Zdravím, podala som si prihlášky na UK a na MUNI odbor medzinárodné vzťahy. Problém je však to, že sa neviem rozhodnúť na ktorú školu ísť. Počula som, že čo sa týka kvality je na tom asi lepšie MUNI, ale čo sa týka Prahy, tu je vraj viac príležitostí.
Taktiez som sa rozhodoval ale pre MUNI a VSE, presne kvoli tomu istemu dovodu. MUNI lepsia kvalita ale v Prahe lepsie moznosti. Vybral som si Prahu a uz druhy rok pracujem pre medzinarodnu firmu vo svojom odbore A to nemam ani Bc este.. takze absolutne nelutujem
To že je v Prahe viac príležitosti neznamená že v Brne ich je malo, alebo nedostatok xD
.. čo to znamená "viac príležitosti"? ... čo ta zaujíma? V čom sa chceš rozvíjať ? Skúšala si si hľadať k tomu možnosti v Brne ?
... Príde mi to len ako prostoduchá fráza. Ak nevieš čo ta zauj
Viac pracovných príležitosti, pýtala som sa pár študujúcich v Prahe na názor a vraveli, že podľa nich je ich v Prahe viac a to je ten problém, že o Brne nemám toľko informácií a preto sa pýtam @superpinkhero
Ano jasne, som velmi spokojny Ono mat o nieco (nie je to az taky velky rozdiel) lepsiu skolu je sice pekne, ale bez praxe a skusenosti nemas nic.. A prave tie si myslim ze mas vyssiu sancu ziskat v Prahe ako v Brne. Studujem Podnikovu Ekonomiku a Management
@mouselet no o tom neviem, ale problém je, že aj keď by som chcela poradiť so školou tak je to dosť zložité lebo každý má inú skúsenosť a na druhej stane prax je dosť dôležitá, čo dosť hra rolu
@slvk prax pocas studia nie je problem si najst, fakulta studentov v tomto smere velmi podporuje...po ukonceni studia je vsak v Prahe urcite viac moznosti
Ja sa tiež práve rozhodujem medzi Prahou a Brnom, ale vidím to tak, že idem do Prahy... u mňa hlavné 3 dôvody:
1. Pražské školy majú veľmi dobrú reputáciu
2. Viac príležitostí
3. Človek sa naučí žiť v metropole
+ malý tip odomňa pre teba - nauč sa dobre po Švédsky alebo nejaký podobný jazyk, spolu s medzinárodnými vzťahmi je to brutálna kombinácia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
.. čo to znamená "viac príležitosti"? ... čo ta zaujíma? V čom sa chceš rozvíjať ? Skúšala si si hľadať k tomu možnosti v Brne ?
... Príde mi to len ako prostoduchá fráza. Ak nevieš čo ta zauj
1. Pražské školy majú veľmi dobrú reputáciu
2. Viac príležitostí
3. Človek sa naučí žiť v metropole
+ malý tip odomňa pre teba - nauč sa dobre po Švédsky alebo nejaký podobný jazyk, spolu s medzinárodnými vzťahmi je to brutálna kombinácia