Čo si myslíte o profesii Učitestva ?? ja sa prave rozhodujem nad vysokou skolou jednou z alternatív je aj ucitelstvo... (ucitelstvo geografie mozno s nejakym inym predmetom -obcianskou vychovou alebo biologiou) ... Viem ze nazory na učitelstvo nie su vačs
wem ze tie platy nie su bohvieco....ale raz urcite sa dufam dvihat budu... a geografia ako predmet ma baví urcite by som chcela robit nieco s tym.. a ucitelstvo je taka najistejsia praca si myslim,.. nie ako ostatne profesie kde vacsina ludi koncí na urade...ucitelov je stale niekde treba... a hlavne by som chcela ostat v mieste svojho bydliska pretoze tu mam rodinu a priatela..a ten sa teda asi stadeto nepohne.... a vazmite si aj taku pracu ucitela wed tí poriadne ani nic nerobia par hodiek vskole ptom dovecera volno vikendy tez kazdy blby sviatok a letne prazdniny... by som vyuzila na pracu v zahranicíí
nechod robit ucitelstvo, podla mna na slovensku stale budu velmi nedoceneni... A ono to neni tak, ze nic nerobia. Predsa musis ako ucitel davat pisat pisomky detom (co potom treba doma citat a u nas na seminary po biole ostane jej na domov tak 50-70 stran citania...), pripadne si aj nieco pripravovat ak sa o taku robotu aj ozaj zaujimas a chces deti nieco naucit....
ta oprava pisomiek na doma by nebol az taky problem... wed si len predstavte nejake manualne práce a ako tí ludia chodia zniceni domov... toto je oproti tomu este relax..... a myslim si ze by ma to aj bavilo... kedze o geografiu sa zaujimam... aj ked wem ze terz su deti len co raz horsie a drzejsie,, a vobec si tuto profesiu uz nevazia..ale na tom uz ja nic predsa nezmenim...zavisi aj od pristupu kazdeho ucitela ako sa aj tie deti budu spravat...a neutral001 : na aku univerzitu chodis?a co studujes aky odbor? ja wem ze je to dost narocné ... mam bratranca tez studoval ucitelstvo musel aj opakovat rocnik a to nje je vobec sprosty
ja tiez sa chystam studovat ucitelstvo... ale cudzich jazykov....to bude hard....lebo kombinacia nemciny a angliny....úúúf....
@renca4555 ved chod studovat co ta bavi,.....ucitelov ubuda, a stale ich bude treba.....nie ako pravnikov, ekonomov, ci lekarov....tych je jak hadov....... DD a ked chces studovat geo, mozes kludne pracovat sa mi zda aj v cestovke.....niekde DD nemusi clovek hned len automaticky ucit
@mikulkabojovna pfu tak tie jazyky ti teda ozaj nezavidim...ja na ne vobec nemam talent a obdivujem ludí co maju .....wed jasné a ak by som sa nahodou nezamestnala ako ucitelka budem robit nieco iné aj tak vacsina ludi terz uz chodí na vysku len kvoli titulom....
@mikulkabojovna nje UKF a UMB...a ty kde? tak to aj ja tebe drzím palce..z jazykmi sa urcite uplatniš ked nie ako ucitelka..urcite ako prekladatelka a podobne a dobre to vynasa...
a vazmite si aj taku pracu ucitela wed tí poriadne ani nic nerobia par hodiek vskole ptom dovecera volno vikendy tez kazdy blby sviatok a letne prazdniny... by som vyuzila na pracu v zahranicíí
máš trochu skreslené predstavy, tak dúfam, že okrem vidiny zvýšenia platov, toto nie je tvoja jediná motivácia
Určite nie učiteľ!! AK máš rada veľa voľna, tak potom ok, ale musíš znášať horznú úroveň na školách čo sa týka vedomostí aj správania žiakov, ja by som do školstva ako učiteľka nešla nikdy ani za nič a obdiujem ľudí, ktorí sú ochotní to podstúpiť... zvyšovať platy učiteľom??? HA- HA Zasmiala som sa
V prvom momente, keď som rozmýšľal, čo pôjdem študovať, resp. budem robiť v budúcnosti, napadlo mi učiteľstvo... Predstava učenia detí, krásneho vzťahu s nimi, veľa voľna a podobne, znie určite krásne , lenže sú tu aj negatíva, ktorých je omnoho viac ako pozitív , napr. ja, budúci živiteľ rodiny za tú almužnu pracovať ojoj , decká sú nevychované, drzé, zlé, robia ti naschvál, nie je to tak, že učiteľ nemusí nič robiť, len niečo odučiť, ak tých deťom chceš niečo dať, musíš sa na hodiny pripravovať, zháňať materiály, keďže často chýbajú knihy, musíš chystať písomky a následne ich opraviť, musíš získavať kredity, aby sa ti tá almužna o pár € zvýšila, musíš pred začiatkom roka napísať osnovy, musíš robiť napr. také dozory, ktoré vôbec nie sú zaplatené - robíš to zadarmo , zober si, že všetky prázdniny, čo máš teraz, tak učiteľ si musí na každý jeden deň zobrať dovolenku , aj na riaditeľské voľno a pod. aj keď chce pracovať musí byť doma, potom sa stáva, že náhodou ochorieš, a aj tak chodíš do školy, alebo si potrebuješ odbehnúť, ale nejdeš, pretože by ti potom tieto dni chýbali cez letné prázdniny, a potom by si to ani nemala zaplatené . Ako, je to pekná predstava, ale budeš celý život ľutovať, keď budeš počítať každé €
pohodička - učiť na gymku kde je nejaká úroveň a žiaci ťa tam potrebujú kvoli priemerom aby sa nejaký/nejaká dostal/dostala na právo. Je veeeľmi veľký rozdiel ak niekto učí na základke pubertálne hlúpe a drzé deti a je rozdiel učiť na učňovke kde je úroveň a lá materská škôlka a rozdiel je na nejakom prísnom gymku atď....naši učitelia sa mali pri nás veeľmi dobre.
učiteľstvo? áno, nad tým som uvažovala aj ja... ale nad slovenským jazykom v kombinácií s etikou... a keď som to povedala svojmu bývalému profákovi, tak citujem: ,,Martina, nerob to! Nerob takú istú chybu ako som urobil ja!"... Áno, finančne to má teraz ťažké....
A to je iba jeden dôvod ešte keď uvážim ako úroveň školstva padá a žiakov tiež, zároveň však stúpa nevychovanosť deciek. Toľko byrokracie čo je okolo toho. Napr. minulý rok sa menili učebné plány - pomáhala som s tým našej zemepisárke - telocvikárke, ďakujem pekne a to nehovorím o tom, že keby si ešte bola triedna.
Zhrnutie: zlý plat, decká, kopec papierov, čo si budeš nosiť domov a ak ich budeš chcieť na hodine upútať? drina na doma a zase nezaplatená...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
nechod tam.zachran sa.kym je cas!
@renca4555 ved chod studovat co ta bavi,.....ucitelov ubuda, a stale ich bude treba.....nie ako pravnikov, ekonomov, ci lekarov....tych je jak hadov....... DD a ked chces studovat geo, mozes kludne pracovat sa mi zda aj v cestovke.....niekde DD nemusi clovek hned len automaticky ucit
trimem ti palce, nech ti vyjde DD a kde davas na jaku VS? do PO ?
a vazmite si aj taku pracu ucitela wed tí poriadne ani nic nerobia par hodiek vskole ptom dovecera volno vikendy tez kazdy blby sviatok a letne prazdniny... by som vyuzila na pracu v zahranicíí
máš trochu skreslené predstavy, tak dúfam, že okrem vidiny zvýšenia platov, toto nie je tvoja jediná motivácia
A to je iba jeden dôvod ešte keď uvážim ako úroveň školstva padá a žiakov tiež, zároveň však stúpa nevychovanosť deciek. Toľko byrokracie čo je okolo toho. Napr. minulý rok sa menili učebné plány - pomáhala som s tým našej zemepisárke - telocvikárke, ďakujem pekne a to nehovorím o tom, že keby si ešte bola triedna.
Zhrnutie: zlý plat, decká, kopec papierov, čo si budeš nosiť domov a ak ich budeš chcieť na hodine upútať? drina na doma a zase nezaplatená...