Zdravím, študujem na VŠ a mal som vážne zdravotné problémy, kvôli ktorým som sa nemohol venovať škole tak ako by som chcel a kvôli mnohým absenciám nemám dostatok kreditov, skúšky ktoré som mohol spraviť som spravil. Na to, aby som mohol pokračovať v štúd
nepocula som o tom a pochybujem ze by ti take nieco schvalili, uz z principu to nemozu urobit, lebo ta hranica je niekde stanovena a keby to povolili tebe, mohli by sa zacat do toho obuvat aj dalsi
u nas boli ohladom ospravedlnovania a vybavovania veci "zo zdravotnych dovodov" neprijemni a odbijali to hlaskou, ze ked mas zdravotne problemy, tak si mal prerusit studium.
Za vyskúšanie nič nedáš, skús im poslať oficiálnu žiadosť, kde vysvetlíš svoje dôvody a podložíš ich relevantnými dôkazmi (napr. kópia lekárskej správy).
Ale ako @1 píše, nespoliehaj sa na to. Ja som bol napr. mesiac v nemocnici, väčšina učiteľov to akceptovala, no našiel sa aj jeden taký, ktorý síce moje dôvody chápal, no nebral na ne ohlad a považoval za správne aby som prerušil štúdium.
Držím palce, no ak neuspeješ, prerušenie štúdia nie ja tak hrozné, veľa ti toho pouznávajú a aspoň si trochu oddýchneš
Díky za info aj za podporu Veľmi rád by som ostal na škole, už mi je jedno či mi povedia že mám ísť odznova prvý ročník, tak si zapíšem aj predmety z druhého ročníka a spravím ich naraz. Pristúpil by som na hocičo keby ma nechali normálne pokračovať, alebo znovu nastúpiť do prváku. Len jednoducho teraz nechcem mať rok nútené prázdniny. Veď už mám 22 a začínať od znovu keď budem mať pomaly 24 je strašne na hovno :/
Posli si to, nikdy nevies. Kamaratovi na medicine chybali 2 kredity a prorektor ci kto to ma na starosti styk so studentmi mu dal vynimku. (bez znamosti alebo uplatkov, ak by tu niekto chcel pindat)
da sa to, pocula som o tom, deje sa to, pytaj sa pytaj sa pytaj sa. takuto vynimku ti udeli dekan, rektor alebo tak, prve sa pytaj na studijnom a potom uvidis za kym mas ist.
s @1 nesuhlasim v principe, lebo vynimka je prave o tom, ze sa jedna o nejaky vynimocny stav, co ty vies teoreicky dokazat. vsetko ale zalezi na tom, ake ma konkretne skola nastavene podmienky. kazdopadne pytaj sa, nic nestratis
@ondr0 Prosím ťa... ja mám oveľa viac ako ty a začínam od prvého ročníka... Skús zmeniť svoj zvláštny pohľad na život a na jeden posratý rok v ňom. Plakať by mohli tí, ktorí majú po 50-tke a zasa by museli ísť od prvého. Pokiaľ to nie je povinný predmet, kvôli ktorému ti chýbajú dva kredity, tie dva kredity si doženieš v druhom na inom nepovinnom predmete. Pokiaľ je to za povinný, tak si ho zapíšeš ešte raz a je to.
Ale pokiaľ si to myslel tak, že nespĺňaš ani minimálnu hranicu a teda ešte kopec predmetov neurobených, tak sú dve možnosti. Buď uprosíš nejakého profesora, aby ti tie dva kredity dal dopredu (resp. opravil FX na E) a na skúšku pôjdeš v druhom alebo pôjdeš normálne do prvého zasa, ale pozapisuješ si aj nejaké predmety z druhého a budeš mať dva voľnejšie roky, počas ktorých môžeš buď brigádovať alebo pomaly začať písať diplomku. Porozmýšľaj, čo bude pre teba najlepšie, lebo nemať kopec predmetov z prváku, byť v strese, aby si ich rýchlo spravil a mohol robiť predmety z druháku za jeden rok je podľa mňa veľmi náročné, záťah za psychiku a možno by si nespravil ani druhý ročník. Podľa mňa len zbytočne dramatizuješ jeden blbý rok. Keby si vedel, koľko rokov som v živote stratil ja a neplačem, hoci niekedy si želám vrátiť čas späť..., no keby mi bolo stále 22, tak skáčem ako blcha od radosti.
keby si vedel kolko rokov - teda 2 vlastne za to , že ma premudrali doktori nevedia liečit- a musim sa liečit sama
ale nakoniec sa uplne vyliečim to je ten najvacsi benefit pre mna vieš- nie že ti budu davat furt viac a viac pirulí na viac a viac než. učinkov - aby malo viac doktorov viac roboty-no oni maju furt robotu- lebo nikoho nevyliečia a im to stoji za lóve a doležitost -všetci achkaju a ochkaju ked je niekto doktor lebo sa musel na VŠ vela učit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
u nas boli ohladom ospravedlnovania a vybavovania veci "zo zdravotnych dovodov" neprijemni a odbijali to hlaskou, ze ked mas zdravotne problemy, tak si mal prerusit studium.
Ale ako @1 píše, nespoliehaj sa na to. Ja som bol napr. mesiac v nemocnici, väčšina učiteľov to akceptovala, no našiel sa aj jeden taký, ktorý síce moje dôvody chápal, no nebral na ne ohlad a považoval za správne aby som prerušil štúdium.
Držím palce, no ak neuspeješ, prerušenie štúdia nie ja tak hrozné, veľa ti toho pouznávajú a aspoň si trochu oddýchneš
Ale ries to radsej na studijnom, myslim ze vsetko sa da, zvlast na sk univerzitach
s @1 nesuhlasim v principe, lebo vynimka je prave o tom, ze sa jedna o nejaky vynimocny stav, co ty vies teoreicky dokazat. vsetko ale zalezi na tom, ake ma konkretne skola nastavene podmienky. kazdopadne pytaj sa, nic nestratis
Ale tiež súhlasím s ostatnými ze by si to mal skúsiť, nič za to nedáš
samé papiere.
počula som o prípade keď to jednému chlanovi udelila MUNI za to že ho boleli zuby a nemohol sa učiť kôli bolesti.
keby si vedel kolko rokov - teda 2 vlastne za to , že ma premudrali doktori nevedia liečit- a musim sa liečit sama
ale nakoniec sa uplne vyliečim to je ten najvacsi benefit pre mna vieš- nie že ti budu davat furt viac a viac pirulí na viac a viac než. učinkov - aby malo viac doktorov viac roboty-no oni maju furt robotu- lebo nikoho nevyliečia a im to stoji za lóve a doležitost -všetci achkaju a ochkaju ked je niekto doktor lebo sa musel na VŠ vela učit