Čo sa týka prijímačiek predáva sa na to špeciálna kniha, ktorú si môžeš objednať priamo na škole.. viac Ti netreba si myslím (vlastne ani tú knihu Ti netreba ak máš trošku prehľad, alebo aspoň šťastie
Voliteľných predmetov si môžeš dosť vybrať, aj keď v prvom ročníku je ten výber dosť komický..
Čo sa týka tých prihlášok, zavolaj do školy, netuším ako to funguje..
A ináč by som Ti to určite odporučil, aj keď ja študujem marketing, masmediálnu komunikáciu by som nechcel..
@martin182 sú vôbec na ich webe vypísané tie volitelné predmety? Pretože som teoreticky 2 dni nonstop na tej stránke a neviem to absolútne nájsť. Prípadne, ak by si vedel aspoň o nejakých, čo sa týka foto, bola by som vďačná keby si si na nejaké spomenul
@nicolefabo Tak to netuším.. snažia sa o novú stránku takže v poslednej dobe je to so stránkou katastrofa A samozrejme sú tam aj predmety čo sa týkajú fotenia, niektoré len z časti, ale je tam aj foto ateliér.. keby som niekde našiel zoznam predmetov čo sme mali tak pošlem, ale neviem kde hľadať
@martin182 stránka im odvčera ide, preto sa pýtam, lebo to tam nevidím a myslím že čo som kukala ten fotoateliér, tak na ten sa môžem prihlásiť až ako druháčka. A na kurzoch si nebol?
ide, ale je nahlásená ako škodlivá a zopár údajov odtiaľ akosi nejde stiahnúť Možno to tam je niekde v histórií, lebo ono sa to každý semester mení takže jedine že by si sa tam pohrabala.. v tých "aktualitách" Myslím že môžeš aj ako prváčka, tak neoficiálne, tam sa dá všeličo..Ale v prvom ročníku budeš mať minimálne Základy AV tvorby = foto, video.. Na kurzoch som nebol, podľa mňa zbytočnosť, knihu som síce mal ale neprečítal som ju, takže dá sa to aj bez všetkého
@martin182 nechcem riskovať... kvoli tomu si ju kúpim, lebo asi sa iba na túto školu prihlásim. Mohla by som ťa poprosiť názov knihy? skočím do knižnice či ju majú.
ja tam som na media relations a máme predmet seminár multimediálnej tvorby, kde sme celý zimný semester preberali históriu fotografie. vyucujuca je strasne super takze keby mas zaujem o fotenie s nou sa da dohodnut, a ano je tam fotoatelier a kadejaké vola sa to že "kabinety" kde sa raz do tyzdna chodi, v prvaku za to nie su kredity ale vyssie vraj hej. urcite je tam aj nieco s fotenim. ak ta ta fotka bavi tak myslim ze ta skola je na to ok, ucenia neni tak strasne vela, sice teraz cez skuskove nadavam, ale viem ze na inych skolach je to ovela horsie... a tech,.vybavenie tam je super, takze davaju priestor tomu co ta bavi
@nicolefabo nepamätám si ako sa presne volala, len viem že bola ružová Aj by som Ti ju posunul ale už som ju niekomu požičiaval a ešte sa mi nevrátila.. v knižnici pochybujem že bude, to sa predáva jedine na našej škole, nikde inde.. ale určite bude včas pred prijímačkami oznam ohľadom toho, takže to sleduj a potom si ju môžeš objednať, času máš ešte dosť.. Alebo keby som sa dozvedel niečo skôr ohľadom toho tak Ti môžem dať vedieť.. a držím palce!
@ameliepoulain kedže momentálne študujem na OA, je to teoreticky aj moja jediná voľba táto škola, pretože netreba talentovky (chcem sa vzdelávať - nie rozvíjať, kedže som zatiaľ len samouk vo fotografii). Ale táto škola ma zaujala hlavne kvôli p. Huszárovi. Ten je vraj perfektný, a hlavne kvôli nemu sa mi oplatí ísť na túto školu ak sa chcem venovať fotografii. Ale chcem sa spýtať, je tá téma foto-video spojená v 1 predmete? Pretože o videu napr. neviem nič, tak či to nebude prekážať na tom semináre mult. tvorby
multimedialnu tvorbu majú tí čo sú na odbore media relations, ak chces ist na odbor masmedialka komunikacia, tak tam budes mat v prvaku predmet Základy audiovizuálnej tvorby a tam začínaš úplne od piky - nemusíš mať žiadne základy z ničoho... prvý semester sme dostávali úlohy na fotografie, na FB máme stránku a každý týždeň máš urobiť fotku na nejakú tému a uploadnúť to tam, na konci semestra máš urobiť 5 fotiek na 5 tém, teda 25 foto ako ročníková práca, tam sa možeš realizovať. Okrem toho možeš robiť aj pre časák a všeličo iné... prvákov neostrkujú, dá sa v pohode dostať hocikam ak si šikovná...
už ti povedali skoro všetko...ja by som len dodala že danú knihu vydávajú každý rok na novo..a kurz je ti v podstate na nič lebo ti povedia len to čo je aj v knihe....testy pokiaľ viem nezoženieš nikde na nete a prihlášku si môžeš poslať len jednu a len jeden odbor a len jednu formu štúdia
ževraj z tej knihy, ktorá sa dá objednať, je na príjmačkach minimum otázok, len je potrebné mať všeobecný prehľad, čoho sa celkom obávam vôbec netuším aké otázky by tam mohli byť.. a vysvedčenia tiež nemám bohvieaké
kamarát tam študuje a veľmi si to pochvaľuje. majú tam celkom zaujímavé predmety napr. dejiny filmu, základy multimediálnej komunikácie, filozofiu... a robia tam veľa praktických vecí, žiadne bifľovačky
hoci sa hovorí, že s ucm sa nezamestnáš, že je to len taká "škola hrou", ale podľa mňa je lepšie študovať masmediálnu, ak ťa to baví, ako ekonómiu, ak matiku neznášaš
ja som si dávala ešte na marketing do ba, ale tam je tiež parádny nával a sú tam talentovky, čo je iné oproti trnave a do nitry tiež na marketingovú komunikáciu.. tak dúfam, pevne verím, že ma vezmú aspoň na jednu školu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Voliteľných predmetov si môžeš dosť vybrať, aj keď v prvom ročníku je ten výber dosť komický..
Čo sa týka tých prihlášok, zavolaj do školy, netuším ako to funguje..
A ináč by som Ti to určite odporučil, aj keď ja študujem marketing, masmediálnu komunikáciu by som nechcel..
aaa ďakujem veľmi pekne
a to konkretne, kedze tam je na prijimackach test z AJ, test zo vseobecnych vedomosti a odborneho rozhladu, vysledky zo strednej skoly..
chcel by som sa opytat, ci niekto nevie co konkretne spada pod "vseobecne vedomosti a odborny rozhlad"?
myslite, ze pomoze ta kniha skolska ako priprava na to? aj ked je predovsetkym urcena pre masmedialnu komunikaciu tusim.
a nahodou sa nenajde niekto kto to studuje, alebo sa chysta?
ževraj z tej knihy, ktorá sa dá objednať, je na príjmačkach minimum otázok, len je potrebné mať všeobecný prehľad, čoho sa celkom obávam vôbec netuším aké otázky by tam mohli byť.. a vysvedčenia tiež nemám bohvieaké
kamarát tam študuje a veľmi si to pochvaľuje. majú tam celkom zaujímavé predmety napr. dejiny filmu, základy multimediálnej komunikácie, filozofiu... a robia tam veľa praktických vecí, žiadne bifľovačky
hoci sa hovorí, že s ucm sa nezamestnáš, že je to len taká "škola hrou", ale podľa mňa je lepšie študovať masmediálnu, ak ťa to baví, ako ekonómiu, ak matiku neznášaš
ja som si dávala ešte na marketing do ba, ale tam je tiež parádny nával a sú tam talentovky, čo je iné oproti trnave a do nitry tiež na marketingovú komunikáciu.. tak dúfam, pevne verím, že ma vezmú aspoň na jednu školu