tento rok ma necaka len matura, ale aj rozhodovanie kam vykrocit z gympla. Rozhodujem sa medzi pravom v BA abo v BB. Pocula som uz vselico mozne na obe strany.
Rozmyslam takisto aj o pripravnych kurzoch na UMB, no mozno sa mi to zda troch
Ved tento rok mala polovica prijatych na UMB, plny pocet bodov v teste. Obdivujuce!!
Zatial len studovat, o praci som neuvazovala. Ta pride az po vyske.
Od skoly cakam, hlavne v tejto dobe, akreditaciu az po dosiahnutie mojho akademickeho titulu a profesorov, kt. nie su ovplyvneni korupciou. Ci to uz dnes neexistuje??
ja som z UK a môžem si len pochvaľovať. od UMB by som utekala čo najďalej...už len pre ten ich prístup, že vybrali peniaze za prihlášky a potom rapídne znížili počet prijatých.
na UK je to v pohode, síce organizácia štúdia ostáva fakt na tebe a nik ti s tým nepomôže (žiadne milé tety na študijnom sa o teba zaujímať nebudú), ale to nie je to, pre čo som šla právo študovať. Veľmi sa teším na druhý ročník!
no tak ja mám informácie o UMB z prvej ruky a nie sú to zrovna najlepšie chvály... kamoška sa tam dostala ešte pred dvoma rokmi, keď brali viac ľudí, ale koľkí skončia, sa uvidí. z toho čo som počula o systéme a prístupe niektorých profesorov len krútim hlavou a strácam reč... no oproti BA neviem ako to je.
ako tu už bolo spomínané, na UMB sa miesta kupujú... jedine ak by si chcela niečo, na čo nikto nechce ísť (napr. niektoré učiteľské odbory a podobne)... navyše, učitelia sú vraj dosť horenosi a zo skúšok študenti lietajú a lietajú... som rada, že na UMB nie som (hoci samozrejme, záleží od odboru a fakulty a učiteľov)... UK má o niečo vyššiu kvalitu ako UMB, sú tam ústretovejší učitelia a nie je to o peniazoch ale o vedomostiach... na UMB dnes už nikto pomaly nechce ísť... prečo? UMB je ako mesto, v ktorom sídli, Banská Bystrica - neuveriteľne debilná (viem, lebo bývam v tom bohom prekliatom meste).
inak nerozumiem, prečo chce ísť každý na UK alebo UMB - prestíž? ja som na TU vo Zvolene, málo známej univerzite, kde chodí aj skutočne málo študentov, ale na inú by som nechcela ísť ani za pána boha... a to som mohla ísť aj na UMB... som rada, že som tam, kde som... UMB je proste shit...
@Ayreen - tak s tymi milymi tetami som sa uz stretla. Kamoska tam isla tento rok a mala z toho riadny chaos, hlavne pri zadavani kreditov a atd atd.. Ale pravo nie je o tom, ako pises
@Shoshana - u mna to urcite nie je prestiz skoly. Samozrejme, ze je tu UPJS Ke, Trnavska a potom uvazujem aj nad Brnom. Ale UK a UMB sa mi zdali ako najvhodnejsie riesenia. Mozno do podania prihlasok zmenim svoj nazor.... No jedno viem, ze pravo to urcite bude.... Ale vdaka
@8 možno u teba nie, ale väčšinou ľudia uvažujú o tých známejších, lebo sú proste známe a tiež je predsa lepšie (alebo ako to nazvať) povedať, že chodíš na UMB ako na nejakú univerzitu napr. tú, kde chodím ja - Technická univerzita Zvolen. väčšina ľudí sa ma pýta, že či fakt vo Zvolene nejaká univerzita je a mne sa to nepáči, lebo UMB nie je zďaleka tak dobrá, aké má meno na Slovensku. (napr. aj moja fakulta ekológie a environmentalistiky získala o dosť - tretinu - viac bodov ako prírodovedecká fakulta UMB v prieskume ARRA o vysokých školách). a dostať sa bez obálky na právo na UMB je umenie
inak keď chceš právo tak Trnava je vraj dobrá škola a tiež len nemá také meno, alebo, neviem či je aj v Trenčíne právo konkrétne, ale mám tam kopu kamarátov na politológii a tí si pochvaľujú. Košice majú tiež dobrú univerzitu. ale úprimne, najlepšie urobíš ak to otočíš radšej na to Brno
@shoshana - ja osobne o technickej viem. Studuje tam moj bratranec. A nemyslim, ze je az taka "neznama". no ja na technicku nemam. Na technickej si predstavujem ludi, kt. matiku, fyziku a vedy tykajuce sa okolo cisel, v malicku... Tak vela stastia v studiu a vdaka za rady...
@andri.handri je dosť neznáma, aspoň Zvolen určite, keď sa niekto dostane na prestížnejšiu školu ide radšej tam tomu ver ale nejde mi o to hádať sa o tom, chcem len povedať, že často ide o prestíž a nie o kvalitu školy. btw. určite nejde o to, či "na to máš" v každom prípade ďakujem a aj tebe držím palce... hlavne veľa trpezlivosti, určite ju budeš potrebovať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Zatial len studovat, o praci som neuvazovala. Ta pride az po vyske.
Od skoly cakam, hlavne v tejto dobe, akreditaciu az po dosiahnutie mojho akademickeho titulu a profesorov, kt. nie su ovplyvneni korupciou. Ci to uz dnes neexistuje??
na UK je to v pohode, síce organizácia štúdia ostáva fakt na tebe a nik ti s tým nepomôže (žiadne milé tety na študijnom sa o teba zaujímať nebudú), ale to nie je to, pre čo som šla právo študovať. Veľmi sa teším na druhý ročník!
inak nerozumiem, prečo chce ísť každý na UK alebo UMB - prestíž? ja som na TU vo Zvolene, málo známej univerzite, kde chodí aj skutočne málo študentov, ale na inú by som nechcela ísť ani za pána boha... a to som mohla ísť aj na UMB... som rada, že som tam, kde som... UMB je proste shit...
@Shoshana - u mna to urcite nie je prestiz skoly. Samozrejme, ze je tu UPJS Ke, Trnavska a potom uvazujem aj nad Brnom. Ale UK a UMB sa mi zdali ako najvhodnejsie riesenia. Mozno do podania prihlasok zmenim svoj nazor.... No jedno viem, ze pravo to urcite bude.... Ale vdaka
inak keď chceš právo tak Trnava je vraj dobrá škola a tiež len nemá také meno, alebo, neviem či je aj v Trenčíne právo konkrétne, ale mám tam kopu kamarátov na politológii a tí si pochvaľujú. Košice majú tiež dobrú univerzitu. ale úprimne, najlepšie urobíš ak to otočíš radšej na to Brno