Akó ja už stresujem nad Monitorom teraz Keď si pomyslím že učiť sa na ten blbý monitor + normálne učivo čo mne sa často nestáva tak neviem neviem Tak ja som všade počul že sa všetci drvili v devine tak či aj vy Ale druhý polrok už bude OK dúfam
pokial nemas zanmosti tak sa aj tak neuc xD nikto sa neucil ani ked ti to niekto tvrdi...nestresuj ja ako aj vacsina podla mna sa uci dva,tri dni pred nim mozno tyzden a myslim ze dobre dopadlo nieco som precital na 5 min a bolo..je to zbytocne lebo pocas monitora ti to vsetko aj tak vypadne a budu uplne ine otazky akoby si cakal..takze moja rada ser na to a nestresuj aj tak to dopadne na pi*u
Ja som sa neučil nič, iba v škole, čo sme počítali a chodil som ešte k ujovi staré monitory prepočítať párkrát, ale doma som nerobil nič a napísal som veľmi dobre.. Je to ľahká kokotina, nestresuj.
Inak Komparo čo som písal teraz v 8. triede som nepochopil...akože po skončení sme si to prepočítavali s učiteľkou, mal som správne okolo 6 úloh z 20 (samozrejme skoro všetko tipovačka) a na výsledkoch na tom papieri som mal že 4 dobre :/ Tak ako fakt na kkt sa budem učiť keď to zmanipulujú Podplatili ich aby som mal menej či čo? Pridrbaná korupcia Inak to som písal o matike Ale slovina ma tiež sklamala...mal som mať 35 bodov zo 40 a mal som len 30 To je hajzlovina všetko
učila som sa menej ako nokedy a napísala som monitor najlepsie z celej triedy... prišla mi osobne gratulovat riaditelka školy pritom moje známky.. žiadna sláva..
@smartboy Z tzv. monitoru nemaj strach, vôbec sa naň nemusíš veľa učiť. My sme mali dva dni pred ním riadnu prípravu: pondelok – 3 hodiny Sj/2 hodiny M, utorok – 2 hodiny Sj/3 hodiny M. Veľa som si toho pamätala z predošlých ročníkov (hlavne zo Sj) a z tej prípravy sa toho do mňa ešte viac dostalo. Lenže na monitore bolo toho veľa na logiku (či chytáky) hlavne z M. Takže to dopadlo tak, ako to dopadlo. Sj 60% - M 30%. Ale som spokojná...
A ešte k tej otázke, či som sa v IX. Ročníku učila viac, ako v predošlých. Áno, najviac. Hlavne na fyziku, tú som neraz preplakala. Ale to iba kvôli tomu, že sme schytali riaditeľku. Na začiatku školského roka nám hneď dala dve písomky, s ktorých som mala po napísaní celkom dobrý pocit a dostala som dve päťky. Ale inak aj ostatné predmety dali zabrať, ale menej. A pri slovenskom jazyku som si niečo veľmi dôležité uvedomila...
@trubka91 s takej fyzike by som rad psial aj každý den inac som pohorseny mierne s úrovnou fyziky v 9.rocniku pretoze je strasne primitvna a zastarala..sorry ale ucit sa o planetach ze kde su???? ved to vie dnes kazdy poradie planet..a veci ako zvuk nieje vo vesmire lebo je tam vakuum......fakt z fyziky tento rok som si odniesol minimum nových vedomosti...
Na obyčajné predmety som sa neučila vôbec, v škole som počúvala výklad a tak som si tie najhlavnejšie veci zapamätala. Na monitor a prijímačky som si robila testy z m a sj.
Nie. Nikdy som nejak nepociťoval žeby som sa učil viac. Myslím si, že to bolo tak isto ako po ostatné roky na ZŠ. Takže vôbec nemusíš mať strach. Ak si si učivo počas 4 rokov na druhom stupni aspoň pozrel, tak by si to mal napísať v pohode. Napr. my sme nemohli mať na matike ani kalkulačky ani vzorce, mali sme 30 úloh (teraz je 20, ak sa nemýlim) a napísal som matiku na 100% a slovinu na 93,3%. (nechválim sa, uvádzam iba na porovnanie)
Pokiaľ by išlo o dôležitosť výsledku, tak ani tu nemusíš mať strach. V časoch, keď som ja nastupoval na strednú, tak to bolo ako tak, robili sa prijímačky atď. No potom sa už od toho upustilo, bral sa každý, pretože školy dostávajú peniaze na hlavu študenta, čiže čím viac zoberú, tým viac dostanú. A musím povedať, že kvantita prevyšuje kvalitu, ktorá klesla asi štvornásobne. (ak nie viac)
Moja rada. Pozri si tie veci, v ktorých máš slabiny a nestresuj sa zbytočne, pretože platí, že čím viac budeš o tom rozmýšlať, tým viac to nakoniec dokašleš.
@teriq každý, kto už zmaturoval mi povedal presne to isté že maturita to je nič a viem, že keď budem mať aj ja po mature, budem hovoriť to isté ale predsa aj ty, keď si mala pred maturou, nebála si sa aspoň trochu? .. ja ak si tak spomínam na monitor, bála som sa, ale zrovna dva dni predtým som ochorela a nechcela som robiť monitor v náhradnom termíne a bolo mi dosť zle, tak som nevládala ani stresovať .. ale na maturu by som už v takom stave nešla
@anniedecadence nikde netvrdím, že som sa nebála a aj mňa rozčuľovalo, keď mi každý opakoval, že matura je v pohode. ale skutočne je. ono sa to zdá. najdôležitejšie ale je, aby si tam nešla s tým, čo si nechceš vytiahnuť, ale s tým, čo chceš. fakt to pomáha. a potom treba už len vedieť
Neučila som sa nikdy, ale v deviatke som to dotiahla do dokonalosti tým, že som asi dva mesiace ani raz vo štvrtok neprišla do školy, a celkovo moja dochádzka bola veľmi sporadická. (Triedna si bola vedomá toho, že mám prístup k pečiatke svojej obvodnej, a tak odo m§a ospravedlnenky ani nikdy nepísala.)
na základnej som sa najmenej učila práve v deviatke. alebo skôr lepšie povedané, flákala som sa vždy, ale v deviatke najviac. tak isto to bolo so strednou a štvrtým ročníkom.
@romanzkrajinyx Musím s Tebou súhlasiť. O planétach som všetko vedela už na prvom stupni. Ale chápem, asi nemali čo dať do tej učebnice, tak tam niečo nezaujímavé napísali o astronómií. Fyzika bola zaujímavá na začiatku...
Ja som robila monitor tento rok a učila som sa tak normálne. na školské doučká som chodila ale skorej len pre to že boli povinné. Z obydvoch som mala 85 percent a pri tom na vysvedčení niekedy aj 3. U nás sa dalo radiť v pohode ale odpisovať nešlo. Ale aj tak mi to na nič nebolo lebo som išla na taku školu kde to neni treba (bilingvalnu obchodku) Ale držím palce a nestresuj. Všetko je to v pohode
Prvý polrok som sa učila rovnako ako vždy predtým, na vysvedčku len jednotky dvojky, kvôli škole, druhý polrok už som sa neučila vôbec, ale naozaj vôbec nič.
Ale monitor? Na príprave som bola dvakrát a kašlala som na to, aj tak som ho napísala ako jedna z najlepších. Neni treba sa učiť.
neviem, mna čaka teraz 9 A monitor spravim dufam dobre,ale v 2 polroku aj tak budeme zo školnikom kosiť travu a robijať stary nabytok takže mi to je jedno
tak ja som tiež v 9. a celý čas som si hovorila že sa nebudem s monitoru stresovať že to je hovadina že to zvládnem a tak šak čo a teraz jk sme došli do 9. tak všeci učitelia nás len strašia a tresujú a teraz ako fakt neviem už sa bojím že začnem stresovať aj ja
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
@1 ono cely zivot je vlastne kokotina pred ktorou sa neoplati stresovat
a na monitor som si dva dni predtým vytiahla tie také knihy žlté na monitor, troška poštudovala a napísala som ho lepšie minimálne ako polovica triedy
to nebolo učenie .... monitor je kravina na entu .... a príd na našu školu ..(gympel hnusny) a tak zažiješ čo znamená slovo UčIť SA ...
a ja len druháčka .. mne bol prvy ročnik hrozná makačka
ale ludia,ktorých poznám vačšinou hovorili že serú na monitor...a že sa na to učiť nebudú.....teda to hovorila drvivá vačšina
a potom poznám ludí čo hovorili že sa učili,učili,stresovali,stresovali...celý školský rok...a potom to aj tak posrali
Nie. Nikdy som nejak nepociťoval žeby som sa učil viac. Myslím si, že to bolo tak isto ako po ostatné roky na ZŠ. Takže vôbec nemusíš mať strach. Ak si si učivo počas 4 rokov na druhom stupni aspoň pozrel, tak by si to mal napísať v pohode. Napr. my sme nemohli mať na matike ani kalkulačky ani vzorce, mali sme 30 úloh (teraz je 20, ak sa nemýlim) a napísal som matiku na 100% a slovinu na 93,3%. (nechválim sa, uvádzam iba na porovnanie)
Pokiaľ by išlo o dôležitosť výsledku, tak ani tu nemusíš mať strach. V časoch, keď som ja nastupoval na strednú, tak to bolo ako tak, robili sa prijímačky atď. No potom sa už od toho upustilo, bral sa každý, pretože školy dostávajú peniaze na hlavu študenta, čiže čím viac zoberú, tým viac dostanú. A musím povedať, že kvantita prevyšuje kvalitu, ktorá klesla asi štvornásobne. (ak nie viac)
Moja rada. Pozri si tie veci, v ktorých máš slabiny a nestresuj sa zbytočne, pretože platí, že čím viac budeš o tom rozmýšlať, tým viac to nakoniec dokašleš.
Ale monitor? Na príprave som bola dvakrát a kašlala som na to, aj tak som ho napísala ako jedna z najlepších. Neni treba sa učiť.
pohoda, kliiiidek