nie ze by som to pocula prvy krat, ale proste ma to pri tom kupovani nenapadne kozmetiku si kupujem stale tu istu a o tych viem ze netestuju a pri obleceni ma to fakt nenapadlo
@2@3 ak kupujete značkové oblečenie, malo by sa to dať zistiť na internete. a oblečenie kúpené na trhovisku alebo vo vietnamskom veľkosklade podľa mňa zaručene sú vyrobené týmto spôsobom.
@nicolkaa ako kazdemu ine sedi... pre mna bola najlepsou az kym som sa nedozvedela o tych testovaniach... no len spiraly a linky ... a to som ich vyskusala dost ale najviac mi sedeli miss sporty... tak mi porad daco lepsie
@forte presne z tej som mala jačmeň, asi si to pomýlila nejaká cigánka s testerom.. a z pump up lash od miss sporty mi vypadala polovica mihalníc, takže na túto značku budem kydať kedy bude možnosť
nie/nie ale nie pre to že ma to nezaujima a ani preto lebo to počujem prvy krat..už som o tom počula, ale nikdy som sa nad tým nepozastavovala... neviem. ako či už si to oblečenie kupim alebo nie aj tak ho budu vyrabať tí ludia... atď. neviem proste je to strašne ked sa nad tým zamyslím, že sa toto robí, ale prosto je to tak..... :/
V sucasnosti sa neda zistit kto oblecenie, ktore kupujete vyrobil. HaM sa tvari ako velmi na to dba....lenze ked sa robila kontrola do hlbky a sli do Indskych tovarien tak sa zistilo, ze ani samotne HaM nevie, ako to tam chodi. Kupite si topanku kde je na podrazke napisane Made in Dennmark, no v skutocnosti, je podrazka vyrobena v Dansku a cely zvysok topanka sa k tej podrazke dorobil v Indii. A vy kupujete s dobrym pocitom...sak Dansky vyrobok....
nemám dosť peňazí na to, aby som kupovala oblečenie, ktoré je vyrobené výlučne v bohatých krajinách, vyberám to, čo sa mi páči a čo je cenovo dostupné, je mi ľúto tých detí, ale nemám na výber
@hawaitypek ...napadlo ma ako o tom raz jedna spoluziacka mala prezentaciu a druha sa pri tom normalne pogrcala ja som sa kludne divala a natierala si papulu balzamom na pery
Pri kozmetike viem presne čo si kupujem a tak mám istotu, že nie je testovaná na zvieratách, ale pri oblečení neviem. Ak aj nie sú pri tom zneužívané deti predpokladám, že je na to zneužívaná lacná pracovná sila s Číny .
keby pracovnici v rozvojovych krajinach chceli mat tolko ako vlastnik Nike, museli by pracovat 24 hodin, 7 dni v tyzdni po dobu 10 000 rokov....ale oni nechcu...laaazy... (Ricky Gervais)
Lacne cinske handry nekupujem cize od tych deti urcite nic nemam. A aj vsetka dobra kozmetika je testovana na zvieratach cize ajtak tu nie je moc na vyber.
@silwesa nie, antibiotika som v zivote nejedla... raz mozno dvakrat som si dala ibalgin, ked som sa musela ucit.... mama nevem co so mnou robila ked som bola mala, ale tak to som nebola vedoma jej cinou... radsej sa snazim vyuzivat prirodne antibiotika a zivocisne uhlie... tym si chcela povedat, ze lieky su testovane na zvieratach??? ... lieky su myslim nieco ine... za zivot zvierat dame svoje, to beriem tak... ak sa na nich testuju lieky na rakovinu nie je to zle.... ale kozmetika :/... preco by mali zvierata trpiet len preto aby sme napr. vyzerali s omietkou na xichte lepsie.... toto fakt nebudem podporovat...o tejto teme by sa mala viac diskutovat aby sme vedeli co svojimi peniazmi financujeme.... ale tak tie firmy podplacaju media aby sa to vsetko ututlalo... na lajno:/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
viem sa uistit akurat ci to bolo vyrobene v cine alebo v bangladesi
A Ak nebudem kupovať výrobky od detí, tak tie nebudú mať prácu a zomrú od hladu. Čiže tak
kupujem netestovanú kozmetiku a to oblečenie neviem ako sa dá zisiť ,že kto to vyrobil
@3
Aha, premýšľala
ked ta nieco boli alebo si chora pouzivas lieky?
a o tej kozmetike som doteraz nevedel že to píšu aj niekde na obal...
stačí mi že viem čo robia v cirkusoch a proti tomu by som aj zabíjal tých prepnutých cvičiteľov...
ale tak neviem.....no ked sa nad tym zamyslim mozno prezijem smrt 50 zajacikov akoby mi mala nejaka kozmetika vyzrat oko a tak
Je to kruté ale je to tak, keďže nie je iná cesta ako testovať kozmetiku zatiaľ...
(asi som bezcitna )
Ja som videl toľko vecí (hlavne na stránke drsnysvet.cz) porpi tom ako som jedol že by som sa nepogrcal už hádam z ničoho...
občas je dobré byť trchu bezcitná/ý v tejto dobe
ew