dneska mi psychologicka powedala,ze by som mal studovat jazyky,alebo zurnalistika,masmedia...presne to co ma bavi.takze by som chcel zurnalistiku,plus jazkyky v kombinaciii,ale v NR nie,lebo je tamnatresk.mate nejake info o UK v BA,zurnalistika?kolko sa h
je tam dosť velký nátresk , berú 50 ludí... posielaš tam súpis všetkých tvojich článkov a tri najlepšie musíš poslať celé... prijímačky sú zložené z troch častí a síce prvou je test (všeobecný rozhlad) , druhou je akási prezentácia telentu ( rozumej píšeš nejaký článok alebo niečo podobné na zadanu temu) a tretia časť sú kamerové skušky ( vytiahneš si temu a kecaš pred kamerou)
ak všetko pôjde dobre, tak tento rok ma to v juni čaká....juchúúúúúúú
@spomienky7 momentalne maturujem.. viedol som rozhovor s profesorkou z UK Zurnalistiky a ked som sa dozvedel, ako su ohodnoteni zurnalisti, tak som to radsej nechal tak a som rad, ze som si tam nakoniec prihlasku neposielal.. btw clanky pisat mozes aj bez tej skoly, ale ked ide o ten titul...
@kolini ale ja nwm co by ma bavilo,okrem jazykov a zurnalistiky,masmedii.len v tomto sa vidim.a farmacia je moc tazka a nemienim sa nonstop ucit.a aky ma ju plat,co ti hovorili?a tak,ja si myslim,ze dobry novinari maju dobry plat,a nemusim sa ako novinar zamestnat,mozem aj v inej oblasti...kam si si daval prihlasky?
@spomienky7 citujem z mailu: "Či práca novinára dnes uživí? To je ťažká otázka. Novinár v komerčnom médiu celkom slušne zarobí, vo verejnoprávnom médiu pracujú oddaní, múdri, ctižiadostiví novinári, ktorí sú oceňovaní na úrovni priemeru platov v spoločnosti."
Inak povedane: pokial nerobis zo seba kokota v Novom Case, si v riti..
Pozri, tiez som mal pocit, ze to musim studovat len preto, lebo ma to bavi.. Ale treba mysliet trochu inak..
A masmedia kde?
ja so Brna: Historia (len preto lebo ma to bavi), Hudobna veda (jednak ma to bavi, ale ma to aj slusne uplatnenie, co sa sice ludom nezda), Regionalny rozvoj a cestovny ruch (ekonomika)..
ano články musia byť uverejnené a nepočítajú sa do toho internetové blogy...a kurzy, ktoré organizuje samotná katedra sa podla mna oplatia ( nie tie SIV) ale na tie kurzy pozývajú len tých, ktorí tam majú poslanú prihlašku
@kolini masmedia do trnavy.pozri,clovek nemusi predsa pisat z tej skoly.moze robit aj v administrative,no nie?a ja si myslim,ze az priliž dobre pisem,a aj iny mi to vravia.historia nema velk e uplatnnenie - mna bavi archeologia,ale co s ty? vybral by som si z tych troch CES.RUCH.,na tvojom mieste.
ved rob byrokraticku robotu, mne je to suma fuk, ale preco to chces studovat, ked sa ti neoplati pisat?
historiu som si dal len tak, aby som podal tri prihlasky, okrem ineho je na ten odbor strasne velky natlak a je to skor hobby, kedze ucit to nechcem.. hudobnu vedu pretoze ma hudba bavi a ma uplatnenie v hudobnych nakladatelstvach, studiach a podobne..
ces. ruch je ekonomika, nastastie nie Slovenska, kde sa hladi na kvantitu.. a mam tam kamarata na ekonomickej, tak to aj asi uprednostnim..
masmedia v Trnave.. hm.. vyzisti si o tom najprv nieco.. ja som pocul a cital len zle veci..
no,u mna sa to oplati ja to viem.ja som si isty,ze jo.idem za svojim cielom.prinajhorsom pojdem studovat,fuj,farmaciu.ale mozno si myslis,ze som debil,ja si myslim,ze u mna ten odbor bude vynasat.ja si VERIM.
masmedialna..ano,je tam natresk.ale z hladiska uplatnenia,je ta fakulta na 9.mieste,co je dobre a predstav si,kolko fakult je na SK.
hudba?no,ked myslis...ces.ruch je na eube,no nie?napr.jo,to uprednost.a aky si mal priemer?
@spomienky7 sem tam je fajn dat si ruzove okuliare dolu a sklopit nos do vodoroviny.. rad by som videl nejaky tvoj clanok v tom pripade, ak si si sebou naozaj tak isty..
hudba, ano myslim.. EUBA? to by som si siel proti sebe.. priemer je nepodstatny, za dolezity sa povazuje len na slovenskych skolach a odraza snahu a nie schopnosti studenta
ak dobre viem tak by si tie članky mohol mať uverejnené...neviem na kolko percent to je povinné ale zisti si to..v každom prípade stačí ak sú uverejnené v školskom časaku , všetko naviac je určite plusom
v každom prípade je zaujímavé, že ťa tak velmi zaujíma žurnalistika a doteraz si pre to nič neurobil...človeče, treba sa rozhýbať skôr!!!
nechcem sa ti do toho miesat, ja som tiez uvazoval nad zurnalistikou a ak sa pytas ci prihlasit alebo ne a este si sa nerozohodol tak prihlasku treba podat do DNES 28.2. na UK v BA!!!
ja som si dnes podal na UK - europske študia a na EU aplikovane jazyky...a podam si este na ine VŠ, kde su ine terminy ale drzim ti palce
Psychologička povedala. To sa mi páči, aj my sme mali v škole takú. Prakticky sa ťa nepriamo spýtala čo ťa baví a v čom si dobrý, a potom ti to povedala.
nie,najprv mi povedala,ze umelec jej vychadzav vo sfere novin,a ze moc dobrejazyky.presne to co ma bavi.a som jej povedal,ze chcem byt zurnalista alebo s jazykmi,len sa bojim uplatnenia. a ze farmaciu by som skusil,maybe @chevro nebojsa,neopytala sa ma to nepriamo,taky debil som neni.
Keď som ja išla po skvelé rady ku psychologičke, hneď na prvý papier som jej mala napísať dva odbory, nad ktorými som uvažovala (žurnalistika a ekonómia).
Po siahodlhých testoch mi povedala, že môžem ísť robiť čokoľvek len chcem, ale že mám popremýšľať nad psychológiou v Prešove, tam ma zoberú aj bez prijímačiek. (a keď som sa ostatným pochválila, že by som sa hodila aj na psychológiu, vyšlo najavo, že to nabliakala takmer každému...asi ju za to tá prešovská univerzita platila . Každopádne, psychologické testy netreba brať veľmi vážne.
Ale odrádzala ma od žurnalistiky, vraj mám ísť radšej študovať niečo všeobecnejšie, čím ma dosť naštvala, lebo som sa už videla, ako sa živím svojím najobľúbenejším koníčkom. Ale keď som si pozrela platy novinárov, aj ma to prešlo.....
@spomienky7 Nechcem pochybovať o tvojom talente, len by som ti poradila porozhliadať sa na všetkých možných literárnych portáloch. Rýchlo objavíš stovky a stovky mladých, talentovaných autorov a, čuduj sa svete, väčšina z nich je presvedčená, že žurnalistika je ich budúcnosť.
Ja osobne som bola silne presvedčená o svojom výnimočnom talente (vďaka neustálej podpore učiteľov, rodiny a okolia), bola som si istá, že budem iná, ako tisícky grafomanov, že JA s písaním zarobím... Ale už som z toho vytriezvela.
Spoliehať sa na talent a na to, že ťa to baví, je v tomto prípade... nie veľmi dobrý nápad.
@schiyzofrenia dneska som sa bavil o tom,ze co robit.sak pisat mozem,a nemusim mat skolu.dolezite je predsa uplatnenie,preto pojdem o rok na farmaciu.a pisat mozem aj pomimo skoly.ukaze sa potom ,ci som mal talent.dakujem za nazor.cize mas pravdu s tym.ale stastie ma hocikto...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ak všetko pôjde dobre, tak tento rok ma to v juni čaká....juchúúúúúúú
@matalabby a musia byt tie clanky uverejnene???aj ty tam ides?ja az o rok a tie kurzy co su tam,oplatia sa?dik
no vsak hej.
Inak povedane: pokial nerobis zo seba kokota v Novom Case, si v riti..
Pozri, tiez som mal pocit, ze to musim studovat len preto, lebo ma to bavi.. Ale treba mysliet trochu inak..
A masmedia kde?
ja so Brna: Historia (len preto lebo ma to bavi), Hudobna veda (jednak ma to bavi, ale ma to aj slusne uplatnenie, co sa sice ludom nezda), Regionalny rozvoj a cestovny ruch (ekonomika)..
no sak,napisem nejaky,asi do skolskeho casaku.alebo niekde inde...da sa aj tak,ze do nejakych novin,napr.nitrianskych? ci?
ved rob byrokraticku robotu, mne je to suma fuk, ale preco to chces studovat, ked sa ti neoplati pisat?
historiu som si dal len tak, aby som podal tri prihlasky, okrem ineho je na ten odbor strasne velky natlak a je to skor hobby, kedze ucit to nechcem.. hudobnu vedu pretoze ma hudba bavi a ma uplatnenie v hudobnych nakladatelstvach, studiach a podobne..
ces. ruch je ekonomika, nastastie nie Slovenska, kde sa hladi na kvantitu.. a mam tam kamarata na ekonomickej, tak to aj asi uprednostnim..
masmedia v Trnave.. hm.. vyzisti si o tom najprv nieco.. ja som pocul a cital len zle veci..
masmedialna..ano,je tam natresk.ale z hladiska uplatnenia,je ta fakulta na 9.mieste,co je dobre a predstav si,kolko fakult je na SK.
hudba?no,ked myslis...ces.ruch je na eube,no nie?napr.jo,to uprednost.a aky si mal priemer?
hudba, ano myslim.. EUBA? to by som si siel proti sebe.. priemer je nepodstatny, za dolezity sa povazuje len na slovenskych skolach a odraza snahu a nie schopnosti studenta
v každom prípade je zaujímavé, že ťa tak velmi zaujíma žurnalistika a doteraz si pre to nič neurobil...človeče, treba sa rozhýbať skôr!!!
nechcem sa ti do toho miesat, ja som tiez uvazoval nad zurnalistikou a ak sa pytas ci prihlasit alebo ne a este si sa nerozohodol tak prihlasku treba podat do DNES 28.2. na UK v BA!!!
ja som si dnes podal na UK - europske študia a na EU aplikovane jazyky...a podam si este na ine VŠ, kde su ine terminy ale drzim ti palce
@metalabby sak ja viem,rozhybem sa.rok mam cas este.prvorada je aj masmedialna.
@lacike90 ale som len tretiak
diki.a na tie jazyky som o rok aj ja rozmyslal,ale zatial maju len baralara akreditotvaneh a europske studia..tam je natresk tiez
Po siahodlhých testoch mi povedala, že môžem ísť robiť čokoľvek len chcem, ale že mám popremýšľať nad psychológiou v Prešove, tam ma zoberú aj bez prijímačiek. (a keď som sa ostatným pochválila, že by som sa hodila aj na psychológiu, vyšlo najavo, že to nabliakala takmer každému...asi ju za to tá prešovská univerzita platila . Každopádne, psychologické testy netreba brať veľmi vážne.
Ale odrádzala ma od žurnalistiky, vraj mám ísť radšej študovať niečo všeobecnejšie, čím ma dosť naštvala, lebo som sa už videla, ako sa živím svojím najobľúbenejším koníčkom. Ale keď som si pozrela platy novinárov, aj ma to prešlo.....
@spomienky7 Nechcem pochybovať o tvojom talente, len by som ti poradila porozhliadať sa na všetkých možných literárnych portáloch. Rýchlo objavíš stovky a stovky mladých, talentovaných autorov a, čuduj sa svete, väčšina z nich je presvedčená, že žurnalistika je ich budúcnosť.
Ja osobne som bola silne presvedčená o svojom výnimočnom talente (vďaka neustálej podpore učiteľov, rodiny a okolia), bola som si istá, že budem iná, ako tisícky grafomanov, že JA s písaním zarobím... Ale už som z toho vytriezvela.
Spoliehať sa na talent a na to, že ťa to baví, je v tomto prípade... nie veľmi dobrý nápad.
ja viem,ze je secko o stasti...