Prosim o radu,dost surne.Vzali ma na prekladat. a tlmocnictvo do Ba- Komenskeho,anglicky-nemecky jazyk. Ale vzali ma aj na Ekonomicku univerzitu-fakulta aplikovanych jazykov. Inak ma vzali aj do Nitry a Trnavy,ale tie so vypustila.Chcem pocut objektivny n
vybral by som si UK v BA. A chod láskavo aj tam. Prečo? No,lebo z EUBY z konkr. tochto odboru hned je sito 20%,a nezamestnanych po bakal. je 10%. Mám to potvrdene. Plus - na EUBE FAJ je iba 1.stupen,kdezto na UK je aj 2. A nemas zarucene,ze na EUBE otvoria 2. stupen.
A na eube sa celkovo kopu blbosti učí. Plus - UK ma o dosť lepsie meno,ako EUBA. A dalsia vyhoda: na UK na tieto ang-nj je natresk,a ked sa tam dostanes,si zvecsa zavodou,menej beru sem.kdezto na eubu okolo 100ludi(nie som si isty).
ja idem síce na Euba ale len preto že nemám anglinu dobrú na toľko aby som zvládla UK. Myslím že UK je kvalitovo najlepšie na tom. A ak si na tom tak že máš luxusnú voľbu výberu tak ber UK
Pane boze,tak dakujem za reakcie,velmi ste ma potesili.Ja som dnes bola na zapise na Euba,pockam si este na rozhodnutie na UK,pokym pride domov.Chcem poznamenat,ze na EUBE som sa informovala,vraj je 2. stupen na akreditacii a urcite bude,takze preto som si tam davala prihlasku.Cisto len o bakalara tiez nemam zaujem.Dalej co sa tyka UK,dnes som sa rozpravala v rade na chodbe s babou,co bola na UK kombinacia AJ-TJ a po 2 rokoch odisla,vraj to tam nemalo uroven,ze im davali z Aj same knizky citat a nic nerobili.14 knih za semester,ci co to vravela.Takze ma dost odradila a neviem,co si mam o tom mysliet.
Moj osobny nazor je taky,ze UK ma vyssiu uroven uz len z toho pohladu,ked si pozriem pocet prihlasenych a celkovo zucastnenych,ekonomicka sa nechyta.Okrem toho testy boli nejake prilis lahke na to,ze sa idu studovat jazyky na Eube,kedze z nejakych 130 asi 87 preslo,co o niecom svedci.Dnes prebiehali na zapise,ktory bol mimochodom podozrivo skoro zvlastne veci,vypisovali sme si indexy,pricom minimalne tretina ludi prisla len z donutenia,lebo nemali rozhodnutie z inej VS v ruke,kam ich prijali.UK ked si vezmem,bolo vyse 100 prihlasenych na moju kombinaciu,85 prislo na skusku a 25 brali,takze jasne,ze vacsi pocet zaujemcov a tym padom asi aj uroven je vyssia.Len mi nejde do hlavy,ze som pocula dost vela ludi na UK kydat,konkretne na tieto prekladatelstva,tak sa tam bojim ist,nech uz ma akekolvek meno.Euba ma jednoznacne v tomto prevahu,ako som povedala,je mi sympatickejsia,ale kedze je nova,nejake uzasne postrehy som tiez nezachytila,mozno sa to zmeni.Minimalne ucebny plan je asi na EUBE lakavejsi,pretoze Komenskeho riesi same fontiky a ortoepie a pod,cize ide do hlbky toho jazyka a vraj sa tam netlmoci az tolko,ako by si clovek myslel.Pocula som,ze nejake 2 simultanne preklady za 5rokov a dovi dopo.
Chcela by som sa ta este spomienky opytat,ze odkial mas,ze na Eube je sito na tejto fakulte,ja som si praveze myslela,ze na UK to tak bude...O tom nieco nevies?
Este som sa chcela spytat,ked ostatni tvrdia EUBA,preco...Ci maju nejaku skusenost dobru s nou alebo naopak zlu s UK.
Dalej ani neviem komu,na odstavce neclenim,lebo pisem vsetko co ma napadne a nebudem tu vytvarat nejake umelecke texty,kedze sme pubertaci a nemyslim,ze si na to na tomto fore niekto potrpi.Kup si noviny pre verejnost,tam mas aj na odstavce.
Ste zlati,ze ste sa mi ozvali,ja sa vobec neviem ale rozhnodnut,asi kolko ludi tolko chuti,vsak...rozum-UK,dojem Euba..Dnes co sa tyka pristupu napr.prodekanky Procikovej som bola milo prekvapena,z UK taky dojem nemam.Tam sa k nam nespravali bohvie ako..
@kvetinka12....neviem , ja som stále za tú EUB-u a na tom zápise sa mi nič čudné nezdalo navyše aj tie predmety vyzerajú omnoho zaujímavejšie ako na UK...a ten odbor nie je na EUB-e vôbec nový pokiaľ viem..len fakulta funguje asi iba prvý rok teraz...alebo druhý, neviem presne len viem, že Cudzie jazyky a interkultúrna komunikácia bol kedysi ako celouniverzitný študijný odbor a čo som počula, je to dosť náročné štúdium, ale pokiaľ sa človek snaží, dá sa to zvládnuť...a to sito tam je poriadne vraj...preto aj namiesto plánovaných 40 ľudí brali nejakých 80 či koľko, ale na zápise nás bolo len 64 a tipujem, že o 5 rokov na promóciach nás bude tak 40 DDD ak budem medzi nimi... ale inak, na Eube ma lákalo hlavne to, že tam nie je čisto orientácia len na jazyky, ale aj na tú ekonomiku, marketing a sú tam aj tie reálie a podobné veci...a aj ten tretí jazyk by mal byť, pokiaľ dobre viem....a navyše, euba má viac možností na pobyty a štúdium v zahraničí....veď tento rok ponúkali na leto do Berkeley...aj keď neviem, či to dakto využil D
@bluepanter vidim vidim asi necital tvoje blogy isto by to rozdelil ... ja sa len smejem na tom, ako sa vsetci vyjadruju k obsahu a ty k forme a vlastne aj ja sa vyjadrujem teraz nie k obsahu a tak .. ale mas pravdu sa to lepsie cita, ked je to po odsekoch peknych
@bluepanter zas mozem len suhlasit... len sama by som mozno nevedela po ktorych vetach, v akych castiach to rozdelit ze v kazdom odseku sa pytat na nieco ine ci ako?
@suzzi ,ja som si zvolila uz UK a to z toho dovodu,lebo mas po skole lepsie uplatnenie-neviem,ci vies,ale ak si dobry da sa odtial dostat kadetade po europskych instituciach prekladat a to ma zaujalo.Z EUBY som nepocula nic takeho.Rozvrh samozrejme vyzera lakavo,pretoze na UK zverejneny nie je.To znamena,ze nemas s cim porovnavat.Ale viem,ze na UK sa taktiez ten jazyk zameriava na viacere oblasti,nemozes predsa vyjst ako hotovy tlmocnik bez odbornej slovnej zasoby.Samozrejme,predmety ako marketing a bla bla tam nie su,mal by tam byt aj kratsi rozvrh.Vychadzala som vsak z toho,ze na UK bola ovela vacsia konkurencia,aj testy boli uplne inak postavene.A nechapem EUBA,nabrala milion ludi,aj ked to nakoniec preriedi na 40,stale to bude dost.Na UK beru 20 a ked som videla tie bodove stavy prvej desiatky,su to ozaj kapacity.Vzhladom na to,ake som mala poradie zo 130 ludi na EUBE,mi ta skola prijimackami prisla dost nenarocna.A bohvie,kolki sa nakoniec pridu zapisat,moze byt,ze ti najlepsi ani nedojdu,vies..vid. priklad.Co sa tyka pobytov,na tie reagovat nejdem,lebo k tomu neviem nic povedat.Asi si to videla na stranke,kde sa mi zda,ze som to zahliadla aj ja.UK tieto veci na stranku neviem ci dava,resp. nevsimla som si,ale pochybujem,ze pre dovolim si povedat lepsiu 20tku ako 20tka na Eube nedavaju ziadne odmeny v podobe vyletov a pod,ked robia najlepsich prekladatelov na SVK.
Na zapise bolo cudneho to,ze ti dali hned index a donho si si mala zapisat predmety,pricom mozno tretina ludi,co musela z donutenia prist,lebo nemali v rukach vysledky ,v septembri ani nenastupi.Ty si si asi nevsimla,co to bol za tah,len aby si naverbovali studentov a co najvacsi zazitok z toho mohli spravit.Ze predbezny zapis.Zaujimave,ze ine univerzity to nepraktizuju,minimalne som o ziadnej takej nepocula.Nemam nic proti,ale bolo to ocividne.Keby mi zostala EUBA,samozrejme tam idem,ale nepojdem-teda aspon podla mojich osobnych vysledkov-z lepsej 20tky do horsej 40tky alebo 50tky.Myslim,ze kazdy by volil to iste na mojom mieste.Taktiez som sa pytala vysokoskolsky vzdelanych ludi na nazor a odporucili UK.
WTF? to odkedy funguje vo svete tak (a hlavne so slovenskou skolou), ze ked mas taku ci onaku skolu, tak mas hned robotu...? v dnesnej dobe studuje kazdy druhy hlupak na VS a bude mat rovnaky titul ako niekto naozaj dobry v obore, to ale absolutne neznamena, ze budu mat rovnako super robotu... nikto totiz o pat rokov za tebou nepride so slovami "slecna, vy ste prave ukoncili studium prekladatelstva na UK v Bratislave? ano? a poctili by ste nas prosim prijatim nasej ponuky pracovat v Europskom parlamente za tazke prachy? o ano, samozrejme, letenky Vam preplatime..." pokial sa clovek nedokaze uplatnit, tak sa neuplatni ani so 4 vystudovanymi harvardmi...
a robit si nazor na skolu na zaklade prijimaciek?? UK ma tak isto tazsie prijimacky na manazment ako EUBA a EUBA ho ma pritom na ovela vyssej urovni... teda pokial manazer chce manazovat realny podnik a nie cosi ine v zivote... ale zasa zalezi len od cloveka - studenta, co si zo skoly vezme (aby to nevyznelo ze na EUBE su vsetci buduci top manazeri - nie su)...
ono totiz nie je uspech mat dostudovanu skolu na zaklade jednych prijimaciek (system spravis prijimacky a potom si dojdes uz len pre diplom o tri roky a potom o dalsie dva znova).. je totiz mozne (a v praxi sa s tym casto stretavam aspon na EUBE), ze pokial "sito" studentov nedonuti ucit sa, jednoducho sa ucit nebudu... a to ma v nature dnesny student a nie skola, ci vyucovanie...
tymto nechcem povedat co je lepsie a ci tvoje rozhodnutie bolo dobre ci zle, ani jednu fakultu som nestudovala... len chcem povedat, ze najdolezitejsi je aj tak pristup studenta a to ci sa chce nieco aj naucit, alebo si len siel po ten "zazracny" papier... a je vysoko pravdepodobne ze tento jeho pristup sa uz radikalne od VS nezmeni a od TOHOTO pristupu zalezi aj to ako, ci a kde sa uplatni...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
A na eube sa celkovo kopu blbosti učí. Plus - UK ma o dosť lepsie meno,ako EUBA. A dalsia vyhoda: na UK na tieto ang-nj je natresk,a ked sa tam dostanes,si zvecsa zavodou,menej beru sem.kdezto na eubu okolo 100ludi(nie som si isty).
Moj osobny nazor je taky,ze UK ma vyssiu uroven uz len z toho pohladu,ked si pozriem pocet prihlasenych a celkovo zucastnenych,ekonomicka sa nechyta.Okrem toho testy boli nejake prilis lahke na to,ze sa idu studovat jazyky na Eube,kedze z nejakych 130 asi 87 preslo,co o niecom svedci.Dnes prebiehali na zapise,ktory bol mimochodom podozrivo skoro zvlastne veci,vypisovali sme si indexy,pricom minimalne tretina ludi prisla len z donutenia,lebo nemali rozhodnutie z inej VS v ruke,kam ich prijali.UK ked si vezmem,bolo vyse 100 prihlasenych na moju kombinaciu,85 prislo na skusku a 25 brali,takze jasne,ze vacsi pocet zaujemcov a tym padom asi aj uroven je vyssia.Len mi nejde do hlavy,ze som pocula dost vela ludi na UK kydat,konkretne na tieto prekladatelstva,tak sa tam bojim ist,nech uz ma akekolvek meno.Euba ma jednoznacne v tomto prevahu,ako som povedala,je mi sympatickejsia,ale kedze je nova,nejake uzasne postrehy som tiez nezachytila,mozno sa to zmeni.Minimalne ucebny plan je asi na EUBE lakavejsi,pretoze Komenskeho riesi same fontiky a ortoepie a pod,cize ide do hlbky toho jazyka a vraj sa tam netlmoci az tolko,ako by si clovek myslel.Pocula som,ze nejake 2 simultanne preklady za 5rokov a dovi dopo.
Chcela by som sa ta este spomienky opytat,ze odkial mas,ze na Eube je sito na tejto fakulte,ja som si praveze myslela,ze na UK to tak bude...O tom nieco nevies?
Este som sa chcela spytat,ked ostatni tvrdia EUBA,preco...Ci maju nejaku skusenost dobru s nou alebo naopak zlu s UK.
Dalej ani neviem komu,na odstavce neclenim,lebo pisem vsetko co ma napadne a nebudem tu vytvarat nejake umelecke texty,kedze sme pubertaci a nemyslim,ze si na to na tomto fore niekto potrpi.Kup si noviny pre verejnost,tam mas aj na odstavce.
Ste zlati,ze ste sa mi ozvali,ja sa vobec neviem ale rozhnodnut,asi kolko ludi tolko chuti,vsak...rozum-UK,dojem Euba..Dnes co sa tyka pristupu napr.prodekanky Procikovej som bola milo prekvapena,z UK taky dojem nemam.Tam sa k nam nespravali bohvie ako..
Na zapise bolo cudneho to,ze ti dali hned index a donho si si mala zapisat predmety,pricom mozno tretina ludi,co musela z donutenia prist,lebo nemali v rukach vysledky ,v septembri ani nenastupi.Ty si si asi nevsimla,co to bol za tah,len aby si naverbovali studentov a co najvacsi zazitok z toho mohli spravit.Ze predbezny zapis.Zaujimave,ze ine univerzity to nepraktizuju,minimalne som o ziadnej takej nepocula.Nemam nic proti,ale bolo to ocividne.Keby mi zostala EUBA,samozrejme tam idem,ale nepojdem-teda aspon podla mojich osobnych vysledkov-z lepsej 20tky do horsej 40tky alebo 50tky.Myslim,ze kazdy by volil to iste na mojom mieste.Taktiez som sa pytala vysokoskolsky vzdelanych ludi na nazor a odporucili UK.
a robit si nazor na skolu na zaklade prijimaciek?? UK ma tak isto tazsie prijimacky na manazment ako EUBA a EUBA ho ma pritom na ovela vyssej urovni... teda pokial manazer chce manazovat realny podnik a nie cosi ine v zivote... ale zasa zalezi len od cloveka - studenta, co si zo skoly vezme (aby to nevyznelo ze na EUBE su vsetci buduci top manazeri - nie su)...
ono totiz nie je uspech mat dostudovanu skolu na zaklade jednych prijimaciek (system spravis prijimacky a potom si dojdes uz len pre diplom o tri roky a potom o dalsie dva znova).. je totiz mozne (a v praxi sa s tym casto stretavam aspon na EUBE), ze pokial "sito" studentov nedonuti ucit sa, jednoducho sa ucit nebudu... a to ma v nature dnesny student a nie skola, ci vyucovanie...
tymto nechcem povedat co je lepsie a ci tvoje rozhodnutie bolo dobre ci zle, ani jednu fakultu som nestudovala... len chcem povedat, ze najdolezitejsi je aj tak pristup studenta a to ci sa chce nieco aj naucit, alebo si len siel po ten "zazracny" papier... a je vysoko pravdepodobne ze tento jeho pristup sa uz radikalne od VS nezmeni a od TOHOTO pristupu zalezi aj to ako, ci a kde sa uplatni...
tak ti prajem vela stastia kazdopadne