Potrebujem poradiť , či sa mi oplatí podať prihlasku na prekladatelstvo-tlmočníctvo na uk anglictina , ak som nebola v anglicky hovoriacej krajine alebo som nechodila na bilingvalny gympel? anglinu by som mala vedieť na úrovni B2 lebo z nej idem maturo
po 1.nestuduje sa len jeden jazyk, vyberas si 2, takze celkom dost to zavisi este od druheho jazyka, ktory by si si zvolila, nakolko vies ten dany jazyk, pripadne ci su vobec poziadavky na to aby si ho vedela
a po 2.to ze si nebola v anglicky hovoriacej krajine ani nechodis na bilingval nam nenapovedalo nic o tvojich znalostiach anglictiny takze ako ti mam odpovedat?? sama sa musis vediet odhadnut, nakolko dobra v tej angline si, jasne ze sanca by tam bola, a naopak ani ten co bol rok v amerike nema nic garantovane, maturitu som napisala lepsie ako spoluziaci co boli v USA...
Tak čo som počula tak tam chodia aj ľudia ktorých to fakt zaujíma a aj ľudia "aby niekde študovali" čiže podľa toho súdim, že ak máš anglinu len B2 tak by to nemal byť zas taký problém. Ale toto sú informácie typu jedna baba povedala... a inak @2
@curiousgirl mam aj spoluziacky co nikde neboli a ani nechodili na bilingvalny gympel...zavisi ozaj na tom druhom jazyku, ne niektore kombinacie sa hlasi menej ludi...
Ja tam studujem anglictinu a chorvatcinu a ani prijimacky ani studium velmi s urovnou jazyka nesuvisi...ako testom prejst musis, to je jasne, ale samotne studium je znacne teoreticke (rozumej z tych cca 12-14 predmetov v semestri mas nanajvys dva prakticke). A jeden nas vyucujuci je znamy tym, ze vzdy vyhodi na jednom svojom predmete cez 40% studentov...Kazdopadne ak mas nejake otazky, tak sa pytaj
@curiousgirl , ja som sa hlasila na tlmocnictvo a prekladatelstvo minuly rok....hlasila som sa na anglictinu-taliancinu, ale skusky som robila len z angliny a vseob.prehladu..cely rok som sa poctivo ucila, spravila som si certifikat c1, mala som v malicku anglictinu celu, precitala som knihy, vedela som cely dejepis...vseob.prehladu som sa moc nevenovala a presne na tom som pohorela...tam ide o to ze musis vediet aj jedno aj druhe...anglictina sa da naucit, ale ten vseob.prehlad, to tazko....da sa samozrejme sa na to aspon trochu pripravit, tym ze budes pozerat spravy (ale nejake tie normalne ako TA3 a nie tych demagogov v markize) alebo citat noviny....brali 10 ludi a skoncila som 13....nechcem ta od toho odradzat ale hlasi sa tam priserne mnozstvo ludi a ked som videla kolko bodov mali ti 10 prijati, vsetci mali zo vseob.prehladu ovela viac bodov ako z angliny....ten vseob.prehlad maju ti prirodzene inteligentni a presne taki sa tam dostanu...dostal sa tam jeden moj kamarat, z angliny bol horsi ako ja, dokonca mal menej bodov na prijimackach ako ja, ale vzali ho lebo mu to proste páli....toť moje skusenosti...a este jedna vec, oni tam pisu ze chcu uroven b2, lenze ty ked si nebola v anglicky hovoriacej krajine ani si nechodila na bilingvalne (tak ako ja), by si mala venovat tym prijimackam ovela ovela ovela viac casu ako vsetci ostatni..co je casto nerealne kedze predpokladam ze si stvrtacka na strednej a caka ta matura...mozno ti pridem pesimisticka ale takto to vidim a skusala som to tam uz dva krat, takze viem o com hovorim, prvy krat som sa na to vobec neucila (teda ucila, ale zalostne malo) a ten druhy krat to nevyslo tak ci tak, aj ked som sa ucila vkuse....ale ak mas pocit ze tu prirodzenu inteligenciu v sebe mas, a mas aj chut ist za tym co chces, potom chod do toho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
a po 2.to ze si nebola v anglicky hovoriacej krajine ani nechodis na bilingval nam nenapovedalo nic o tvojich znalostiach anglictiny takze ako ti mam odpovedat?? sama sa musis vediet odhadnut, nakolko dobra v tej angline si, jasne ze sanca by tam bola, a naopak ani ten co bol rok v amerike nema nic garantovane, maturitu som napisala lepsie ako spoluziaci co boli v USA...