikto nemohol povedať, že tam nič nespravíš a hotovo. A keď sa nechcú rozprávať, tak sa na ne vyser. Pohoda. Je to trápne ja viem, ale tak ... niekedy sa nedá.
@qttwiggy
Ahoj, odpoviem z pohladu cloveka, co prenajima rodicovsky byt uz 6 rokov.
Opisany stav je nadstandardne dobry.
Nekomunikacia a odkazy na listkoch su bezna prax. Ak ti nic ine nevadi, niet dovodu sa znepokojovat a vonkoncom menit byvanie.
Sanca, ze sa dostanes do horsieho, je velka.
Podla mojej skusenosti spolu dobre vychadzaju len osoby, co sa poznaju uz pred nastupom do najmu. Inak su tam okrem nekomunikacie caste konflikty o upratovanie, cistiace prostriedky, elektrinu, vodu, navstevy atd. Mala som len dve dvojicu bab, ktore sa tak kamosili, ze dodnes su v kontakte, hoci uz byvaju vo svojom Ale to su vynimky, na kt. treba mat sakra stastie.
Este dodam, ze sa pri snazim vyberat kompatibilne typy ludi pri ubytovani, napriek tomu to vacsinou nefunguje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Stále by si mohla počuť podivné zvuky z vedľajšej izby.
Alebo mať prehnane komunikatívnych spolubývajúcich, takže ti ukroja veľa z času, ktorý si mala vyhradený na niečo iné.
Alebo si na,teba počkať pred dverami kupelne, aby ti bytkli, že si,tam,príliš dlho alebo že priveľmi splachuješ
A tak
Skus sa so spolubyvajucimi porozpravat, poprosit ich, ci by sa nedalo komunikovat normalnym sposobom alebo nieco.
Ja by som na tvojom mieste zostala, moze byt ovela, ovela horsie. Ja napr. byvam na intraku a moja spolubydla je jediny clovek na poschodi, co je pre mna v ramci tolerancie, inak oboji susedia su cisti kokoti, hlucny sex, hlucny smiech, jacanie, zavyjanie, piskanie, kvicanie, zvracanie, no proste keby tam prestahujes celu zoo tak je tam tichsie. Takisto vsetci ostatni, jacia po chodbach dnes tam niekto dovliekol male decko a 2 hodiny mi revalo pred dverami.
Ale tiez mam krasnu izbu a som az neuveritelne blizko ku skole tak to prehliadam
Pranie možno trocha,chápem, ak perieš poloprázdne pracky a tak,ale inak..
Takto sa,strategicky spýtam: Kde byvas? Možno by som vedela tak od februára ponúknuť alternatívu
a @mielikki má pravdu.. spolubývajúce, o ktorých nevieš, sú výhra..teda nie je to práve najlepšie, ak si spoločenský typ, ale je to určite lepšie ako to, čo mám ja...otravná, neznesiteľná, vymletá spolubývajúca
Ahoj, odpoviem z pohladu cloveka, co prenajima rodicovsky byt uz 6 rokov.
Opisany stav je nadstandardne dobry.
Nekomunikacia a odkazy na listkoch su bezna prax. Ak ti nic ine nevadi, niet dovodu sa znepokojovat a vonkoncom menit byvanie.
Sanca, ze sa dostanes do horsieho, je velka.
Podla mojej skusenosti spolu dobre vychadzaju len osoby, co sa poznaju uz pred nastupom do najmu. Inak su tam okrem nekomunikacie caste konflikty o upratovanie, cistiace prostriedky, elektrinu, vodu, navstevy atd. Mala som len dve dvojicu bab, ktore sa tak kamosili, ze dodnes su v kontakte, hoci uz byvaju vo svojom Ale to su vynimky, na kt. treba mat sakra stastie.
Este dodam, ze sa pri snazim vyberat kompatibilne typy ludi pri ubytovani, napriek tomu to vacsinou nefunguje.