@ewitaa Štipko dostaneš raz za semester, žiadosti sa podávajú asi v novembri, respektíve v apríli. V poslednej dobe je to do 3000 KČ. Jedinou podmienkou je trvalé bydlisko mimo Brna.
@ewitaa ak nie si z Brna tak ho dostanes, je to 3000 korun tusim, ak to neznizia, a podava sa v novembri kliknutim na ISe, a dostanes ho zaciatkom decembra, a dalsi semester tiez to iste
@cmelo4772 je to ubytovacie stipendium, nesuvisi s prijmami... a ani prospechom. Dostanes ho, ak nemas trvaly pobyt v Cesku a ak nestdudujes uz druhu skolu.
@alysia preto sa pytam bo rozmyšľam isť študovať do brna som z oravy a študujem na gymnaziu už som vlastne 3 teraz ... len či ta čeština nebude problem pri skuškach a učeni ... a predsa len brno je pre mňa bližšie ako blava ak je to v česku xD
@cmelo4772 neviem teda. Mne to problem nerobi, lebo som zo zapadu Slovenska a tu asi chytame lepsie signal ceskych stanic ako u vas hore, tak neviem. Pouzeras filmy po cesky? citas knihy po cesky?
@alysia jj pozeram filmy aj serialy po česky aj knihu ale iba jednu som čital po česky len neviem možno odborne slova terminy možu robiť problem ... a čo študuješ v brne ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
(dobre, trocha viacerými, ale je to proste strašne jednoduché)