Ahojte, dnes ráno som bola behať a dobehol za mnou malý šarpejík ktorého skoro zrazilo auto. Poštárka mi povedala že to je u tej rodiny úúúplne normálne že idú do práce a to malé vyvrú na ulici. Našla som to štendo na stránke útulku v albume adoptovaných
moja zlatá,
to nie je krádež, to je pomoc nevinnému stvoreniu...
skutková podstata trestného činu by sa naplnila vtedy, keby si toho psíka vedome ukradla majiteľovi za účelom vlastného potešenia a obohatenia sa...
ty chceš toho psíka zachrániť od uhynutia, čim by si vykonala dobrý skutok a páchateľ by po náhlasení mohol byť aj treste stíhany za týranie zvierat...
len toľko
@vaper
odkedy?
§ 378 Zanedbanie starostlivosti o zvieratá Trestného zákona NR SR číslo 300 z 20. mája 2005
Kto z nedbanlivosti spôsobí smrť alebo trvalé následky na zdraví viacerých zvierat, ktoré vlastní alebo o ktoré je povinný sa starať tým, že zanedbá potrebnú starostlivosť o tieto zvieratá, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
to nie je krádež, to je pomoc nevinnému stvoreniu...
skutková podstata trestného činu by sa naplnila vtedy, keby si toho psíka vedome ukradla majiteľovi za účelom vlastného potešenia a obohatenia sa...
ty chceš toho psíka zachrániť od uhynutia, čim by si vykonala dobrý skutok a páchateľ by po náhlasení mohol byť aj treste stíhany za týranie zvierat...
len toľko
odkedy?
§ 378 Zanedbanie starostlivosti o zvieratá Trestného zákona NR SR číslo 300 z 20. mája 2005
Kto z nedbanlivosti spôsobí smrť alebo trvalé následky na zdraví viacerých zvierat, ktoré vlastní alebo o ktoré je povinný sa starať tým, že zanedbá potrebnú starostlivosť o tieto zvieratá, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
jedno alebo viac, zákon nevymedzuje, čiže je to platné....
ano, po kým sa to netýka tvojho majetku