To je divné, mne tam chodí kamarátka a proste im v prváku zrušili odbor a musia sa prehlásiť druhý ročník buď na biológiu, alebo geológiu. Keď toto robia, tak mi nesedí, prečo by zase prijímali prvákov.
tak tomu nechapem naozaj mozno planuju to iste spravit znova, proste zrusia a budeme sa musiet prehlasit, ale normalne mi prislo rozhodnutie ze ma prijali na paleobiologiu, a na SR sa v podstate paleontologia/paleobiologia neda nikde inde studovat
chodím na paleobio a chcú ho zavrieť tak enviem načo otvárajú novýá rok, keď dokopy v 3 rončíkoch je nás 10 a aj to som prehnala
preboha prosím nechoď tam. tri roky sa budeš trápiť so všetkými prírodovedeckými smermi a žiadnym zameraním, máš tam fyziku, matiku, mrte bioly a chémie a geológie a inbých nechutných hovadín jediné čo, garant je pekný a to je tak všetko.
ono znie to zaujímavo... ale proste je to jedna velka chujovina z ktorej budeš mať akurát tak miš maš.
to je az take zle ? pretoze velmi chcem tento smer studovat, aj ked velke uplatnenie to nema povedzme si anrovinu ale zasa pokial clovek chce tak sa da vsetko, no ako som uz hore napsial, nikde inde na sr sa to studovat neda :/ zobrali ma aj na enviro, ale radsej by som siel paleo smerom
Je to fakt divné, že prijímajú nových prvákov, keď to zatvárajú. Tento rok bol bakalár na paleo tuším len jeden človek a ten to tiež nespravil, čiže tohtoročný prváci a druháci sa musia prehlasovať na bio/geológiu.
Ono to vyzerá zaujímavo, ale podľa mňa sa to dosť podobá na obyčajnú biológiu s prídavkami krásnej vysokoškolskej matiky a geológie.
fu, tak to nieje naozaj to co som si predstavoval, no mam moznost si do 15 jula vybrat medzi paleo alebo tym enviro, tak si to musim nechat prejst poriadne hlavou ako Lincoln gulku
@onlymasque ono je divné aj to, že prijmú 400 biológov a potom ich nemá kto a kde učiť a samozrejme ani nemajú šancu dostať sa všetci na magisterské štúdium...ale vraj sa takto opäť pomýlili, takže peniaze za nich dostanú a potom ich vyhodia na zbytočnej botanike
@hellium jj, to tiez viem ze je takto, ale tento rok tusim prijimaju uz len 100-150 prvakov vramci bio, eko, enviro dokopy. Co viem, z 400 minulorocnych prvakov tusim vyhadzovali na zaklade nejakej skusky 250 ludi, ze ostane len 150 najlepsich.
Ono su tie skrty kvoli stavbe nejakej novej fakulte/vedeckeho ustavu pre tych co nezrobili medicinu, nie?
@lefty23 Po ukončení bakalára by si musel ísť aj tak na niektorý z geologických alebo biologických smerov na magisterskom stupni štúdia. Aj to by si mal ten okruh veľmi zúžený. Takisto redistribúcia študentov do iných odborov bola z dôvodu ich nízkeho počtu ako píše @onlymasque
Paleobiológia je síce akreditovaná, ale tento rok sa pripravuje nová akreditácia a niektoré odbory sa budú zlučovať práve kvôli nízkemu počtu študentov. Napíš mi TS pre viac info.
@mimi888 ahoj vdaka za odpoved na fore, no teraz mam fakt dilemu, pretoze na slovensku nieje moznost studovat paleontologiu nikde inde len na UK a dost som sa tam tesil, ale sklamany nechcem byt. skolu som si nevyberal podla toho ze kde ma zoberu alebo nie alebo podla toho ci to ma uplatnenie, ale podla toho ci ma to bavi, a evolucia organizmov a ich vyvoj v ekosysteme ma nesklutocne zaujima, tak etraz naozaj neviem co mam robit, naozaj netusim aby ma v druhom alebo hned po prvom rocniku zatriedili na katedru bio alebo geo na nejaky iny odbor, zobrali ma aj na enviro ale urcite by som radsej siel na paleo,,, a btw nvm rpeco ale ts mi nejdu,
@lefty23 Aj mne nejako haprujú tie TSky.
Ako paleobiológ sa môžeš na magisterskom stupni vydať dvomi cestami - ako stratigraf (čo je podla mňa the best) alebo ako paleontológ. Ale pozor, v paleontológii sa dokážeš na Slovensku uplatniť len s bezstavovcami. Teraz už budeš mať viacej spolužiakov, než to bolo pred 2-3 rokmi, každým rokom sa na ten odbor hlási čoraz viac študentov.
mimi888 no predchadzajuci jeden komentar vyzsie naznacuje ze co sa tyka ludi hlasiacich sa na tento odbor je maly a tak sa obavam ze pri poslani navratky odbor nakoniec zatvoria z dovodu maleho poctu zahlasenych na 2014/2015 :/
@mimi888 no predchadzajuci jeden komentar vyzsie naznacuje ze co sa tyka ludi hlasiacich sa na tento odbor je maly a tak sa obavam ze pri poslani navratky odbor nakoniec zatvoria z dovodu maleho poctu zahlasenych na 2014/2015 :/
@lefty23 No nie je ich veľa, ale z roka na rok sa počet študentov zvyšuje. V druháku sú teraz štyria, v prváku asi 9 a stále sú tam, nič im nezatvorili.
@mimi888 tak dufam ze nebudem tento rok sam pretoze pri mojom stasti to tak bude ale snad nie , keby som aspon vedel ze kolko ludi sa tam hlasilo, jedine co sa mi podarilo zistit boli vyrocne spravy z minulych rokov, fakt mam velky zaujem o studium toho odboru a dost by ma mrzelo keby sa mi to nepodari :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
preboha prosím nechoď tam. tri roky sa budeš trápiť so všetkými prírodovedeckými smermi a žiadnym zameraním, máš tam fyziku, matiku, mrte bioly a chémie a geológie a inbých nechutných hovadín jediné čo, garant je pekný a to je tak všetko.
ono znie to zaujímavo... ale proste je to jedna velka chujovina z ktorej budeš mať akurát tak miš maš.
Ono to vyzerá zaujímavo, ale podľa mňa sa to dosť podobá na obyčajnú biológiu s prídavkami krásnej vysokoškolskej matiky a geológie.
Ono su tie skrty kvoli stavbe nejakej novej fakulte/vedeckeho ustavu pre tych co nezrobili medicinu, nie?
Paleobiológia je síce akreditovaná, ale tento rok sa pripravuje nová akreditácia a niektoré odbory sa budú zlučovať práve kvôli nízkemu počtu študentov. Napíš mi TS pre viac info.
Ako paleobiológ sa môžeš na magisterskom stupni vydať dvomi cestami - ako stratigraf (čo je podla mňa the best) alebo ako paleontológ. Ale pozor, v paleontológii sa dokážeš na Slovensku uplatniť len s bezstavovcami. Teraz už budeš mať viacej spolužiakov, než to bolo pred 2-3 rokmi, každým rokom sa na ten odbor hlási čoraz viac študentov.