Ahojte, už aj na mňa sa valí to rozhodovanie, kam na výšku. Chcem si podať dve prihlášky, obe na Komenského. Len stále zvádzam v sebe vnútorný boj, na ktorú sa mám viac sústrediť/pripravoivať, a ktorú školu si vôbec vybrať a dať si ako svoj cieľ (bez jasn
@chemon práveže sa neviem rozhodnúť... a preto sa pýtam zišla by sa mi nejaká pomoc, možno kto to študuje, vedel by mi aj vysvetliť základné rozdiely v týchto fakultách a tak ...
Práveže som trošku zmätená, sama úplne neviem, čo chcem robiť, a mám asi mesiac a pol na prihlášky. Viem, že chcem robiť niečo s financiami, podnikať, možno audit alebo finančného analytika pre nejakú firmu. Ale nechcem mať nejaké "konkrétne vedomosti" ako len účtovníctvo (ako je napr, na EUBA), ale skôr niečo všeobecnejšie by sa mi hodilo, komplexné. A tak sa snažím vybádať, čo by bolo pre mňa najvhodnejšie aj z hľadiska budúceho uplatnenia....
A veľa ľudí mi už povedalo, že škola ti dá len nejaký ten "základ" a rozhľad, kontakty.. Že najviac závisí na jedincovi.. Tak sa snažím vyberať aj podľa toho..
@miraculeux ja ti odporúčam pozrieť si ešte Ekonomickú a finančnú matematiku na Komenského... z môjho okolia stále počúvam že je to veľmi dobrý odbor s ktorým nájdeš uplatnenie... (čo bude asi pravda lebo z našej školy tam ide dosť veľa mozgov ) a veľa šťastia pri výbere
Ja sa tiez hlasim na matfyz, ekonomicka a financa matematika. Ako som pozerala stranku, tusim ako jediny odbor z fakulty beru len s prijmackami. Ziadne vynimky, ked ich robit nemusis. Ci nasli ste tam nieco take?
@ewikk no hej, beru len s prijimačkami. ale tie mi problém nerobia, snáď .. už si sa začala učiť ? a maturuješ z matematiky? a kde inde sa ešte hlásiš ?
Veru zatial este nie, ale tak maturujem z matiky, takze to sa rata asi tiez ako priprava. Tak prvorade by som chcela ten matfyz. Potom si dam asi este na Prirodovedecku na Masarykovej Aplikovanu matematiku pro viceoborove studium - Ekonomika a este rozmyslam nad Financiami na Ekonomicko-spravnej fakulte na MUNI
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Vyber matiku, univerzalny jazyk, to pouzzijes vsade
len by som rátala s tým, že manažment je tam asi odbor, ktorý ostatní považujú za menejcenný, a radi ti to dajú pocítiť, aj/predovšetkým vyučujúci.
ja som tiež vyslovene chcela VŠ s matikou, ale manažment by mi nenapadol
len ma zarazil ten prechod od matematiky k manažmentu, bavia/lákajú ťa aj iné sféry ešte nejaké?
Práveže som trošku zmätená, sama úplne neviem, čo chcem robiť, a mám asi mesiac a pol na prihlášky. Viem, že chcem robiť niečo s financiami, podnikať, možno audit alebo finančného analytika pre nejakú firmu. Ale nechcem mať nejaké "konkrétne vedomosti" ako len účtovníctvo (ako je napr, na EUBA), ale skôr niečo všeobecnejšie by sa mi hodilo, komplexné. A tak sa snažím vybádať, čo by bolo pre mňa najvhodnejšie aj z hľadiska budúceho uplatnenia....