Ahojte,
chcela by som sa informovať o štúdiu učiteľstva predmetov dejepis a náboženstvo. Budem rada ak mi napíšete svoje postrehy napríklad nakoľko je to náročné, výhody a nevýhody. Skúsenosti si budem tiež ceniť. Budem rada ak mi budete písať aké je to v
@feklus
ani by som nepovedala učiteľ nemá všetky prázdniny ako žiak zas a každý deň sa pripravuje na hodiny ako aj ten žiak. Tam musí stále nejaké novinky prinášať a sledovať ako sa niektoré veci nemôže učiť dvadsať rokov staré veci a podobne. S tými prázdninami to nie je také ružové
@nessadurianelgden1 neviem o akom ucitelovi hovoris, ale ak ucis dejepis tak mi nehovor ze am musis sledovat dianie a pripravovat novinky, sak to je furt to iste, tak isto napr matika. Tiez priprava na hodiny? pozres si co mas ucit a dojdes a povies im to. Sak teraz by som mohol ist podla mna vklude ucit matiku na strednu co viem vsetko co tam beru a furt sato opakuje. Potom je rozdiel medzi ucitelmi hlavne v tom ako to vedia predniest a aby to bolo pochopitelne. Ucitel na VS je uz asi nieco ine
@hotaru sak ale oco tam ide povedz stredoskolske ucivo matiky viem vysvetlit aj ja a to nejsom ziadny ujebany einstein. Geografiu tiez by som slahol + telesnu a informatika a som za vodou mozem ist ucit na gympel . Sak ucia dokola to iste aspon teda na nasej skole. Na informatike sa uci wor a excel DDDDDDDd to uz sme inde. A co sa tyka uciva na zakladke tak to uz fakt jako sa tam chces na neco pripravovat na hodiny? really? mozno testy opravovat. Potom uz ako som hvoril je rozdiel v tom ci ten ucitel vi rpacovat s tymi detmi/studentami aby ichto naucil atd. To je moj nazor na ucitela :/ Nehovorim ze to je robota ktorumoze robit kazdy debil lebo urcite ne ale zase nehovorte mi ze ucivo safurt neopakuje pls. Mat dobreho ucitela ktory dokaze vysvetlit a naucit je popici vec nie kazdy to vie ale ze by sa musel stale vzdelavat aby mohol dalej ucit novinky je mega bullshit v porovnani s napr informatikom, alebo uctovnickou atd.
@feklus
Náhodou ak chceš učiť napríklad učiť geografiu musíš vedieť aj samotnú kartografiu, ktorá nie je len o mapových znakoch, ale aj o prepočítavaní zemského priemeru skreslenia máp a dalších vecí. Musíš ovládať geologiu mineralogiu. Učíš sa dokonca o planétach. Máš základy štatistiky a potom musíš ovládať demogeografiu učia ťa síce kopec vecí, ktoré potom učiť nebudeš, ale to len preto ich nebudeš učiť lebo nie je na ne priestor. A to čo som sem napísala to nie je všetko to je polka prváku necelá polka. AK chceš učiť informatiku musíš vedieť programovať. Preboha už na základnej škole programujú. Možno len v trapnom Imagine ale čo dáš piatakovi na základnej škole? A ano telocvik ten jediný je lahký jediné čo tam máš ťažké je anatomia a latina. Potom všetko ostatné je o kondičke. ALe kým sa dostaneš k tomu, aby si učil niektoré veci musíš vedieť daleko viac ako môžeš vidieť na jednom hlúpom gympli.
@feklus
Plus vytváranie interaktívneho vyučovania rozličné programy, ktoré sú k tomu a podobne. V dejepise môžeš sledovať tiež aj nové nálezy. V knihách pre stredné školy sú dakedy aj bludy plus historia nie je len to čo sa stalo v stredoveku, ale aj to čo bolo pred rokom alebo tak musíš sledovať aj čo sa deje v súčastnosti mňa na maturite z dejepisu sa tiež pýtala na aktuálneho svätého otca to bol zvolený len dva týždne aká historická udalosť. Jednoducho musiš sledovať čo sa deje. Geografia posúvanie hraníc štátov a tak dalej. Fakt nevieš o čom hovoríš.
@nessadurianelgden1 sorrymas pravdu, spomenul som si ako nas ucila na dejepise o tom co sa dialo roku 2005 az 2013, tiez na matike furt chodila s teoriami ktore vynasli par mesiacov dozadu a vzdy nam onich hovorila a ucila nas ich.
@feklus
dakujem za uznanie uznávam niektorý učitelia to fakt odfláknu, ale to nie sú pravý učitelia a mrzí ma, že tý čo sa snažia tak sú hádzaný do jedného vreca s tými ostatnými.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale aj tak si myslím @1
ani by som nepovedala učiteľ nemá všetky prázdniny ako žiak zas a každý deň sa pripravuje na hodiny ako aj ten žiak. Tam musí stále nejaké novinky prinášať a sledovať ako sa niektoré veci nemôže učiť dvadsať rokov staré veci a podobne. S tými prázdninami to nie je také ružové
prečo myslíš?
POPROSIM ABY KOMENTOVALI LEN LUDIA KTORY STUDUJU ASPON JEDEN Z TYCHTO APROBACNYCH PREDMETOV ALEBO NIECO O TOM NAOZAJ VEDIA
Náhodou ak chceš učiť napríklad učiť geografiu musíš vedieť aj samotnú kartografiu, ktorá nie je len o mapových znakoch, ale aj o prepočítavaní zemského priemeru skreslenia máp a dalších vecí. Musíš ovládať geologiu mineralogiu. Učíš sa dokonca o planétach. Máš základy štatistiky a potom musíš ovládať demogeografiu učia ťa síce kopec vecí, ktoré potom učiť nebudeš, ale to len preto ich nebudeš učiť lebo nie je na ne priestor. A to čo som sem napísala to nie je všetko to je polka prváku necelá polka. AK chceš učiť informatiku musíš vedieť programovať. Preboha už na základnej škole programujú. Možno len v trapnom Imagine ale čo dáš piatakovi na základnej škole? A ano telocvik ten jediný je lahký jediné čo tam máš ťažké je anatomia a latina. Potom všetko ostatné je o kondičke. ALe kým sa dostaneš k tomu, aby si učil niektoré veci musíš vedieť daleko viac ako môžeš vidieť na jednom hlúpom gympli.
Plus vytváranie interaktívneho vyučovania rozličné programy, ktoré sú k tomu a podobne. V dejepise môžeš sledovať tiež aj nové nálezy. V knihách pre stredné školy sú dakedy aj bludy plus historia nie je len to čo sa stalo v stredoveku, ale aj to čo bolo pred rokom alebo tak musíš sledovať aj čo sa deje v súčastnosti mňa na maturite z dejepisu sa tiež pýtala na aktuálneho svätého otca to bol zvolený len dva týždne aká historická udalosť. Jednoducho musiš sledovať čo sa deje. Geografia posúvanie hraníc štátov a tak dalej. Fakt nevieš o čom hovoríš.
dakujem za uznanie uznávam niektorý učitelia to fakt odfláknu, ale to nie sú pravý učitelia a mrzí ma, že tý čo sa snažia tak sú hádzaný do jedného vreca s tými ostatnými.