Ahojte , chcem ukončit študium na vysokej škole , zoberu mi ISIC ? chcel by som nadalej využivat
Vlaky zadarmo až do skončenia platnosti ISICU (09/2017)
no ja neviem ako to je, ale mne sa zdá, že oni potom deaktivujú isic, keď ukončíš štúdium..však sa nechaj oficiálne ako študent a na konci roka ťa sami vyhodia...
Nie ISIC tvoj sama si si zaň zaplatila takže by ti mal ostať hoci som počula, že od niektorých vyžadujú vrátenie ale v tom prípade môžeš povedať, že si stratila alebo čo ja som tiež skončila školu a nepýtali odo mňa využívam ho ďalej, ony ho nemajú ako zablokovať a ani na to nemajú právo keďže na karte sú tvoje údaje takže ju nemôže využívať nikto iný, je to ako s čipovými kartami, tie tiež platia aj cez prázdniny čiže mimo školy takže ti normálne platí a počula som, že niektorí čo odišli zo školy ich využívajú aj dlhšie dajú si predĺžiť platnosť u kamarátov ktorý študujú na vš. Čo sa týka ukončenia školy radšej pošli žiadosť pretože ak budeš čakať na vylúčenie nemusí ti prísť zo školy žiadny papier keďže sa všade na študijných mocú a potom nebudeš vedieť kedy ísť na úrad a tak a môžeš potom doplácať dosť do poisťovne. Ak by si mala nejaké otázky ohľadom ukončenia neváhaj a kontaktuj ma rada ti poradím.
@tangerina on sa prikladá k čítačke? ja neviem, nikdy som vlakom na ISIC nešiel, lebo napr. v obchodoch kde majú čítačku/e-shopoch nepôjde, ale tam kde sa naň len pozrú a dajú zlavu tak tam nieje žiadny problém, takisto aj v autobusoch, pokiaľ ISIC nevyužívaš s nabitým kreditom
@mmajo áno, podáš ho pokladníčke na stanici, ona ho priloží k čítačke a keď jej napíše, že je neaktívny, tak jej nepôjde ani vytlačiť nulový lístok (takisto aj vo vlaku ho sprievodcovia prikladajú k čítačke, čiže toto sa moc oklamať nedá, jedine, že by ho škola fakt zabudla deaktivovať)
@alexandrea
trochu si ma potešila
skolu si ukončila v zimnom semestri ,alebo v letnom ?
vyuzivas ISIC na vlaky ? (lebo kontrolu vzdy platnost cez tu blbost )
mohla by si mi dat kontakt na nejakeho kamarata čo mi ptm predlzi platnost samozrejme sa nejaky poplatok
Zanechala som štúdium už v novembri mala som v rodine zdravotné problémy takže prerušenie neprichádzalo do úvahy to by som musela študovať do konca semestra. Využívam ISIC aj na vlaky aj na autobusy a platí mi stále keďže platnosť je myslím do konca septembra, oni nemajú ako zablokovať a zároveň ti karta slúži aj ako preukážka takže v autobuse ti dajú študentský aj keď ju nemáš dobitú, oni si overia jej platnosť na prístroji. Kontakt na kamarátov ti nemôžem dať pretože to závisí od školy kde si študovala, tam si ju musíš dať predĺžiť ale ak sa jedná o UMB tak tam idem znova študovať ak ma vezmú tak sa môžeme dohodnúť
@mmajo kartička áno, tá ti zostane, ale čip bude neplatný @alexandrea áno.. kartička ti zostane, ale presne ako čipové karty bude neplatná...oni to zablokujú...cez prázdniny to je niečo úplne iné, lebo stále si študent školy a nezrušia ti platnosť isicu, platí až do konca septembra..ale toto je niečo iné
Na cestovanie ho už nebudeš môcť využívať, to ti deaktivujú ako náhle prestaneš byť študentom. Ale komerčné zľavy môžeš využívať do konca platnosti ISIC-u.
@simka1311 nevyznám sa veľmi v tom ale idem si znova dávať prihlášku na rovnaký odbor takže ak si nebudem musieť vybaviť novú kartu tak mi stačí keď si jej platnosť pri zápise predlžim a môžem ju ďalej využívať?
@primitiv ja som už tiež nie študentkou školy ale karta mi stále platí aj na autobusy aj na vlaky, teda v decembri mi platila ešte tento mesiac som zatiaľ nikam necestovala ale školu som ukončila už skôr a platila mi
@alexandrea na rovnaký odbor, na inej škole, alebo na tej istej? ak ťa len vyhodili zo školy a ideš znova na tej istej škole študovať, v tom prípade si predĺž starý, ak iná škola, tak aj nový isic ti dajú
@trolofon neviem ako je to možné ale fungoval a možno ešte aj bude ako som uviedla v decembri ešte fungoval tento mesiac som ešte necestovala a viem, že si chlapec prepáč, reagovala som aj na fórum jednému dievčaťu takže to ma zmýlilo, neuvedomila som si to
@simka1311 sama som zanechala štúdium, v novembri a v septembri chcem znova nastúpiť a konečne si urobiť výšku, na rovnaký odbor na rovnakej škole FPV UMB v BB nGeHi (učiteľstvo)
Keďže toto je asi najužitočnejšia vec, ktorú som teraz našla tak sa chcem spýtať zopár otázok @alexandrea (chcela som napísať správu ale birdz som použila asi dva krát pred štyrmi rokmi a pri pokuse napísať ju ma to hádzalo na divné miesta, možno je to tým, že som cez mobil ale to je jedno)
Každopádne, ja som si zimný semester ukončila, rovnako som to plánovala s letným, veď kto nezvládne štyri skúšky no nie, ale teraz na tie posledné dve nemám ani čas ani chuť a ani polovicu učiva kvôli zlomenej ruke a rande s doktorkami.
Ak by som teda nespravila skúšky, ktoré mi mali zaistiť ukončenie prvého ročníka, platil by mi isic stále alebo nie, lebo všetko to (ne)deaktivovanie na diaľku ma mätie, a chcela som vedieť či ty konkrétne si ho mohla naďalej používať aj keď sa zimný semester skončil, lebo veď aký veľký ten rozdiel môže byť, nechce sa mi totiž prichádzať o vlaky zadarmo na leto, keď od septembra začínam štúdium v inom odbore.
Vopred vďaka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
trochu si ma potešila
skolu si ukončila v zimnom semestri ,alebo v letnom ?
vyuzivas ISIC na vlaky ? (lebo kontrolu vzdy platnost cez tu blbost )
mohla by si mi dat kontakt na nejakeho kamarata čo mi ptm predlzi platnost samozrejme sa nejaky poplatok
@alexandrea áno.. kartička ti zostane, ale presne ako čipové karty bude neplatná...oni to zablokujú...cez prázdniny to je niečo úplne iné, lebo stále si študent školy a nezrušia ti platnosť isicu, platí až do konca septembra..ale toto je niečo iné
ako je mozne ze tebe fungoval ISIC aj po zruseni studia ? , kazdy ostatni tu pise ze bude deaktivováni
inak som chalan
Každopádne, ja som si zimný semester ukončila, rovnako som to plánovala s letným, veď kto nezvládne štyri skúšky no nie, ale teraz na tie posledné dve nemám ani čas ani chuť a ani polovicu učiva kvôli zlomenej ruke a rande s doktorkami.
Ak by som teda nespravila skúšky, ktoré mi mali zaistiť ukončenie prvého ročníka, platil by mi isic stále alebo nie, lebo všetko to (ne)deaktivovanie na diaľku ma mätie, a chcela som vedieť či ty konkrétne si ho mohla naďalej používať aj keď sa zimný semester skončil, lebo veď aký veľký ten rozdiel môže byť, nechce sa mi totiž prichádzať o vlaky zadarmo na leto, keď od septembra začínam štúdium v inom odbore.
Vopred vďaka