juj s tým sa da všeličo Vedomosti z oblasti masmédií umožňujú absolventovi odboru kvalifikovane a profesijne zdatne pracovať: v oblasti masmediálnej komunikácie, public relations, corporate identity, reklamných agentúrach v oddeleniach operujúcich kreativitou, v oblasti poradenstva alebo tvorivom a strategickom plánovaní masmediálnych komunikátov, plniť funkciu poradcu vo veci médií, pracovať a podieľať sa v redakciách časopisov a novín, rozhlasových a televíznych redakciách, v oblasti mediálneho manažmentu, internetových portálov, agentúrach rozhlasovo-televíznych produkcií, kultúrnych a osvetových inštitúciách, volebných štáboch v úlohe poradcov, navrhovať a realizovať marketingovo-komunikačné aktivity, komunikovať s verejnosťou a jej jednotlivými skupinami, ovládať jazyk a štýl potrebný pre prácu reklamného textára, kreatívne pracuje na obsahovej a formálnej stránke propagačných prostriedkov.
to je pekne,aj ja som chcel ist na masmedia na UCM,ale zevraj nie vsetci s auchytia v telke...a aj ked sa uchytia niekde,tak za maly plat. tak som to vyciarkol. (
no tak ja neviem už potom čo je u nás na slovensku výhodné študovať.. myslím, že to je o človeku ako jednotlivcovi aký je priebojný a ambiciózny, a ak sa má uchytiť tak aj pri niečom, kde sa väčšina nemôže..jednoznačne by som nechcela študovať niečo čo ma nebaví len preto, že sa s tým môžem potencionálne uplatniť..proste treba skúšať, hľadať, iniciovať sa, chytať sa každej možnosti čo príde do cesty..
Ja sa tam hlasim ale bez tej FRA. Na UKF na niektorych odboroch plati take samostudium, t.j. v skole ta naucia dost malo a ostatne sa doucis doma A odbor je to podla mna dobry, ide o to ist si za svojim a necakat ze ked vystudujes nejaky odbor tak hned ti niekto ponukne dobry flek.
ja mam este rok na rozmyslenie...oplati sa farmácia.a tak.ale kop veci je o stasti.ale pochopte,ze zurnalistika su tri skoly na sk,mamsedialnych je 4-5,a mnoho ich vystuduje,a co sa zamestnaju,tak mimo odbor,takze nwm
len tak btw. právnikov každoročne vyštuduje ovela viac ako na marketingu a reklame, alebo všeobecne na masmedialke. čo robia tolkí právnici??
no nič. ja študujem na UKF marketing a reklamu a v každom ročníku je max 45-50 študentov. je to malá katedra, takmer všetci sme tu ako "rodina".
Ak má niekto velké oči pre peniaze, a má predstavy, že ked vyštuduje tak sa okamžite zamestná a bude mat plat ako pán riaditel, tak ja naprikald nechodim kvoli tomu na univerzitu. je to fakt o jednotlivcovi ako bolo spomenute. a takisto aj "matoko" má pravdu.
v škole nám tlačia aj vela tzv. " kalerábov " ktore ma nebavia a viem že mi budú na nič. ale sú tu aj v pohode predmety, kde prakticky sa učíme pracovat s grafikou, grafickym designom, dalej propagačné prostriedky a podobne. za tie 2 roky co som na skole tak mi toho dala vela. vela som sa naucil. vela som sa naucil aj sám mimo školy. lebo ma to baví a vyhladavam to. vela som sa naucil na roznych konferenciach týkajucich sa reklamy. vela sa este len naučim. a to uz aj na škole človek možno zistí čo chce v živote robit. nemusis zarabat velke prachy, ale maj taku pracu ktora ta baví!
možeš byt fotograf, mozes točit videa, klipy, mozes robit plagaty, mozes robit obaly na CDčka, možeš vyrabat tričká vlastné, robit rozne navrhy graficke, mozes vymyslat logá pre firmy, mozes robit hocico , tých možností je milion. mozes robit cisto len marketingoveho manažera. alebo projektoveho manažera. je to len na tebe čoho sa chytíš a za čím si pojdeš...
@spomienky7 ty si nejaký strašný pesimista počuj alebo neprajník? veď ak by som furt v živote myslela na to čo POTOM tak som kdesi na psychiatrii.. netreba riešiť budúcnosť až tak prevratne si myslím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
vďaka
a marketing podobne,ako masmediaaaaa.
no nič. ja študujem na UKF marketing a reklamu a v každom ročníku je max 45-50 študentov. je to malá katedra, takmer všetci sme tu ako "rodina".
Ak má niekto velké oči pre peniaze, a má predstavy, že ked vyštuduje tak sa okamžite zamestná a bude mat plat ako pán riaditel, tak ja naprikald nechodim kvoli tomu na univerzitu. je to fakt o jednotlivcovi ako bolo spomenute. a takisto aj "matoko" má pravdu.
v škole nám tlačia aj vela tzv. " kalerábov " ktore ma nebavia a viem že mi budú na nič. ale sú tu aj v pohode predmety, kde prakticky sa učíme pracovat s grafikou, grafickym designom, dalej propagačné prostriedky a podobne. za tie 2 roky co som na skole tak mi toho dala vela. vela som sa naucil. vela som sa naucil aj sám mimo školy. lebo ma to baví a vyhladavam to. vela som sa naucil na roznych konferenciach týkajucich sa reklamy. vela sa este len naučim. a to uz aj na škole človek možno zistí čo chce v živote robit. nemusis zarabat velke prachy, ale maj taku pracu ktora ta baví!
možeš byt fotograf, mozes točit videa, klipy, mozes robit plagaty, mozes robit obaly na CDčka, možeš vyrabat tričká vlastné, robit rozne navrhy graficke, mozes vymyslat logá pre firmy, mozes robit hocico , tých možností je milion. mozes robit cisto len marketingoveho manažera. alebo projektoveho manažera. je to len na tebe čoho sa chytíš a za čím si pojdeš...
otázky?