Ahojte...potrebujem poradiť...hrozne dlho sa učím,tipom bifľovania...preto sa asi hodinu učím dve strany v zošite...b škole sa taktiež nesústredím....ako to zmeniť???
mne sa najlepšie učí tak, že si to prečítam (samozrejme tomu musím chápať), potom si na papier vypíšem podstatné veci, zopakujem si to z hlavy a keď to viem tak si to ešte raz prečítam
Základom je učivo pochopiť. Sú veci ktoré sa treba vyslovene nabifliť, nejaké vzorce/poučky/roky...
Ja sa učím pomerne rýchlo, dokonca viem učivá od slova do slova (nemôžem si pomôcť, nie všetko sa dá obkecať vlastnými slovami) ale hlavné je aby niečo z toho v hlave zostalo ..
Presne, pochopiť skús si to predstaviť, ja keď sa učím anatómiu tak si píšem alebo slovíčka skúšam si to kresliť atď a ide to... prípadne si to niekedy nahrám na diktafón a počúvam, keď cestujem a tak... tak si dosť vecí zapamätám ... každý má ale iný spôsob
ja si popri učení sa predstavujem, že čítam nejaký obľúbený časopis (national geographic, historickú revue, wired...), ak si to predstavím dobre, tak sa učivo stáva razom pútavejším a ľahšie sa ho naučím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
učenie spôsobom biflovania je úplne zbytočné
proste sa musíš prinútiť počúvať učitela/ku ...
Ja sa učím pomerne rýchlo, dokonca viem učivá od slova do slova (nemôžem si pomôcť, nie všetko sa dá obkecať vlastnými slovami) ale hlavné je aby niečo z toho v hlave zostalo ..
Netreba sa učiť pasívne ale aktívne, je to lepšie