Neviem si rady. Otec ma začal fyzicky napádať posledné 2 mesiace a zatial som to trpel v rámci pacifizmu a slušnosti, ale situácia sa vyhrotila natolko že už som sa skoro neudržal a viem že keby na to príde tak bude asi volaná sanitka.
Mám právo sa podla
No skôr než udrieš, mohol by si ho aspoň varovať, že sa ti jeho správanie nepáči a nech to nerobí... Skúsil si to vôbec?
Predsalen, starý si už dosť, srať na hlavu si nenechávať, no taktiež treba vedieť zobrať zodpovednosť za to, čo urobíš, aby si potom svoje činy neľutoval...
Riešiť sa to dá možno aj inak, napr. sa s ním prestať stretávať.
ťažko radiť,
môj prípad je zas opačný, dnes keď je už foter nebohy, si myslím, že mal ma len dobre prefackať aby som sa spamatoval...
no ale ty máš 23 rokov, je to fakt ťažké...
matku nemáš, aby mu dohovorila?
Všetko má nejaký dôvod. Ak ťa facká kvôli tomu ťe fetuješ, tak len nech ti dá. Inak máš možnosť zavolať napríklad fízlov ale ak by bola situácia bezvýchodisková, mlátiť by som do seba nenechal. Nie som predsa fackovací panák.
Ale najlepšia možnosť je odsťahovať sa po tom čo ho zrežeš.
Zatial som to v sebe udržal, bol nablízku brat ale aj matka a viem že keby sa pred nimi niečo stane, tak to bude mať dalekosiahle následky do budúcna. Jasné že som to skúšal povedať, aj ignorovať, ale to bolo ešte horšie.
NEBIJE ma, útočí, najprv slovne a potom ked sa bránim, alebo ignorujem aj fyzicky, je to alkoholik.
Byť už mám vytipovaný,ale kým sa presťahujem budem tu ešte asi mesiac.
PREčO? pretože som nevyniesol smeti ,tk som vyniesol, pretože niesom podla jeho predstáv a pretože mám vlastný a úplne iný pohlad na život ako on, a jeho to neskutočne vytáča ( tak to povedal) Ja si myslím že vo mne vidé svoje vlastné životné zlyhanie. No neviem. Fetovať nefetujem, jedine tak občas John na balkone ,ale nikdy som nebol agresivny,alebo niečo pod.
nuz v tom pripade by som sa doma zdrziaval asi najmenej ako to len ide a snazil sa otcovi vyhybat a cim skor prec odtial. aj ked lutujem tvojho brata a mamu.
Nevyhováraj sa na pacifizmus , pokiaľ si v práve a začína útočiť, tak sa ho priamo spýtaj, či má zas chuť biť sa a v momente, pokiaľ dá aspoň náznakom súhlas, tak ho knokautuj hoc stoličkou, ale tak, že fakt použiješ jednu ranu a on sa bez pomoci nepostaví.
Potom mu pomôž zo zeme a spýtaj sa ho tichým a vľúdnym hlasom, či mu práve toto chýbalo k životu a pripomeň mu, svoje ľudské práva, vek a všeobecnú platnosť zákonov a ústavy SR... aj pre tatka, ako je on. POkiaľ chlasce a mláti ťa, nezaslúži si iné,
Ja som si niečim podobným prešiel tiež, rodina nebola nadšená, ale kým som fakt nebral do rúk stoličku, nikto ma nezastavil, len otáčali hlavu... vedeli, čo robím, prečo to robím...
Keď sa do mňa naváža môj otec zatínam zuby, pretože viem, že keby počul čo si od srdca myslím nevedel by čo od zlosti a začal by rýpať aj do členov domácnosti, ktorých sa to netýka. Nie je príjemné byť hromozvodom, ale ešte horšie sa cítim keď kvôli mne trpia iní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
branila som sa, branila by som sa
Predsalen, starý si už dosť, srať na hlavu si nenechávať, no taktiež treba vedieť zobrať zodpovednosť za to, čo urobíš, aby si potom svoje činy neľutoval...
Riešiť sa to dá možno aj inak, napr. sa s ním prestať stretávať.
môj prípad je zas opačný, dnes keď je už foter nebohy, si myslím, že mal ma len dobre prefackať aby som sa spamatoval...
no ale ty máš 23 rokov, je to fakt ťažké...
matku nemáš, aby mu dohovorila?
a prečo ťa otec vlastne bije?
Ale najlepšia možnosť je odsťahovať sa po tom čo ho zrežeš.
NEBIJE ma, útočí, najprv slovne a potom ked sa bránim, alebo ignorujem aj fyzicky, je to alkoholik.
Byť už mám vytipovaný,ale kým sa presťahujem budem tu ešte asi mesiac.
PREčO? pretože som nevyniesol smeti ,tk som vyniesol, pretože niesom podla jeho predstáv a pretože mám vlastný a úplne iný pohlad na život ako on, a jeho to neskutočne vytáča ( tak to povedal) Ja si myslím že vo mne vidé svoje vlastné životné zlyhanie. No neviem. Fetovať nefetujem, jedine tak občas John na balkone ,ale nikdy som nebol agresivny,alebo niečo pod.
Nevyhováraj sa na pacifizmus , pokiaľ si v práve a začína útočiť, tak sa ho priamo spýtaj, či má zas chuť biť sa a v momente, pokiaľ dá aspoň náznakom súhlas, tak ho knokautuj hoc stoličkou, ale tak, že fakt použiješ jednu ranu a on sa bez pomoci nepostaví.
Potom mu pomôž zo zeme a spýtaj sa ho tichým a vľúdnym hlasom, či mu práve toto chýbalo k životu a pripomeň mu, svoje ľudské práva, vek a všeobecnú platnosť zákonov a ústavy SR... aj pre tatka, ako je on. POkiaľ chlasce a mláti ťa, nezaslúži si iné,
Ja som si niečim podobným prešiel tiež, rodina nebola nadšená, ale kým som fakt nebral do rúk stoličku, nikto ma nezastavil, len otáčali hlavu... vedeli, čo robím, prečo to robím...