Ahojte.Chcel by som sa informovať,že či je tu niekto kto študuje SJ a literatúru.Zaujímalo by ma hlavne náročnosť predmetov,prístup učiteľov napr. na prešovskej univerzite alebo na univerzite komenského.Jednoducho všetko o tomto predmete.Ak sa niekto tak
studovat ucitelstvo slovenskeho jazyka v presove je zdraviu skodlive. vztahy na filozofickej fakulte v presove su velmi napate... urcite neodporucam pre psychicke zdravie
@nikisweet Myslíš, že učiteľ slovenčiny je zbytočné povolanie? Keď je jej výuka povinná od základky po maturitu? Zaujímavé.
Je mi zle z názorov typu medicína, právo, farmácia, IT a xy je to jediné, čo má nejakú hodnotu. Je to prinajmenšom obmedzené. Čo mi príde desivé je, že takých ľudí je tu toľko...
Ja chápem, že aj učitelia slovenčiny musia byť, ja to nepopieram, ale učiteľov je vo všeobecnosti veľmi veľa a preto keď sa človek chce mať v živote lepšie ako priemerne treba sa poobzerať po niečom s lepším uplatnením, mimochodom ani to právo už nemá hodnotu
@nikisweet mne sa tiež nepáči názor, aby si človek vyberal školu podľa uplatnenia. teraz, ak ho baví byť učiteľom a rozdať sa tým študentom, dať im skúsenosti, pozerať na nich ako rastú, má rád ten predmet...prečo by mal ísť na medicínu, ktorá ho dajme tomu nebude baviť len aby sa podľa tvojich slov "mal v živote krásne?" podľa mňa sa v živote bude mať krásne práve vtedy, keď bude robiť to čo ho baví. bolo by fajn, keby na tom ešte aj poriadne zarobil, ale to je už len taký bonus. taký je môj názor. že pokiaľ robíš niečo čo ťa nebaví len pre peniaze, nemôžeš byť šťastný a mať sa v živote krásne.
@hugoboss04 Študovať jazyk je to najťažšie... teda, čo sa týka tohoto smeru...Študujem síce angličtinu a na inej univerzite, ale... V podstate sú to rovnaké predmety len v inom jazyku...
@hugoboss04 vystudovala som slovencinu na Presovskej univerzite......mna to bavilo, bolo to narocnejsie (ako obcianska), vela povinneho citania, ale ak ta to bavi, ide to.....rada spominam na svoje studium...len je to 5 rokov dozadu a odvtedy sa to tam pomenilo.....takze neviem, ako ej to tam dnes......teda konk. na slovencine....
@sorciera Takže podľa Teba by som to mal skúsiť?nič iné ma naozaj nebaví,ale zas viem,že to nie je len o diktátoch a slohoch ako na základnej.No mám trochu strach aké to tam bude
@sorciera Ahoj Ja tiež zvažujem učiteľstvo sloviny v kombinácii s geografiou. Od sloviny ma každý odhovára, lebo že vraj je to veľmi ťažké štúdium a že je tam veeeľa, veeeľa povinného čítania - koľko toho bolo za tvojej éry? Cca koľko kníh za semester? Ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Je mi zle z názorov typu medicína, právo, farmácia, IT a xy je to jediné, čo má nejakú hodnotu. Je to prinajmenšom obmedzené. Čo mi príde desivé je, že takých ľudí je tu toľko...