Keby že chcem študovať učiteľstvo angličtina a francúzština, tak musím mať maturitu z oboch? A v prípade tlmočníctva a prekladateľstva treba perfektne ovládať oba jazyky? Lebo francúzštinu neovládam až tak perfektne... Myslíte si, že sa viac oplatí študov
@maji654 za predpokladu ze si najdes uplatnenie urcite viac tlmocnictvo .... a ked chces studovat ucitelstvo tak nie je podmienka aby si z tych predmetov mala maturitu ..takze pohoda ...
z jedného ale lepšie ak máš z obydvoch, to si nájdeš na stránkach univerzít, tam sú bližšie informácie ohľadne toho, viac sa oplatí prekladateľstvo..ale pri ňom musíš ovládať oba jazyky na B2!
@maji654 zase neviem ci ta nase vysoke pripravia dobre ci uz na tlmocnictvo alebo na ucitelstvo ...... , ked sa spolahnes cisto len na skolu ..kebyze aj pojdes na 2-3 roky pozit do sveta tak to uz hej ale cisto len nasa vs ? ...co ja viem ..... mne osobne sa zda ze moji anglictinari co boli aj vonku mi potom dali viacej ako tí ktorí nebolo nikde len maju vystudovanu anj napr ........... inac tie blbosti s maturitou a tak nepocuvaj ...jak pisem , nemusis mat nic ...skoly proste beru ludi ... no niekde robis prijimacky tak samozrejme musis vediet daco ...ale tam kde prijimacky nerobis ...vacsinou na filozoficke fakulty tak tam ta naozaj v pohode zoberu ......no a potom len sa udrzat ........... tak vela stastia ti prajem
Mňa prijali an na učiteľstvo aj na tlmočníctvo (ale nakoniec idem aj tak na inú školu ). Tiež som nevedela, či potrebujem maturitu aj z druhého jazyka (prijali ma na anj a nj a z nj som nemala v poslednom ročníku ani seminár - ale nakoniec som aj z nemčiny zmaturovala na výbornú ).. tiež neviem dobre druhý jazyk - po nemecky (a idem na školu kde nemčinu budem študovať, takže to bude makačka)... a daj si prihlášky aj na tlmko aj na učiteľstvo, ak ťa zoberú, potom sa rozhodneš ..tuším, že na učiteľstve sa dajú urobiť nejaké skúšky a prestúpiť na tlmočníctvo alebo niečo podobné - ale to si fakt nie som istá.... v každom prípade vľa šťastia!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov