chcela by som sa spytat,ci uz niekto zazil,ze mu ukradli mobil a nasli ho potom. ja som vcera o ten moj prisla pocas praxe na chirurg.ambulancii , mam aj podozrivnu (2 spoluobcianky, jedna zdrava, druhej sadrovali nohu...no a proste vyslo to hlavne na nic
@veronika638 že "šanca 50/50"... nech žijú oničom vysvetlenia!
...ak ten mobil dajú vyhľadať v momente keď bude zapnutý, tak ho to podľa toho kódu nájde. ak bude vypnutý, nemajú čo spraviť. problém je, že väčšina tých čo mobily kradnú už toto vedia, a tak ho okamžite po krádeži vypnú a nechajú tak cca mesiac (najneskôr po tejto dobe to polícia vzdá), a až potom ho používajú/predávajú, atď... čiže od toho sa odvíja šanca či ho nájdu alebo nie.
...no presne toto s tym mesacnym limitom zapinania a prefikanosti zlodejov mi policajt dnes spominal...vcera vecer vsak iny vravel,ze to je tutovka,ze to najdu , ked poznaju adresu a ten kod...a neda sa nejako zistit ,ze ten mobil sa uz pouziva aj po mesiaci - keby sama u operatora/ov by som si to zistila?? a potom upovedomit policiu opat....inak som nasla tu pravdepodobnu zlodejku na fb...mam 100 chuti jej nieco napisat, ale asi by to nebolo najmudrejsie...hm ...tak ja neviem...a to ti policajti im asi nemozu uplne poprehliadat dom ,vsak?
mne keď ukradli celú tašku vrátane všetkého klúče, mobil, peňaženka..
tak mobil bol jediný, ktorý mi vďaka toho imei čísla našli a vrátili späť.
čiže určite je tu možnosť, sama som príkladom
( samozrejme ale, dostala som ho bez pamäťovky, bez akýchkolvek fotiek a údajov, s tým sa myslím môžeš rozlúčiť...aj keď to pri nie najdrahšom mobile zamrzí možno aj najviac )
@midnight tadá prekvapko. Tu sa neda na policajtov nadavat lebo oni napisu doziadanie o poskytnuti informacii operatorom a ti potom zistuju adresu (pribliznu) kde sa ten telefon nachadza. Ak im operator odpise ze nezistili nic tak fizli so mozu akurat tak palec cucat.
Ale aj tak si myslim ze ten telefon najdu i ked bude najskor predany nejakemu nic netusiacemu cloveku (i ked kupovat telefon od niekoho na ulici tak trochu aj pocitam s tym ze je kradnuty) a jemu ho policia zoberie :d
Nabuduce aspon vies ze ked tam pride, mas jej nohu zasadrovat tak, aby sa jej krivo zrastla :d
@ruderenee tak ta ojebali, pretoze mobil sa prihlasuje do siete pouzitim IMEI kodu a vdaka triangulacii operator vie s presnostou na par metrov az par desiatok metrov urcit na akom mieste sa telefon s tymto IMEI nachadza. Samozrejme sance sa znizuju v lokalite s malym poctom BTSiek (vysielacov). A hlavne ak telefon nenajdu do 3 mesiacov, tak ho uz nehladaju. Cize staci telefon nechat 3 mesiace v sufliku a potom ma zlodej istotu, ze ho uz nebudu hladat...
@semhamforas zaujímavé, keď som robil v orangei, a niekto nám zavolal že stratil/mu ukradli mobil, postup bol zistiť ten hardvérový kód (už si nepamätám ako sa volá), zavolať kontaktu na polícii, nadiktovať, a poprosiť nech skúsia nájsť. bolo nám na školení vysvetlené že na to majú vlastné zariadenia.
@semhamforas keď tak nad tým teraz rozmýšľam, tak je to divné aj mne, ale proste prinajmenšom my ako operátori supportu sme nemali žiadnu možnosť zistiť pozíciu žiadneho mobilu ani približne, ani len info že vrámci ktorého vysielača sa momentálne nachádza.
@midnight to je dosť možné keďže tieto informácie sa nemožu dávať napr cez telefón. Ale viem že tekéto veci sa robia formou dožiadania. Napríklad aj keď niekto spraví Trestný čin na internete tak polícia spraví dožiadanie ktoré pošle poskytovateľovi internetu a tí polícii napíšu kto to je, jeho adresu akú má na zmluve uvedenú a v prípade že to vedia tak aj čo presne písal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Mne sa vždy našiel a to som ho " stratila " už fakt všade...
a potom ho voľakto našiel na detskom ihrisku pod hojdačkou
...ak ten mobil dajú vyhľadať v momente keď bude zapnutý, tak ho to podľa toho kódu nájde. ak bude vypnutý, nemajú čo spraviť. problém je, že väčšina tých čo mobily kradnú už toto vedia, a tak ho okamžite po krádeži vypnú a nechajú tak cca mesiac (najneskôr po tejto dobe to polícia vzdá), a až potom ho používajú/predávajú, atď... čiže od toho sa odvíja šanca či ho nájdu alebo nie.
ale tvoj nájdu.
tak mobil bol jediný, ktorý mi vďaka toho imei čísla našli a vrátili späť.
čiže určite je tu možnosť, sama som príkladom
( samozrejme ale, dostala som ho bez pamäťovky, bez akýchkolvek fotiek a údajov, s tým sa myslím môžeš rozlúčiť...aj keď to pri nie najdrahšom mobile zamrzí možno aj najviac )
Ale aj tak si myslim ze ten telefon najdu i ked bude najskor predany nejakemu nic netusiacemu cloveku (i ked kupovat telefon od niekoho na ulici tak trochu aj pocitam s tym ze je kradnuty) a jemu ho policia zoberie :d
Nabuduce aspon vies ze ked tam pride, mas jej nohu zasadrovat tak, aby sa jej krivo zrastla :d